Féláras eszem-iszom a Paripában
2012. február 23. - Torkos Csütörtök
Az élelmes vendégek már hetekkel ezelőtt lefoglalták kedvenc asztalukat a Paripa Csárdában. Aki pedig még nem kóstolta a Paripa hagyományos magyar ízekre alapuló, kemencében főtt, sült ételeit, hal és vad ínyencségeit 12.00 és 22.00 órától még van szabad asztal, foglalhat, ha elég gyors.
A Magyar Turizmus Zrt. által, 2006-tól újjélesztett régi hagyomány évről évre nagy népszerűsének örvend. A csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel-ital fogyasztás számlavégösszegéből 50% kedvezményt biztosítanak, az éhesszájú vendég a teljes ’a la carte’ étlap kínálatából választhat kedve szerint.
Kedves Olvasóink, a Paripa Csárda étlapja bőséges és választékos, tessék alaposan átböngészni, és tárcsázni a 06-52-534-801-es számot sebtiben.
Torkos Csütörtök a farsang különleges napjainak egyike. A húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazószerdát követően ünnepeljük. A közelgő nagyböjt előtti napon bőségesen fogyasztottak zsírban gazdag, és egyben a farsangi időszakhoz kötődő ételeket (pl. fánk), valamint megengedett volt a szokásosnál mohóbban, torkosabban étkezni. Egyes források szerint e nap tartásának az oka a gazdaságosság, a farsangi maradékok elfogyasztása. Erre utal ez az ismert farsangi mondás is: "Inkább a has fakaggyon, mintsem az étel megmaraggyon".
Így vagy úgy, én olyan ételeket próbálok ki, melyeket még nem ettem eddig. Önök?
Ropogós bajorcsülök
Kakastaréj, here, zúzapörkölt galuskával |
Kemencés finomságok
Nagymama palacsinta |
tanács torkoskodóknak: |
◊ Az asztalfoglalás időpontja előtt legalább 10 perccel érkezzünk. ◊ Ezen a nem mindennapi csütörtökön, legyünk türelmesek és kompromisszumkészek, a Csárda személyzete igyekszik, hogy Önök kellemesen érezzék magukat. ◊ Élvezettel fogyasszuk el az ételt, de az ebéd, vagy a vacsora befejezése után egyenlítsük ki számlánkat, adjuk át az asztalt másoknak. |
(2012-02-17)