Régi Posta Étterem és Fogadó

 

 

Üzletvezető

Horváth Imre

+36-52-325-325

info@regiposta.hu

Konyhafőnök

Bardi Balázs István

+36-52-325-325

info@regiposta.hu

 

 

 

Történelem

Debrecen város egyik legrégibb épületeként maradt fenn a Régi Posta Étterem és Fogadó, melyet az 1690-es években építettek. Több debreceni tűzvészt is átvészelt, de ennek ellenére is mindvégig megőrizte eredeti funkcióját. Az épület egyben a város legtekintélyesebb patríciusháza volt. A telek, a rajta lévő főbírói házzal és a fogadó épületével jól azonosítható a város egy 1771-es térképén is.


Az épület nagyon komoly helytörténeti és várostörténeti értéket képvisel: Diószegi Sámuelnek, a város első postamesterének volt a háza, egyben városi postaállomásként is működött.

Legnevezetesebb vendége XII. Károly svéd király volt, aki csapataival vereséget szenvedett Nagy Péter cár seregeitől és menekülni volt kénytelen Törökországba. Az Orosz Birodalmat elkerülő úton igyekezett hazafelé, mikor 1714. november 13-án Debrecen városába érkezett, és megszállt a Fogadóban. Elégedetten jegyezte fel, hogy „abban a távoli városban” jól felszerelt könyvtár áll rendelkezésre. A neves eseményt a Füredi Richárd által készített, XII. Károlyt svéd királyt ábrázoló domborműves emléktábla örökíti meg az épület utcai homlokzatán.


A Fogadó

A Régi Posta Fogadó ideális kiindulópont Debrecen város felfedezéséhez, hiszen a belváros szívében található, a Piac utcai korzótól csupán 1 perc távolságra, a Csonka Templom mögött. Közelében számos debreceni nevezetesség, pl. a Nagytemplom, Déri Múzeum, Csokonai Színház, termálfürdő, és több bevásárlóközpont is megtalálható.

A 2011-ben teljesen felújított étterem és fogadó 10 klimatizált szobája, 24 fő kényelmes elhelyezését biztosítja.

A történelmi fogadó épületében 7db kétágyas, 3db háromágyas szoba található, melyek egyike a svéd királyi lak. A szobák berendezése tükrözi a 18. század történelmi hangulatát, modern 21. századi stílussokkal fűszerezve, így Magyarországon egyedülállónak tekinthető. A szobák felszereltsége: zuhanyzóval vagy fürdőkáddal, mosdóval, WC, TV, wifi elérhetőség.  Fax, széf a recepción. Igény szerint szobaszerviz.

 

Szobák

- Western szoba

Meleg és a hideg hangulat keveredik, a western időszakot felelevenítve, ebben a különlegesen berendezett szobában.Szekér szobaIgazi 18. századot idéző szoba, ahol a régi kor berendezései újjászülettek. Különleges franciaágy, melyet egy szekérben bújtattunk el.

- Svéd királyi lak

A Régi Posta Fogadó 300 éves múltja alatt sajnos se rajzok, se képek nem maradtak fent, hogy hogyan is nézhetett ki az a híres szoba, ahol XII. Károly svéd király eltöltött egy éjszakát.Mi ilyennek képzeltük el, ahogy megalkottuk.

- Romantikus szoba

Ez a szoba fehér és krém színeivel válik romantikussá, a hangulatát egy baldachinos ágy teszi még csábítóvá.

- Toszkán szoba

Reneszánsz atmoszféra baldachinos ággyal.Színes szobaEbben a szobában a színek keveredése varázsol különleges hangulatot.

- Provance szoba

Francia hangulat, régies bútorok, Eiffel torony a tapétán…A szoba mozgáskorlátozottak részére is ki lett alakítva.Rusztikus szobaMinden béres ilyen szobáról álmodott volna…

- Ipari Szoba

Modern amerikai ipari stílusú, „művészlélek „szoba

- Francia szoba

A szobának vidám mesés hangulatot kölcsönöz a berendezés.

- Country szoba

Ezt a szobát a falon elhelyezett fagerendák és az egyedi bútorok teszik régi korához méltóvá.

 

 

 

Elérhetőség:

A belváros szívében található, a Piac utcai korzótól 1 percre, a Széchenyi utca 6 szám alatt.

Közelében számos debreceni nevezetesség, pl. a Nagytemplom, Déri Múzeum, Csokonai Színház, termálfürdő, és több bevásárlóközpont is megtalálható.

Az udvarban saját őrzött parkolóval rendelkezik, melyet vendégeink díjmentesen vehetnek igénybe.

Kapcsolatfelvétel:

Régi Posta Étterem és Fogadó

4025 Debrecen, Széchenyi u. 6.

Tel: +36-52-325-325

Tel./Fax: +36-52-325-326

E-mail: info@regiposta.hu

 

 

Nyitva tartás:

A fogadó minden nap 0-24 óráig nyitva!

A szobák átvétele - elhagyása:

A szobák az érkezés napján délután 2 órától foglalhatók el, az elutazás napján a kijelentkezés időpontja másnap délelőtt 10 óra.

Vendégeink reggelijüket 7 és 10 óra között fogyaszthatják el. Az étterem 10-22 óráig várja Önöket.

A Régi Posta Étterem és Fogadó üdülési csekket elfogad!


Éttermünkben és a Fogadóban bankkártyát elfogadunk.

Debreceni Szilveszter 2014

Képzeletbeli centinken a napok száma egyre csökken december 31-ig, az adventi naptár csokit rejtő ajtócskáit is nyitogatjuk már... A készülődés, az ajándékozás, a szilveszteren való ötletelés gépezete visszavonhatatlanul beindult, közeleg az év BULIja.  A Debreceni Éttermek vendéglátóhelyei ismét feledhetetlenné teszik az év utolsó napját, mert jó barátok közt, ízletes ételekkel és italokkal milyen is lehetne a Szilveszter?


A desszertek titka

.

Vannak ételek, melyek biztos vigaszt jelentenek egy összetört hangulatban. Igen, azok a csodálatos desszertek nemcsak a szemet gyönyörködtetik, hanem a lelket is gyógyítják, szeletnyi örömöt hozva a szívekbe, helyzetekbe. Ezen mámort hozó finomságoknak az eszenciáját pedig mi mások adnák, mint az isteni gyümölcsök, magvak, fűszerek.


Így kanalazd a levest!

Különösen nyáron, még a csapból az folyik, hogy mennyi kell, hogy folyon. Szinte közhelynek számít a folytonos felhívás a megfelelő folyadék mennyiség elfogyasztására – viszont nem lehet eléggé hangsúlyozni egészségünk megóvása érdekében. Azonban a szükséges napi 2,5-3 litert nem csak víz bevitelével tudjuk fedezni. Tökéletes választás a 100%-os gyümölcs-, vagy zöldséglé, joghurt és persze a leves is, ami laktató, üdítő és persze finom is.


Cigányzene a Régi Postában

Magyarországon a cigányzene manapság szinte elengedhetetlen kelléke az esküvőknek és a különböző mulatós rendezvényeknek. Olyan műfaj ez, melyben a magyar nóta, verbunk és csárdás szerves egységet alkot a cigány előadó-művészet egyedi temperamentumával, így nemcsak hazánkban, de külföldön is unikumként tartják számon. A debreceni Régi Posta étterem és fogadó nemcsak helyszínt, de előadókat is biztosít a műfaj kedvelőinek, a Torday Band tagjainak személyében.


Különleges alkalmak, maradandó élmények - Hova, hányan?

Az utolsó vendég is kilépett az ajtón, a rendezvény véget ért. A jól eső fáradságot nem attól a tudattól fogjuk érezni, hogy minden a terv szerint alakult, hanem attól, hogy mosolygós, elégedett résztvevők távoztak.  Egy összejövetel megszervezése nem kis munka, kisebb-nagyobb forgatókönyvre mindenképp szükség van, gondoskodni kell a megfelelő helyszínről, ételekről, programról, de olykor, még az ideális dátum megválasztása is fejtörést okozhat.  Mindezeken a tapasztalat sokat segíthet, a debreceni éttermek munkatársai készséggel támogatják Önöket.


további cikkek

Archívum

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics