Paripa Csárda
Az étterem hű a hagyományos, magyaros ízekhez. Tradicionális ételeket kóstolhatnak meg az ide látogató vendégek. A külföldiek számára is igen népszerűek az itt készült ételek, ők is megkóstolhatják a valódi magyar ízvilágot. Az étterem hangulata is a régi magyar stílust tükrözi, így a vendégeink megismerkedhetnek a népi hagyományokkal. Búbos kemence, téglával kirakott kandalló és faburkolat díszíti az éttermet. A környék számos lehetőséget kínál, hiszen elmehetünk túrázni és lovas kocsikázni is a környező erdőbe. A szomszédos tavaknál horgászati lehetőség is van a vizet és a nyugalmat kedvelők számára. Az étkezési lehetőségen kívül szálláslehetőséget és lovas programokat is kínál a csárda.
Nyitva tartás: hétfő - vasárnap: 11.00 - 22.00
Elérhetőség:
Debrecen - Pac
(a Vekeri tó előtt 400 m-re)
Asztalfoglalás: (52) 534-801, (30) 736-0555
E-mail: info@paripacsarda.hu
Honlap: www.paripacsarda.hu
Boldog Nőnapot!
A tavasz több olyan jeles nappal is bővelkedik, mikor a nőket ünnepeljük. Május első vasárnapján az Anyákat köszöntjük, májusfával a lányokat tisztelik meg a legények, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján Jézus fogantatására emlékezünk. A Nőnap ebből a sorból kilóg, ugyanis március 8-án nem a nőiesség, termékenység kerül előtérbe – ha az ünnep eredetét nézzük -, hanem a dolgozó nők egyenjogúságáért, választójogáért való küzdelemről, majd ennek sikeréről szólt (szól?). Magyarországon közel 100 éve emlékezzünk meg a Nők harcáról, tegyék ezt 2015-ben is a Debreceni Éttermekkel!
Ünnepi menü, rendelésre is
Az év utolsó hónapja az adventi időszak és a szeretett ünnepének, a Karácsony várakozásával telik. Van, akinek békés hangulata, másoknak a sok szemet és ízlelőbimbót elvarázsoló zamat vagy épp a családi és baráti találkozók miatt kedves ez a hónap.
Ugyanakkor kissé terhes is lehet, hisz az ajándékozás, a készülődés nem kevés munkával és idővel járhat. Ezért a Debreceni Éttermek csodás fogásokkal készültek Önöknek, levéve a főzés terhét vállukról.
Debreceni Szilveszter 2014
Képzeletbeli centinken a napok száma egyre csökken december 31-ig, az adventi naptár csokit rejtő ajtócskáit is nyitogatjuk már... A készülődés, az ajándékozás, a szilveszteren való ötletelés gépezete visszavonhatatlanul beindult, közeleg az év BULIja. A Debreceni Éttermek vendéglátóhelyei ismét feledhetetlenné teszik az év utolsó napját, mert jó barátok közt, ízletes ételekkel és italokkal milyen is lehetne a Szilveszter?
Újborköszöntők és libavacsorák - Márton napi lakomák
Akarja tudni, hogy milyen lesz a tél? A libacsont elárulja!
A hét Márton napi újborköszöntők és libavacsorák ideje, a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó időszak, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság nemcsak, hogy megengedett, kötelező!
Ha az újbor üde, friss, szívet melengető zamatában és a hízlalt libahús ízében elmerült, ne feledje el megvizsgálni a gágogó csontjait. Amennyiben a libacsont fehér színű, akkor hosszú, havas és hideg tél várható, ha piros, amolyan fekete, esős időre számíthatunk. Önnek mit „mond a libája”?
Falatozzon és kortyoljon a jóból a Debreceni Éttermekkel!
A desszertek titka
Vannak ételek, melyek biztos vigaszt jelentenek egy összetört hangulatban. Igen, azok a csodálatos desszertek nemcsak a szemet gyönyörködtetik, hanem a lelket is gyógyítják, szeletnyi örömöt hozva a szívekbe, helyzetekbe. Ezen mámort hozó finomságoknak az eszenciáját pedig mi mások adnák, mint az isteni gyümölcsök, magvak, fűszerek.
további cikkek
- Így kanalazd a levest!
- Pünkösdi pihenő
- Nyári tábor a Paripa Csárdában
- Különleges alkalmak, maradandó élmények - Hova, hányan?
- Füstön érett sonka, kolbász...
- Miért pont a Paripa?
- Ünnepi vacsora villámgyorsan
- Szilveszter 2013
- Cigány vagy pusztai? – Mindegy, csak finom legyen
- Zamatos hétvége