Olvasni, elképzelni, gyönyörködni, élvezni – ez a chef ajánló fogyasztásának menete

.

Legyen az ember gourmet, ételkülönlegességekre fogékony vendég vagy alkalomszerűen étterembe látogató, Rédai Attila által összeállított chef ajánlat nyomot fog hagyni ízlelőbimbóikon.

A Calicot kedvelők már várják a négynaponta frissülő kulináris élményeket ígérő falatokat, akik még nem ismerik, azoknak pedig „kötelező” a kóstolás!

 

 

Hogyan áll össze egy chef ajánló, és a versenyeken megszerzett tudás megjelenik-e a vendég tányérján?

A Pub négynaponta változó chef ajánlatában egyrészt terítékre kerülnek a versenyeken elkészített ételek vagy olyan fogások, melyeket a következő megmérettetésen vélhetően el fogok készíteni. Másrészt a munkatársaim ötleteit dolgozzuk fel, elmondják elképzelésüket, hozzáteszik tapasztalatukat, s a végén az ételre én teszem fel a pontot. Van, amikor a főételt a húsos kollega találja ki, én hozzáteszem a mártást és a köretet, a desszertet a cukrászom ajánlja. Csapatként dolgozunk, a lényeg, hogy mindenki elégedett legyen a menüsorral, tökéletesnek ítéljük meg.

Az évente kétszer frissített, jellemzően 60 tételt tartalmazó étlap mellett a chef ajánlóban igazán különleges alapanyagok is megjelennek.

 

 

A tradicionális magyar ételek egyre gyakrabban kerülnek új felfogásban asztalunkra.

A hagyományos receptek lényegét kell megragadni: az íz állandó, a többi alkotóelem akár új formában is megjelenhet, fantázia, kreativitás kérdése…

Láttunk már paprikás csirkét pohárban kínálva, de ha csukott szemmel megkóstoltuk, az elvárt ízt kaptuk. Töltött káposztát is számtalan módon lehet készíteni, az íze jól ismert, viszont az étel megjelenése újszerű. A lényeg, hogy a zamatok, a textúra, az illat és a látvány harmónikus egészet alkosson. Ez a fajta kísérletezés a chef ajánlóba megmutatkozik, és a vendégek visszajelzése alapján szükség van a változatosságra.

A trendeket alkalmakként be lehet, és kell is mutatni az étteremben, de nem szabad erőltetni. Az étteremlátogató olykor különlegességre vágyik, máskor „csak” bőségesen akar fogyasztani.

 

 

Talán furcsa a kérdés, de hogyan fogyasszunk el egy ételkölteményt?

Azt szoktam javasolni a vendégnek, hogy először olvassa el az étel leírását, próbálja elképzelni, majd amikor felszolgálják, gyönyörködjön néhány másodpercig a színekben, a tálalási módban. Ezt követően csukja be a szemét és az ízek kombinációjára figyeljen, élvezze a húshoz fogyasztott mártást, köretet.

 

(2013-07-30)

-eSBé-


BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics