XI. Gál Sándor emlékverseny - Versenykiírás

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Debrecen és Környéke Regionális Szervezete, a Hajdúsági Gasztronómiai Klub, a Debreceni Pulykanapok rendezvény szervezői 2013-ben is, immár XI. alkalommal rendezik meg a  Gál Sándor Gasztronómiai Emlékversenyt.

Lehetőséget kívánunk teremteni felnőttek és tanulók számára, hogy e versenyen is emlékezzünk egy kiváló kollégára, chefre, mesterszakácsra és tanítómesterre, Gál Sándorra, aki sok fiatalt nevelt szakmánknak.

A szervezők szándéka nem csak a méltó megemlékezés, hanem az is, hogy az elmúlt évekhez hasonló módon színvonalas szakmai versenyt rendezzünk, melyből valamennyien tanulni tudunk.

 

A hagyomány tisztelete, a tiszántúli és a debreceni emberek táplálkozása, nagyanyáink izlése szerint

 

Tisztelt kollégák, tanulók, leendő versenyzők!

 

Szabadtéri főzőversenyt hirdetünk felnőtt-, és tanuló szakácsok számára.

A verseny időpontja: 2013. június 8. (szombat) 7-15 óra között

A verseny helye: Debrecen, Kossuth tér - Piac utca

A versenyen való részvétel feltétele: időben leadott jelentkezés, a verseny kiírás feltételeinek elfogadása.

 

Bográcsban, lábas fazékban, agyagban, (cserépben), roston, rácson, parázson, nyárson, kövön, vaslapon stb. készülő ételek versenye.

 

Zsűri kéri a versenyzőket az alábbiak szigorú betartására:

 

* A felnőtt versenyzőknek 30 adag ételt kell készíteni, amelyből 25 adagot, kóstoló jegy ellenében a közönség számára kell kiadagolni (kóstolóadag formájában).

* A tanuló versenyzőknek 20 adag ételt kell készíteni, amelyből 15 adagot, kóstoló jegy ellenében a közönség számára kell kiadagolni (kóstolóadag formájában).

* A versenyzőknek a kóstolójegyeket le kell adni a szervezőknek.

* Aki a kóstoló jeggyel nem tud elszámolni azt a versenyből a szervezők kizárják.

* Harangszóra el kell készülni az ebéddel (12óra).

* Az elkészült ételből 2 adagot a zsűri asztalára kell leadni, kóstolás és fotózás céljából.

* A tányért, tálat, fa, vagy egyéb edényt a versenyző biztosítja az étel jellegének megfelelően.

* A megmaradt ételekkel a versenyzők rendelkeznek.

* Egy étellel csak egy versenyző nevezhet!

* Mivel az ételek nagy része kiosztásra kerül, így az ételhez szükséges nyersanyagok fő elemét - a húsféleséget - a rendezők biztosítják az előzetes tájékoztatásban közölt és a leadott lista alapján.

* A versenyzők az alapanyagot a verseny napján és helyszínén (Rózsa utca, sarok) vehetik át reggel 8-órától.

* A versenyzőknek jelentkezéskor le kell adni az étel nevét, és az igényelt nyersanyag listát, és a 10 főre elkészítendő étel pontos kalkulációját.

 

 

2012. évi verseny képei, itt olvashat róla.

 

Az alábbiakat biztosítja a szervező:

 

* A szervezők tűzifát, tűzteret, 1 db sörasztalt paddal biztosítanak a versenyzőknek.

* Pulykahús csontosan 20 dkg/adag

* Pulykahús filé 0,12dkg/adag

* Belsőségek 20 dkg/adag

Egyéb húsféleségeknél a nyersanyag mennyisége ugyanilyen arányú.

Megkérjük a versenyzőket az anyaghányadok pontos betartására!

 

Más nyersanyagot pl. extra nyersanyagokat, különleges fűszereket, a versenyzők maguknak biztosítják!

A versenyhez a felszerelést, dekorációt, pl. sátor esőesetére, ernyő, állvány, rostsütő, konyhai eszközök, tálalóeszközök, - a versenyzők hozzák magukkal.

 

 

Figyelem!

 

A Zsűri döntése megfellebbezhetetlen.

A Zsűri neves hazai szakemberekből áll, akik a jelenleg érvényben lévő előírások alapján illetve a versenykiírás szerint értékelnek!

 

 

A szakács zsűri az értékelésnél figyelembe veszi:

 

* Megjelenés, újszerűség vagy hagyománytisztelet. Étvágygerjesztő, ízléses, elegáns megjelenés, modern stílus.

* A kiegyensúlyozott táplálkozás kritériumainak megfelelő összetétel. A felhasznált anyagok ízben, színben és arányokban harmonizáljanak. A tálalás legyen célszerű és könnyen adagolható.

* Az elkészítés legyen szakszerű, modern, a mai konyhaművészetnek megfelelően.

* A tálalás legyen pontos, tiszta! Ne használjon mesterséges díszítő anyagokat! Az egyes anyagok formázása és elkészítése ne legyen időpocsékoló. Nagyobb számú vendégeknek is kivitelezhető legyen.

* Törekedni kel az újszerű tálalási megoldásokra és a célszerűségre!

* A szabadtéri verseny értékelése folyamatos, a zsűri az ételkészítést, annak körülményeit is értékeli, az elkészülés után folyamatosan kóstol!

 

 

Nevezési határidő: 2013. május 31.

Az elkészítendő étel kalkulációjának leadási határideje: 2013. május 31.

Nyersanyagigény leadási határidő: 2013. május 31.

 

A nevezési lapot az info@barabasetterem.hu,

vagy a tothchef@vipmail.hu e-mail címre kérjük elküldeni.

 

 


BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics