Családi lakomák hétvégén

„Apa kocsit hajt (…) anya otthon főz finom ebédet „– szólt a nyolcvanas években a Tudósok zenekar híres dala, aminek idézett során már csak  mosolygunk, mert a dal most így hangzana: apa kocsit hajt az étterem felé, anya mellette mosolyog, mert ma nem ő főz. Apa is mosolyog, mert ebéd után sört iszik, a kocsival majd anya hajt haza.
A hetedik napon a háziasszonyoknak is jár a pihenés, és erre a legjobb módszer, ha vasárnapra asztalt foglalunk a debreceni éttermek egyikében, attól függően, hogy a’la carte vagy svédasztalos kiszolgálásban szeretnénk részesülni.  Mivel étlapról mindegyik étteremben lehet rendelni, most csak azok közül szemezgettünk, ahol különleges hétvégi ajánlattal várják az éhes családokat.
 

Hagyományos vasárnapi családi ebéd a Barabás Étteremben
Az ételeket szabadtartású állatok húsából készítik, ez garantálja a házias ízeket és a magas minőséget, mintha csak a falusi nagymamánkhoz látogatnánk. Az ételszámlából 30% kedvezményt biztosítanak létszámkorlát nélkül. Mivel sokan  látogatnak el hozzájuk, érdemes előre asztalt foglalni.

  Házi tyúkhúsleves csigatésztával
Hajdúsági orjaleves eperlevéllel 
 
Kapros, tejfölös töltött káposzta
Csirkepaprikás   
Kakaspörkölt   
Házi rántott csirkecomb   
Rántott sertésborda  
 
Vajas galuska   
Burgonyapüré   
Sült burgonya  
Párolt zöldségek   
Kolbászos tarhonya  
 
Hagyományos friss saláták 
Házi savanyúságok  
 
Nosztalgia krémes   
Házi csöröge barackízzel 
Palacsinták (ízes, kakaós, túrós)
Fagylalt kuglóf   
Parfék    
 
Házi kenyér
 
 
Paripa Csárda
Bár a városhatáron túl van, megéri autóba szállni. A csárda felé tartó, zöld lombú fákkal szegélyezett úton húzzuk le az autó ablakát, hogy mélyet szippanthassunk az erdő tiszta levegőjéből.  A svédasztalos ebédet a régi magyar konyha különlegességeiből állítják össze.

 

A Paripa Csárda játszótérrel is kedveskedik a gyerekeknek 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics