Vasárnapi ebéd a Gardában

.

Van az úgy, hogy a háziasszonynak sem kedve, sem ideje nincs ahhoz, hogy összedobjon egy olyan ebédet, ami hamar kész van, utána nem kell órákig a mosogatással, pakolással bajlódni, így van idő a szeretteinkkel beszélgetni. Ezek azok a napok, amikor kihasználhatjuk egy étterem családi ajánlatait, és élvezhetjük, hogy minket szolgálnak ki.

 

Vasárnap szűk családi körben tettem látogatást a Garda Pizzéria és Étterembe, utólag pedig azt írhatom, hogy az elénk tett, csak elfogyasztásra váró ételek kitűnő alternatívának bizonyultak az otthoni főzéssel szemben. Nem vagyok lusta, konyhatündérkedni is szeretek, de azért jó volt úgy ülni egy asztalnál, hogy mosolyogva hallgattam a keresztlányom csacsogását, és közben nem arra kellett vigyáznom, hogy odaég-e a hús vagy szétfő-e a tészta.

 

 

Nálunk népszerű a májgombóc- és a sajtkrémleves, így most is ezek mellett döntöttünk. Az elsőt az étlap szerint háziasan készítik, ezt pedig édesanyám az első kanál után határozottan alátámasztotta, mondván, hogy valóban májat tartalmaz, az íze olyan, mintha ő főzte volna, a tetején úszkáló apróra vágott zöldlevéltől, valamint a hosszúkás sárgarépától pedig még szemet gyönyörködtető látvány is volt.

A sajtkrémlevest friss és ropogós cipóban tálalták, ami a fehér színű, tejszínes, sűrű levestől pont annyira puhult meg, hogy törni lehetett belőle egy darabot. Persze csak azután, hogy megettünk a tartalmát.

 

Amíg vártunk a következő fogásra – tálakat rendeltünk –, a teraszon, kellemes nyári levegőben néztük végig a Túraautó-világbajnokságot, melyen a magyar Michelisz Norbert egy második és egy nyolcadik helyet szerzett. Szerencsére bent sem volt túlságosan melegünk, mert egy figyelmes pincér bekapcsolta a légkondicionálót.

 

2 személyes grilltál

  

A bőségtál flekkent, baconbe csavart csirkemellet, göngyölt pulykát, párizsi sertésszeletet, rántott sajtot tartalmazott vegyes körettel, míg a grilltálon rostonsült csirkemell és karajszelet, sült, valamint főtt-füstölt csülök, pulykaérme, flekken, füstölt szalonna, debreceni páros kolbász volt görög salátával, tejfölös cikkburgonyával, mozzarellával, grillezett paradicsommal. Mindkettőt csak dicsérni tudom, mert azon kívül, hogy ellenállhatatlanul néztek ki, a rajtuk lévő sok finomság még ízletes is volt. Véleményem szerint egy tál tartalma két felnőtt személy és egy nagyobbacska gyerek számára bőven elég.

 

2 személyes bőségtál

 

A fenséges falatokat házi készítésű limonádéval koronáztuk meg, ami a melegben igazán jól hűsített, mert citrom, illetve narancs darabokat tartalmazott. Cukrot nem tesznek bele, mivel nem mindenki szereti, de a felszolgáló hozott cukorszirupot, ha netán édesebben szeretnénk fogyasztani.

 

A desszert már nem fért belénk, mert a remek ételekkel tele lettünk, de hiányérzetünk nem volt, ugyanis jóllakottan távoztunk a Gardából, és megjegyeztük, hogy ide máskor is eljövünk.

 

(2013-04-08)

-Nitta-

 

Az a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics