Klasszikus fogások, zamatos tartalmak
A Debreczeni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztiválon több nagy múltú vendéglátóhely mellett a Pálma Étterem is részt vesz, a Régi Vigadóval karöltve. Az ételek hűen tükrözik a két étterem imidzsét, ezért pizzát, fűszeres csirke szárnyat, csülkös pacalt és habrolót kóstolhatnak, ha felkeresik a standjukat. Azt pedig külön érdemes megfigyelni, hogy a Pálma Étterem séfje milyen egyedi dekorációban bontakoztatta ki kreativitását.
A Régi Vigadó dizájnjának megfelelő sötét – ahogy Kövér Sándor séf fogalmazott, „frankó” – stelázsi, rajta az arany színnel festett Pálma Pub felirat, az RV monogram, virágok, a polcokon pedig nagy üvegekben mosolygó vecsési savanyúságok. Ha ezt a remeket látják, jó helyen járnak, mert a Pálma Étterem séfje a napokban élte ki rajz tehetségét, és mosolyogva - amolyan Sanyis stílusban –, büszkén mesélte, hogy annak idején a suliban ötös volt rajzból, és ha abbahagyja a főzést lakberendezőnek áll. Innen üzenjük neki: hisszük, ha látjuk, de mindenesetre az önbizalom és a kreativitás már adott hozzá, a humorbomba pedig csak ráadás. Persze ha az ételek elkészítéséről van szó, ott már nem ismer tréfát. A hétvégére többféle kemencében sült pizzával, a Pálmában tíz éve megtalálható fűszeres csirke szárnnyal kedveskednek a vendégeknek, de megtalálható a Régi Vigadós ízvilágú csülkös pacal is cipóban, desszertként pedig vadmálna öntetes, tejszínhabbal megspékelt habrolót ajánlanak az őket választó látogatóknak. Természetesen pároskolbász is szerepel a kínálatban, melynek receptje titkos, de Sándor annyit elárult, hogy az étterem hentesével közösen állították össze, debreceni jellegű, paprikás és kellően fűszeres.
(2013-09-21)
-Nitta-