Riadó! Harmadfokú hőségriadó!

Mi jelent ez pontosan? Amennyiben várhatóan legalább három egymást követő napra eléri (vagy meghaladja) a napi középhőmérséklet a 27°C-ot.

Ebben a hőségben fokozott a szervezet folyadékigénye, ezért a napi legalább két liter folyadéknál jóval többet is érdemes ilyenkor elfogyasztani, akár négy litert is leguríthat a torkán!

 

Kevés olyan élelmiszer van ma Magyarországon, amelynek az egy főre eső fogyasztása évről-évre olyan nagymértékben növekedik, mint a palackozott természetes ásványvízé. Emelkedésének egyik oka az, hogy az emberek egyre inkább felismerik az egészséges táplálkozás fontosságát, értékelik az ásványvíz táplálkozás-fiziológiai tulajdonságait.

A természetes ásványvíz igen értékes élelmiszer, mert tartalmazza az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat. Így, amikor szomjúságunk oltására ásványvizet iszunk, biztosítjuk szervezetünk ásványi anyag szükségletét.

A magyar ásványvizek ásványi anyagban gazdag ásványvizek, összes oldott ásványianyag-tartalma 500 – 2500 mg/liter érték között van.

A természetes ásványvizek között különbséget tenni az ízük alapján lehet, mivel azt a vízben oldott ásványi anyagok mennyisége, az egyes összetevők egymáshoz viszonyított aránya határozza meg. Ennek következtében ízük sokféle, a teljesen semlegestől a jellegzetes, karakteres ízig sokféle változatban. Mindenki megtalálhatja az ízlésének és szükségleteinek leginkább megfelelő ásványvizet.

 

Semann Étterem szomjoltásra az alábbi ásványvizetek ajánlja:

 

 

NaturAqua ásványvíz 690 méter mélyről gyűjtötte össze a felszín alatti értékeket, a szervezet számára létfontosságú ásványi anyagokat. Összetevők közül kiemelhető, hogy természetes nátrium (köznyelvi nevén konyhasó) tartalma nagyon alacsony, 18 mg/l.

A világszerte ismert Perrier ásványvizek forrása, Franciaországban, Provance tartományban, Vergeze település közelében található, A Perrier 1863 óta palackozott természetesen szénsavas ásványvíz.

Evian különleges hatása az alacsony, de kiegyensúlyozott ásványi anyag tartalmában keresendő, így szinte korlátlan mennyiségben fogyasztható anélkül, hogy bármelyik nyomelemből túlzott bevitellel kellene számolnunk.

 

 

A Régi Posta Étterem Theodora ásványvízzel hűsíti Önöket

A Theodora ásványvizek a Káli-medencében egyedülállóan tiszta természeti környezetben fejlődnek a föld alatt.

A Theodora Kékkúti ásványvíz egy kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos természetes ásványvíz, mely számos olyan nélkülözhetetlen ásványi anyagot tartalmaz, melyek kiegyensúlyozatlan étrendünk/táplálkozásunk miatt más forrásokból nem mindig kerül be megfelelő mennyiségben szervezetünkbe. 1,5l Theodora Kékkúti ásványvíz fedezi a felnőttek számára ajánlott napi kalcium szükséglet 52,5%-át, valamint a napi magnézium szükséglet 22,8%-át.

 

(2012-07-02)

-eSBé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics