Vegetáriánus menü a Barabás étteremben!
A Debreceni Éttermek honlapján is beszámoltunk már arról, hogy a Barabás Étterem különleges hely a vegetáriánusok számára, hiszen külön étlapról válogathatnak a jobbnál jobb húsmentes ételek közt. Bizonyára nem egy olvasónk számára ismerős a csicseriborsó leves, a vegetáriánus pásztorpite, vagy a barackos panna cotta narancsvirághabbal. Az ételek elkészítésénél az odafigyelés jele, hogy a vegetáriánus fogásokat válogatott alapanyagokból, külön edényekben készítik. A napi menüt Oláh Andorné „Pötyike” segítségével állítják össze, aki igazi szakértője ennek a vonalnak…
Azonban nem csak az étterembe járók érezhetik magukat kiváltságosnak, hanem azok is, akik egy egyszerű hétköznapi ebédre vágynak. Mindig nehéz kérdés, hogy mit ebédeljen az, aki dolgozik: sokaknak nincs idejük főzni, alapanyagokat beszerezni, így hideg szendvicsebédre, vagy házhoz szállított ételre fanyalodnak. Szerencsésebb eset az, ha a munkahely közelében van olyan vendéglátó egység, étterem, ahol napi menüt szolgálnak fel: így rászánhatunk fél órát arra, hogy meleget ebédeljünk, és egy kicsit kizökkenjünk a mókuskerékből. A választék azonban igen korlátolt azok számára, akik egyáltalán nem esznek húst. Nekik nyújt megoldást a Barabás Étterem: napi menü ajánlatukban szerepel ugyanis vegetáriánus kínálat is. Ezt persze nyugodt szívvel kipróbálhatják azok is, akik csak kíváncsiak, ismerkedni szeretnének ezzel az étrenddel, vagy esetleg tervezik az életmódváltást. A húsmentes életmód – mert általában nem csak táplálkozási formát, hanem életvitelt is jelent – nagyon népszerű napjainkban, és számos érv támasztja alá előnyösségét. Sokan választják etikai okokból, az állatok védelme érdekében; sokan pedig egészségügyi megfontolásból, a hús fogyasztásának tulajdonított betegségek elkerülésének reményében. Ezen kívül persze számos indok lehetséges: ha van ismerősünk, aki vegetáriánus, és még nem faggattuk ki az okáról, mindenképp tegyük meg: bizonyára megvan a külön története a dolognak.
A Barabás Étterembe ellátogató vendégek biztosak lehetnek benne, hogy minden igényükre odafigyelve várják őket vissza. Ezt az a kedvezménykártya is bizonyítja, amely a törzsvendégeknek jár.
Az ételek elkészítésénél az odafigyelés jele, hogy a vegetáriánus fogásokat válogatott alapanyagokból, külön edényekben készítik, és az alapanyagok tárolása is elkülönítve történik. A napi menüt Oláh Andorné „Pötyike” segítségével állítják össze, aki igazi szakértője ennek a vonalnak, és törekszik arra, hogy az ételsor minél változatosabb legyen. Ha pedig megtetszettek a fogások, és otthon is szívesen elkészítenénk, ne habozzunk megvásárolni Pötyike saját szakácskönyvét az étteremben!
A vegetarianizmus egyre elterjedtebb és népszerűbb étkezési forma. Most már nemcsak az állatvédők választják ezt az étrendet, de egyre többen azok közül, akik életmódot szeretnének váltani, akik szeretnének tisztulni fizikai szinten, fehérje mentesebben élni vagy csak kipróbálni új, könnyedebb ízeket… A Barabás Étterem külön a’la carte étlappal, séf ajánlattal és napi menüvel is kedveskedik vegetáriánus és vegán vendégeinek. Törzsvendégeink számára pedig kedvezménykártyát ajándékozunk. Akik minket választanak nemcsak kiváló minőségű alapanyagokból készült ételeinket élvezhetik, de biztosak lehetnek abban, hogy minden igényükre odafigyelve várjuk őket vissza. Vegetáriánus ételeinket válogatott alapanyagból, külön edényekben készítjük és az alapanyagok tárolása is külön helyiségben történik. A napi menü változatosságát Oláh Andorné „Pötyike” segítségével állítjuk össze, aki igazi szakértője ennek a vonalnak és akinek saját szakácskönyve is megvásárolható.
Minden kedves vendégünket szeretettel látunk és várunk!
Üdvözlettel: 4024 Debrecen, Vár u.11, Tel: 52/502-231 |
A Barabás Étterem VEGETÁRIÁNUS a’la carte étlapja | |
---|---|
ÉTVÁGYGERJESZTŐK | |
Padlizsánparfé paradicsomlekvárral | 1200.- |
Sült babpástétom csípős salsával és házi kukoricalepénnyel | 600.- |
Roston kecskesajt diós kerti salátával, szőlő chutney-val | 1300.- |
LEVESEK | |
Kertészleves (chilis-citromos zöldségleves ) | 650.- |
Csicseriborsó leves | 800.- |
Fokhagymakrémleves kecskesajtos pirítóssal | 800.- |
FŐÉTELEK | |
Kölesrizottó gabonakolbásszal | 1850.- |
Roston sült gomolyasajt vargányás lecsóval, pirított nudlival | 2150.- |
Vegetáriánus pásztorpite (bolognai babragu zöldségekkel, sajtos burgonyapürével egybesütve) | 1400.- |
TÉSZTÁK | |
Túrós csusza (fürjtojásos tésztából) | 1000.- |
Káposztás cvekedli (fürjtojásos tésztából) | 800.- |
Rukkolás-kecskesajtos taglietelle | 1900.- |
SALÁTÁK | |
Paradicsomsaláta bazsalikomos olívaolajjal (sárga és piros koktélparadicsomból) | 1200.- |
Szezámmagos csicseriborsó saláta korianderrel, chilivel | 800.- |
Lime-os avokádósaláta | 1100.- |
Hagyományos idénysaláta | 400.- |