Honfoglaló Étterem étlap

A honfoglalás korszakának ételkínálata

 

LEVESEK
Kőleves 

590.-

Ököruszály leves 990.-
Bárány csorba  

1290.-

 

Húsok
Fokhagymás juhtejben puhított zamatos süldőcsülök saját pecsenyelevével

1980.-

Borókás-mézes Szarvas comb agyagban sütve 1990.-
Zölddióval és murokkal sült liba lába mézes körtével szurokfüves sült hagymával

2450.-

Egészben sült süllő murokkal és 7 fűszerszámmal  2650.-
Turbolyás Vadnyúl pecsenye parázsban sült almával  2990.-

 

Körítések
Mézzel párolt káposzta

350.-

Vadfüves rizs 350.-
Cserépben sült zöldségek   550.-
Sült gesztenyés almapüré, pirított gríz 690.-

 

Édesség
Túrós ördögpirula barackos mártogatóssal

790.-

 

Az Árpád ház ételkínálata

 

LEVESEK
Fácán-kakas áldos

896.-

Tárkonyos-babéros vaddisznó becsinált

1190.-

 

Főúri kínálat
Bükkfán füstölt pisztráng medvehagymás mézben pácolt tojással, tormamártással

2450.-

Csiperkés-szalonnás Tinópecsenye kapros-túrós töklaskával 3390.-
Fokhagymás-mézes báránycsülök joghurtos zöldlevél mártással

3990.-

                                                                   

Pásztor étkek
Rucás kása

1190.-

 

Körítések
Joghurtos zellerlángos 550.-
Pörkölt zöldségek 550.-

 

Édesség
Túrógombóc fűszeres tejföllel

990.-

 

A reneszánsz bűvöletében

 

Első fogások
Forró marhaszegy tormával és házi kenyérrel

990.-

Zöldséges libatepertő krém házi bodaggal 1190.-

 

Második fogások (Kis levesek)
Hideg meggyleves

640.-

Fokhagymás-sáfrányos pacalleves 896.-

 

Főzelékfélék
Tejfölös zöldborsó

590.-

Szemes babfőzelék 590.-

 

Ajánlott feltétek
Tükörtojás

350.-

Sertéspörkölt 990.-

 

Frissensültek

Házi sajtkrémmel és füstölt pulykacombbal töltött csirkemell

1590.-

Erdőink gombáival és gomolyával töltött jérce finom füves mártásban 1690.-
Alföldi sertésnyak üstháton sütve hagymás velővel

1770.-

Balatoni tűzdelt fogas húsos szalonnába göngyölve 2290.-
Csomborral és szurokfűvel érlelt Báránycomb szeletek vajas tárkonymártásban 2490.-
Nyárson sült mangalica szűz kondás módjára 2690.-
Mustáros vadnyúl comb zelleres murokmártásban 2990.-

 

Befejező fogások
Mézben sült gyümölcsök mandulás grízkockával

990.-

 

3 tenger mosta ország

 

Levesek
Hortobágyi gombaleves daragaluskával 896.-
Jókai bableves

990.-

 

Agyagtálban készült különlegességek
Töltelékes káposzta füstölt csülökkel

1190.-

 

Bográcsosok
Slambuc

690.-

Székelykáposzta 1490.-

 

Bőségtálak
Erdélyi fatányéros (1 főre) (Karaj, Tarja, Csirkemell, Szalonna, Kolbász, Héjas gerezd burgonya, Savanyú)

2390.-

Huszár tál (2 személyes tál)  (Sült csülök, Rostonsült jércemell, Rántott sajt, Párizsi karfiolrózsák, Juhtúrós-kolbászos gombafejek, Tojáslepény, Kolbász koronák, Vegyes köret) 3750.-
Öreg halász”tál (2 személyes haltál)  (Párizsi sügér filé, Rántott ponty, Füstölt pisztráng,  Kagylós ráknyárs, Haltepertő, Petrezselymes burgonya, Sült zöldségek)

4490.-

Fejedelmi-tál (2-3 személyes)  (Sült csülök, Fokhagymás tarja, Hunyadi csirkemell, Rántott sügér, Pirított gombafejek, Tojáslepény, Kolbász és Szalonna kakastaréj, Párolt zöldség, Héjas cikkburgonya, Köles, Rizs) 4990.-

 

Borcsúsztató ételek
Pince pörkölt

1490.-

Kuruc pecsenye 1870.-
Hagymás rostélyos ropogós hagymakarikákkal

2490.-

 

A császár udvarából
Bécsi borjú 2890.-

 

Desszertek
Sajtos-tejszínes kukoricamálé gyömbéres almalekvárral

790.-

Császármorzsa erdei gyümölcsraguval 890.-

 

Magyaros korszak

 

Meleg előételek
Hortobágyi húsos palacsinta paprikás mártással

670.-

Beregi sajttű 790.-
Kolbásszal és liptói túróval töltött gombafejek pritaminos rizzsel

896.-

Makói haltepertő 990.-

 

Tradicionális leveseink
Tiszai harcsahalászlé

1490.-

 

Pörköltek-paprikások
Csülökpörkölt 1090.-
Tejszínes-gombás Szürke-marha paprikás 1640.-
Harcsapaprikás 1690.-
Vaddisznó pörkölt 1990.-

 

Városaink nevét viselő ételeink
Bakonyjákói sertésborda 1290.-
Brassói aprópecsenye Hajdú módra 1390.-
Vajdahunyadi töltött csirkemell 1390.-
Debreceni töltött sertésborda rántva 1390.-
Kolozsvári szűzérmék tejszínes gombamártással 2190.-

 

Desszertek
Gesztenyepüré 640.-
Somlói galuska 680.-
Gundel palacsinta 990.-
Aranygaluska tejsodóval 990.-

 

Napjaink

 

Előétel
Fűszeres velő pirítóssal 950.-
Hideg libamáj;zsírjában, friss zöldségekkel  1990.-
Tatár beefsteak 1990.-
Mézes libamáj aszúmártásban áfonyás sült almával 1990.-

 

Saláták
Cézár saláta csirkemell csíkokkal 1090.-

 

A konyhafőnök ajánlata
Velőrózsák rántva tartármártással 1150.-
Mézes libamájjal töltött csirkemell narancsos alma raguval 1990.-
Göngyölt borjúszűz mezei gombás vajmártásban 2590.-
Brokkolival, sonkával és füstölt sajttal töltött kacsamell borecetes salátával 2690.-
Tüzes bélszíncsíkok libamájjal Budapesti módra 2890.-
Makói libamáj szeletek 3890.-
Dupla bélszín java Udvarmester módra magyaros fűszervajjal 3890.-

 

Desszertek
Gyümölcsös fagylaltserleg 720.-
Mákos guba kókuszmártásban pirosra sütve 890.-

 

Köretek
Párolt rizs 350.-
Héjas sültburgonya 390.-
Sós burgonya 390.-
Burgonyapüré 390.-
Petrezselymes burgonya 390.-
Hasábburgonya 390.-
Zöldséges rizs 390.-
Galuska 390.-
Tepsis burgonya 450.-
Parázsban sült pecsenyeburgonya 450.-
Párolt zöldségek 550.-
Lepcsánka 650.-

 

Tészták
Tojásos galuska 690.-
Túrós csusza 990.-
Sztrapacska 1090.-

 

Saláták/ Savanyúságok:
Káposzta saláta 310.-
Almapaprika 390.-
Csemege uborka 390.-
Kovászos uborka 390.-
Cékla 390.-
Savanyú káposzta 390.-
Vágott- vegyes saláta 390.-
Friss vegyes saláta 410.-
Uborka saláta 490.-
Paradicsom saláta 490.-
Honfoglaló saláta 490.-

 

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics