Honfoglaló Étterem étlap
A honfoglalás korszakának ételkínálata
LEVESEK | |
---|---|
Kőleves |
590.- |
Ököruszály leves | 990.- |
Bárány csorba |
1290.- |
Húsok | |
---|---|
Fokhagymás juhtejben puhított zamatos süldőcsülök saját pecsenyelevével |
1980.- |
Borókás-mézes Szarvas comb agyagban sütve | 1990.- |
Zölddióval és murokkal sült liba lába mézes körtével szurokfüves sült hagymával |
2450.- |
Egészben sült süllő murokkal és 7 fűszerszámmal | 2650.- |
Turbolyás Vadnyúl pecsenye parázsban sült almával | 2990.- |
Körítések | |
---|---|
Mézzel párolt káposzta |
350.- |
Vadfüves rizs | 350.- |
Cserépben sült zöldségek | 550.- |
Sült gesztenyés almapüré, pirított gríz | 690.- |
Édesség | |
---|---|
Túrós ördögpirula barackos mártogatóssal |
790.- |
Az Árpád ház ételkínálata
LEVESEK | |
---|---|
Fácán-kakas áldos |
896.- |
Tárkonyos-babéros vaddisznó becsinált |
1190.- |
Főúri kínálat | |
---|---|
Bükkfán füstölt pisztráng medvehagymás mézben pácolt tojással, tormamártással |
2450.- |
Csiperkés-szalonnás Tinópecsenye kapros-túrós töklaskával | 3390.- |
Fokhagymás-mézes báránycsülök joghurtos zöldlevél mártással |
3990.- |
Pásztor étkek | |
---|---|
Rucás kása |
1190.- |
Körítések | |
---|---|
Joghurtos zellerlángos | 550.- |
Pörkölt zöldségek | 550.- |
Édesség | |
---|---|
Túrógombóc fűszeres tejföllel |
990.- |
A reneszánsz bűvöletében
Első fogások | |
---|---|
Forró marhaszegy tormával és házi kenyérrel |
990.- |
Zöldséges libatepertő krém házi bodaggal | 1190.- |
Második fogások (Kis levesek) | |
---|---|
Hideg meggyleves |
640.- |
Fokhagymás-sáfrányos pacalleves | 896.- |
Főzelékfélék | |
---|---|
Tejfölös zöldborsó |
590.- |
Szemes babfőzelék | 590.- |
Ajánlott feltétek | |
---|---|
Tükörtojás |
350.- |
Sertéspörkölt | 990.- |
Frissensültek |
|
---|---|
Házi sajtkrémmel és füstölt pulykacombbal töltött csirkemell |
1590.- |
Erdőink gombáival és gomolyával töltött jérce finom füves mártásban | 1690.- |
Alföldi sertésnyak üstháton sütve hagymás velővel |
1770.- |
Balatoni tűzdelt fogas húsos szalonnába göngyölve | 2290.- |
Csomborral és szurokfűvel érlelt Báránycomb szeletek vajas tárkonymártásban | 2490.- |
Nyárson sült mangalica szűz kondás módjára | 2690.- |
Mustáros vadnyúl comb zelleres murokmártásban | 2990.- |
Befejező fogások | |
---|---|
Mézben sült gyümölcsök mandulás grízkockával |
990.- |
3 tenger mosta ország
Levesek | |
---|---|
Hortobágyi gombaleves daragaluskával | 896.- |
Jókai bableves |
990.- |
Agyagtálban készült különlegességek | |
---|---|
Töltelékes káposzta füstölt csülökkel |
1190.- |
Bográcsosok | |
---|---|
Slambuc |
690.- |
Székelykáposzta | 1490.- |
Bőségtálak | |
---|---|
Erdélyi fatányéros (1 főre) (Karaj, Tarja, Csirkemell, Szalonna, Kolbász, Héjas gerezd burgonya, Savanyú) |
2390.- |
Huszár tál (2 személyes tál) (Sült csülök, Rostonsült jércemell, Rántott sajt, Párizsi karfiolrózsák, Juhtúrós-kolbászos gombafejek, Tojáslepény, Kolbász koronák, Vegyes köret) | 3750.- |
Öreg halász”tál (2 személyes haltál) (Párizsi sügér filé, Rántott ponty, Füstölt pisztráng, Kagylós ráknyárs, Haltepertő, Petrezselymes burgonya, Sült zöldségek) |
4490.- |
Fejedelmi-tál (2-3 személyes) (Sült csülök, Fokhagymás tarja, Hunyadi csirkemell, Rántott sügér, Pirított gombafejek, Tojáslepény, Kolbász és Szalonna kakastaréj, Párolt zöldség, Héjas cikkburgonya, Köles, Rizs) | 4990.- |
Borcsúsztató ételek | |
---|---|
Pince pörkölt |
1490.- |
Kuruc pecsenye | 1870.- |
Hagymás rostélyos ropogós hagymakarikákkal |
2490.- |
A császár udvarából | |
---|---|
Bécsi borjú | 2890.- |
Desszertek | |
---|---|
Sajtos-tejszínes kukoricamálé gyömbéres almalekvárral |
790.- |
Császármorzsa erdei gyümölcsraguval | 890.- |
Magyaros korszak
Meleg előételek | |
---|---|
Hortobágyi húsos palacsinta paprikás mártással |
670.- |
Beregi sajttű | 790.- |
Kolbásszal és liptói túróval töltött gombafejek pritaminos rizzsel |
896.- |
Makói haltepertő | 990.- |
Tradicionális leveseink | |
---|---|
Tiszai harcsahalászlé |
1490.- |
Pörköltek-paprikások | |
---|---|
Csülökpörkölt | 1090.- |
Tejszínes-gombás Szürke-marha paprikás | 1640.- |
Harcsapaprikás | 1690.- |
Vaddisznó pörkölt | 1990.- |
Városaink nevét viselő ételeink | |
---|---|
Bakonyjákói sertésborda | 1290.- |
Brassói aprópecsenye Hajdú módra | 1390.- |
Vajdahunyadi töltött csirkemell | 1390.- |
Debreceni töltött sertésborda rántva | 1390.- |
Kolozsvári szűzérmék tejszínes gombamártással | 2190.- |
Desszertek | |
---|---|
Gesztenyepüré | 640.- |
Somlói galuska | 680.- |
Gundel palacsinta | 990.- |
Aranygaluska tejsodóval | 990.- |
Napjaink
Előétel | |
---|---|
Fűszeres velő pirítóssal | 950.- |
Hideg libamáj;zsírjában, friss zöldségekkel | 1990.- |
Tatár beefsteak | 1990.- |
Mézes libamáj aszúmártásban áfonyás sült almával | 1990.- |
Saláták | |
---|---|
Cézár saláta csirkemell csíkokkal | 1090.- |
A konyhafőnök ajánlata | |
---|---|
Velőrózsák rántva tartármártással | 1150.- |
Mézes libamájjal töltött csirkemell narancsos alma raguval | 1990.- |
Göngyölt borjúszűz mezei gombás vajmártásban | 2590.- |
Brokkolival, sonkával és füstölt sajttal töltött kacsamell borecetes salátával | 2690.- |
Tüzes bélszíncsíkok libamájjal Budapesti módra | 2890.- |
Makói libamáj szeletek | 3890.- |
Dupla bélszín java Udvarmester módra magyaros fűszervajjal | 3890.- |
Desszertek | |
---|---|
Gyümölcsös fagylaltserleg | 720.- |
Mákos guba kókuszmártásban pirosra sütve | 890.- |
Köretek | |
---|---|
Párolt rizs | 350.- |
Héjas sültburgonya | 390.- |
Sós burgonya | 390.- |
Burgonyapüré | 390.- |
Petrezselymes burgonya | 390.- |
Hasábburgonya | 390.- |
Zöldséges rizs | 390.- |
Galuska | 390.- |
Tepsis burgonya | 450.- |
Parázsban sült pecsenyeburgonya | 450.- |
Párolt zöldségek | 550.- |
Lepcsánka | 650.- |
Tészták | |
---|---|
Tojásos galuska | 690.- |
Túrós csusza | 990.- |
Sztrapacska | 1090.- |
Saláták/ Savanyúságok: | |
---|---|
Káposzta saláta | 310.- |
Almapaprika | 390.- |
Csemege uborka | 390.- |
Kovászos uborka | 390.- |
Cékla | 390.- |
Savanyú káposzta | 390.- |
Vágott- vegyes saláta | 390.- |
Friss vegyes saláta | 410.- |
Uborka saláta | 490.- |
Paradicsom saláta | 490.- |
Honfoglaló saláta | 490.- |