A víz a legjobb szomjoltó
Az egészség megőrzésére irányuló tevékenységünk szerves része az ásványvíz fogyasztás, ami nemcsak a szomjunkat oltja, de értékes ásványanyag és nyomelem tartalmának köszönhetően ahhoz is hozzásegít, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Az ásványvíz egy tiszta termék, nem tartalmaz adalékanyagokat, tartósítószert. A debreceni éttermek vendégei számára is az elsőszámú szomjoltó a meleg nyári napokon.
A víz testünk legfontosabb alkotóeleme, oldószer és vivőanyag, nélkülözhetetelen a szervezet zavaratalan működéséhez, az energiatermeléshez, a biokémiai folyamatokhoz, a hőszabályozáshoz. Folyadékszükségletünket a hőmérséklet, a páratartalom, a mozgás és az elfogyasztott ételek mennyiség is befolyásolja. A vízháztartást idegi és hormonális mechanizmusok irányítják. A verejtékezés, a légzés, a kiválásztás, és az emésztés során a szervezetből naponta átlagosan 2,4 liter víz távozik, amelyet pótolni kell. Folyadékszükségletünk egyharmadát a szilárd táplálékok víztartalma, kétharmadát pedig a folyadékok fedezik.
John Bull Pub |
Pálma Étterem |
Az Aquila mérsékelt ásványi anyag tartalmú, finom, lágy ízhatású természetes forrásvíz a szervezetet tisztítja és ugyanakkor szépíti. Az Aquila Aqualinea a Karlovy Vary-t övező tiszta természeti környezet vulkáni eredetű szikláinak mélyéről fakad. Az Aquila Aqualinea 2003-ban Párizsban elnyerte a legjobb természetes víz díját a szénsavmentes forrásvíz kategóriában. Az Aquila Aqualinea tökéletes választás egy különleges vacsorához.
A Mattoni természetes ásványvíz egyedülálló és kiegyensúlyozott arányban tartalmazza az ásványi anyagokat és a nyomelemeket, amelyek a szervezet vitalitására kedvezően hatnak. Páratlan ízének köszönhetően a Mattoni a legjobb konyhák kiváló kiegészítője.
|
|
A természetes ásványvíz és forrásvíz egyik meghatározó tulajdonsága a természetesség. Felszín alatti vízforrásból származik, és már természetes állapotában - előzetes fertőtlenítés vagy kémiai kezelés nélkül - biztonságosan fogyasztható. Jellemző összetevői az ásványi anyagok (kálcium, magnézium, klorid, szulfát), amely meghatározza a víz természetes egyensúlyát és ízét.
A természetes ásványvíz minden esetben stabil ásványi anyag összetétellel rendelkezik - amit a címkén fel is kell tüntetni -, míg a forrásvíz ásványi anyag összetétele ingadozik - kémiai összetételét nem kell feltűntetni.
A természetes ásványvíz és forrásvíz kizárólag külön kijelölt felszín alatti forrásokból származhat. Ezek lehetnek természetes források vagy fúrt kutak. A felszín alatti víz az esővízből és az olvadó hóból keletkezik, mely a sziklák repedésein, pórusain át jut a földfelszín alá, miközben bizonyos ásványi anyagok kioldódnak a kőzetekből. A sziklák temészetes szűrőként is működnek, illetve felszín alatti vizeket jól védik a felszíni szennyeződésektől.
Forrás: intercooperation.hu, ital.oisz.hu, medizona.hu
(2012-08-01)
-eSBé-