Augusztus 20 - minek nevezzelek?
Ha egy debreceni polgárt megkérdezünk, mi jut legelőször eszébe erről a dátumról, kétség sem fér hozzá, hogy azonnal rávágja: VIRÁGKARNEVÁL, TŰZIJÁTÉK! Tovább gondolva folytatja a sort: Szent István, államalapításunk ünnepe, az új kenyér ünnepe, az alkotmány és a Szent Korona ünnepe. De miért is vagyunk ennyire bizonytalanok abban, mit is ünneplünk Augusztus 20-án? Ennek járt utána a de, és persze ételeket is ajánlunk, amit jó, ha előre lefoglalt asztaloknál fogyasztanak majd el… Mert ez a nap egy kicsit a vendéglők ünnepe is.
És miért is jön zavarba, ha arról kérdezzük az utca emberét, mitől is a nemzet ünnepe ez a nap?
Íme a válasz:
Mit együnk augusztus 20-án?
Barabás Étterem |
Harcsatatár dióolajos zellersalátával 1800.- |
Belga Étterem és Söröző |
Talicskás leves (pikáns tejfölös leves) 990.- |
Garda Pizzéria és Étterem |
Lazac-steak citromos, vajas rákraguval, burgonyapürével 2490.- |
Lucullus Étterem |
Rántott borjúláb fűszeres cikkburgonyával, tartármártással 1590.- |
Pálma Étterem |
Roston sült flekken szalonnás tojással, hasábburgonyával, házi savanyúsággal 2390.- |
Paripa Csárda |
Őzgerinc "Tumbász Józsi módra" (őzgerinc rántva, vajas burgonyával, áfonyával) 2750.- |
Régi Vigadó |
Bélszín steak sült paprikás mascarponéval, grillezett kacsamájjal, steak burgonyával, fokhagymás hüvelyes zöldborsóval 4290.- |
Viktória Étterem |
Fûszeres mini nyársak, színes zöldségforgataggal, burgonya rösztivel és gyöngyhagymamártással 2650.- |