Parmezánbundában sült jércemell érmék
A csirke legértékesebb része a melle húsa. Diétázóknak, fogyókúrázóknak az egyik legkiválóbb fehérjeforrás. Rendkívül sokoldalúan elkészíthető, minden olyan fogáshoz alkalmas, mely színhúsból készül. Vásárlásnál színére figyeljünk, a szép halvány rózsaszínűt válasszuk. Állaga legyen tömör és rugalmas, szélén ne legyen semmiféle elszíneződés.
Készítsék el Kövér Sándor séf receptjét, természetesen csirkemellből!
Gyömbéres, narancsos parmezánbundában sült jércemell érmék, burgonyapürével, koktélparadicsomos, tejszínes parajjal
/4 főre /
Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell
4 db tojássárgája
0,25 kg porparmezán
0,25 kg parajlevél
olívaolaj só,bors, fokhagyma
4 gerezdnarancs
1 db gyömbér
1 kisebb darab koktélparadicsom
főzőtejszín
tálaláshoz adható még burgonyapüré
A csirkemellet érmékre vágjuk, a porparmezánt a tojássárgájával a frissen reszelt gyömbérrel, a reszelt narancshéjjal és a narancslevével elkeverjük és így egy sűrű masszát kapunk. Ebbe belemártjuk a sóval, borssal fűszerezett érméket és nagyon kevés olajon serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Egy másik serpenyőben olívaolajon az összetört fokhagymát átpirítjuk, hozzáadjuk a parajt újra átpirítjuk, majd beletesszük a félbevágott koktélparadicsomot és tejszínnel felengedjük. Köretnek még burgonyapürét adhatunk.
Jó étvágyat kívánunk!