Vadhús a tányéron

Királyi vadlakomát bármikor az asztalunkra varázsolhatunk, hisz napjainkban a legkülönfélébb húsok közül válogathatunk a nagyobb üzletekben. Páratlan íz élménye mellett a legegészségesebb és a legtáplálóbb ételek közé soroljuk: zsírszegény, sok fehérjét tartalmazó, rostban gazdag táplálék.

Ha vadhús, akkor sokunknak a vadpörkölt jut az eszébe, pedig számos, változatos étel készíthető az ízletes húsokból. Nagy Róbert a Barabás Étterem séfje egy fenséges vaddisznó sült receptjét osztotta meg velünk.

 

Sült vaddisznó karaj kakukkfüves pecsenyelével, vargánya lepénnyel, zöldségrőzsével

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

80 dkg vaddisznó karaj

3- 4 szál kakukkfű

3 db babérlevél

1dl olaj

1,5 dkg paradicsom püré

Só, bors, fokhagyma

40 dkg  vargánya gomba

7 dkg búzaliszt

2 db tojás

5 cl olaj

Só, bors, fokhagyma

20 dkg bacon szalonna

10 dkg sárgarépa

10 dkg cukkini

10 dkg kaliforniai paprika

10 dkg új hagyma

2 cl olíva olaj

Só, bors

 

 

A vaddisznó karajt bepácolom a fűszerekkel és olajjal, majd egy napig a hűtőben pihentetem.

Sütéskor a hús mellé vághatunk egy kis hagymát is, jó ízt ad neki. A vaddisznó karaj eléggé parázs, ezért figyeljünk oda, hogy ne süssük túl!

A húst tepsibe teszem, öntök rá 3 dl vizet és lefóliázom. 150 fokon kb. 20 percig sütöm az egyik, majd ugyanennyi ideig a másik oldalát. Utána a fóliát leveszem róla és megpirítom egy kicsit a vadhúst. A paradicsom pürét szintén megpirítom és felöntöm a hús levével, majd barnarántással sűrítem.

 

A vargányát nagy lyukú reszelőn lereszelem, az olajban lepirítom, majd hagyom kihűlni.

Egy tálban összekeverem a lisztet, a tojásokat, a fűszereket valamint a gombát.  Serpenyőben olajat hevítek és korongokra formázott lepények mindkét oldalát megsütöm.

 

A bacont kisimítom egy vágódeszkára, a batonokra vágott zöldségeket rátszem, fűszerezem és feltekerem. Tepsibe teszem, öntök rá olíva olajat és 160 fokon, 20 perc alatt megsütöm.

 

Jó étvágyat!


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics