Vadhús a tányéron
Királyi vadlakomát bármikor az asztalunkra varázsolhatunk, hisz napjainkban a legkülönfélébb húsok közül válogathatunk a nagyobb üzletekben. Páratlan íz élménye mellett a legegészségesebb és a legtáplálóbb ételek közé soroljuk: zsírszegény, sok fehérjét tartalmazó, rostban gazdag táplálék.
Ha vadhús, akkor sokunknak a vadpörkölt jut az eszébe, pedig számos, változatos étel készíthető az ízletes húsokból. Nagy Róbert a Barabás Étterem séfje egy fenséges vaddisznó sült receptjét osztotta meg velünk.
Sült vaddisznó karaj kakukkfüves pecsenyelével, vargánya lepénnyel, zöldségrőzsével
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg vaddisznó karaj 3- 4 szál kakukkfű 3 db babérlevél 1dl olaj 1,5 dkg paradicsom püré Só, bors, fokhagyma |
40 dkg vargánya gomba 7 dkg búzaliszt 2 db tojás 5 cl olaj Só, bors, fokhagyma |
20 dkg bacon szalonna 10 dkg sárgarépa 10 dkg cukkini 10 dkg kaliforniai paprika 10 dkg új hagyma 2 cl olíva olaj Só, bors |
A vaddisznó karajt bepácolom a fűszerekkel és olajjal, majd egy napig a hűtőben pihentetem.
Sütéskor a hús mellé vághatunk egy kis hagymát is, jó ízt ad neki. A vaddisznó karaj eléggé parázs, ezért figyeljünk oda, hogy ne süssük túl!
A húst tepsibe teszem, öntök rá 3 dl vizet és lefóliázom. 150 fokon kb. 20 percig sütöm az egyik, majd ugyanennyi ideig a másik oldalát. Utána a fóliát leveszem róla és megpirítom egy kicsit a vadhúst. A paradicsom pürét szintén megpirítom és felöntöm a hús levével, majd barnarántással sűrítem.
A vargányát nagy lyukú reszelőn lereszelem, az olajban lepirítom, majd hagyom kihűlni.
Egy tálban összekeverem a lisztet, a tojásokat, a fűszereket valamint a gombát. Serpenyőben olajat hevítek és korongokra formázott lepények mindkét oldalát megsütöm.
A bacont kisimítom egy vágódeszkára, a batonokra vágott zöldségeket rátszem, fűszerezem és feltekerem. Tepsibe teszem, öntök rá olíva olajat és 160 fokon, 20 perc alatt megsütöm.
Jó étvágyat!