Egyedi fogadó falatkák, variálható tálak, mennyei desszertek

Debrecenben sok olyan étterem található, ahol családi és céges rendezvényeket bonyolíthatunk le. Több cikkünkbe ajánlottuk már az általunk legjobbakat, kiemelve az egyes vendéglátóhelyek speciális erősségeit. A Calico Jack Pub fogadó falatkái egyértelműen az eredetiséget sugározzák, a hely hangulata páratlan, mindezeket pedig csak tovább fokozza a tapasztalt séf által összeállított ételek, melyek így, egymást kiegészítve teszik felejthetetlenné az ünneplést.

 

Szeretjük a pogácsát, számtalan helyen találkozhatunk ezzel a harapnivalóval a megrendelt finomság elkészültéig, de Rédai Attila a megszokottak helyett inkább az újdonságok felé hajlik, ezért fogadó falatkával várja a rendezvényre érkező vendégeket. „Ebből többfélét tudunk készíteni; lehet halas, sajtos, vegetáriánus, és padlizsán- vagy csicseri borsókrémet, esetleg tartármártást adunk hozzá. Éttermünkben 25 főig étlapról választanak, ettől nagyobb létszámnál két személyes táljainkat ajánlunk. Ebből kétfajta van, a Calico tál (füstölt tarjával és lilahagymával töltött karaj rántva, roston fogasfilé, brokkolival és mozzarellával rakott csirke, rántott sajt, rántott gomba, francia köret), illetve a Grill tál (roston csülök, mangalica tarja, roston csirke, barbecue oldalas, sült házi kolbász, héjas cikkburgonya, házi savanyúság, friss saláta, kapros öntettel). Mindkettőt szívesen variáljuk a megrendelő kérésének megfelelően, például különböző tengeri herkentyűkkel” – tudtuk meg Rédai Attila konyhafőnöktől.

 

 

A Calico befogadóképessége a tat részben 25 fő, földszinten 50 fő, az emeleten szintén 50 fő kényelmes elhelyezését tudják biztosítani. Igyekeznek minden elképzelést megvalósítani, és belecsempészni a fogásokba az új trendeknek megfelelő ínyencségeket; ezek most a zöldségkrém és zöldséghab.

 

„Állófogadás alakmával hideg és meleg ételt szolgálunk fel. Előbbinél például friss salátákat gyömbéres zöldalmás vinaigrettével vagy darabolt zöldségeket (retek, angol zeller, koktélparadicsom) olajjal és ecettel összekeverve, friss salátákba téve. A vendég a zöldségeket, a darabolt sajtokat ízlésének megfelelően válogatja össze, majd meglocsolja öntetekkel. A friss, ropogós salátát és az öntetet tovább fokozzuk pirított magvakkal. Kedveltek a hústekercsek, így szárnyasoknál az aszalt paradicsommal, zöldspárgával töltött csirkemell, pulyka- vagy csirkemell aszalt gyümölcsökkel, illetve brokkolival töltött csirkemell sajtmártással nyakon öntve. Ezeket különböző köretekkel, mint például házi röszti burgonyával tesszük gazdagabbá. Gyakran készítünk knédlit is, ami egy élesztős tészta. Kis lábosba vizet töltök, a megkelt tésztát ráteszem, egy tállal befedem, ezáltal szinte megfő a gőzben. Tulajdonképpen ez olyan, mint a kenyér belseje, csak héj nélkül. Ezt szoktam különböző mártásokhoz, húsokhoz adni, mert ami szaftos étel, ahhoz mindegyikhez tökéletesen passzol.”

 

 

Ültetett fogadásnál menüsort állítanak össze fogadó falatkákkal, hideg előétellel, amit a leves, majd a főétel és a desszert követ. Torta megrendelésére van lehetőség – akár tűzijátékkal –, de tányérdesszerttel is tudnak szolgálni. Gyümölcsös, túró, valamint csokoládé alapút javasolnak, és mindig különlegessé teszik tejszínhabbal, fagylalttal, öntettel. Italok esetében van egy fogadó ital, mely lehet pezsgő, bor vagy pálinka, de ez is a megrendelő igényéhez alakítható.

 

A repertoár tehát hatalmas, a kívánságok teljesíthetőek, így nem csalódnak azok, akik a Calicoba mennek megünnepelni egy jeles eseményt.

 

(2013-09-16)

-Nitta-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics