A múlt és a jelen találkozása a Malom Étterem és Hotelben

A 150 éves múlttal rendelkező Hortobágyi Malom olyan átalakuláson ment át, melyben a múlt és a jelen fonódik össze. A tulajdonosok számára lényeges szempont volt, hogy a ma ipartörténeti műemlék megőrízze egykori belső struktúráját, hagyományőrző hangulatát egy csipetnyi 21. századi miliővel fűszerezve. Vasvágó Andrea tulajdonossal beszélgettem a Malom Étterem belbecséről, pompás  ízvilágáról, lélegzetelállító tálalásáról, egyszóval azon értékeiről, amit minden debreceninek meg kell tapasztalnia.

 

Debreceni Éttermek: Jól gondolom, hogy a beruházás során meghatározó álláspont volt, hogy az épület megőrízze egykori szellemét?

 

Vasvágó Andrea: Igen, tulajdonostársaimmal azonos véleményen voltunk, ez a nagy múltra visszatekintő, egykor hengermalomként működő épület nem lehet az enyészeté. A belső kialakításban arra törekedtünk, hogy a Malom eredeti hangulata megmaradjon. A beltér egyes bútorzati elemei, mint például az ajtók, a pult az eredeti – többségében vörösfenyő – faanyag felhasználásával kerültek beépítésre, valamint a fehér, szürke színek használata is a gabonaőrlő mivoltot idézi. Ez a létesítmény kuriózum, s mint kiderült, a debreceni emberek szívükön viselik sorsát.

 

 

D.É.: Milyen e patináns malom étterme?

 

V.A.: A konyhát Breitenbach Attila séf vezeti. Az ételekben és a tálalásban szintén megmutatkozik a múlt és a jelen. Vannak hagyományosan magyar ízek, ugyanakkor Attila kreativitása újszerű ételkölteményekben is megnyilvánul. Ételszobrász múltját, jelenét és jövőjét a Malom Étterem és Hotel vendégei egyaránt élvezhetik. Az étterem a’la carte kínálata hamarosan bővül, ételképekkel megtűzdelve csábítja kóstolásra a betérőt.  Munkanapokon 11.30-14.00 óra között változatos heti ebédmenüvel várjuk vendégeinket. Laktóz- és gluténérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a finom falatokról, előzetes egyeztetéssel, felkészülten fogadjuk őket, csakúgy, mint a vegetáriánus étkezés követőit.

 

 

D.É.: Városunk egyik legújabb vendéglátóhelye méltó helyet biztosít családi, céges és egyéb rendezvényeknek. Milyen létszámmal és szolgáltatással tervezhetnek a szervezők?

 

V.A.: Üzleti megbeszélések kiváló helyszíne a 18-25 fő befogadására alkalmas szeparált konferencia termünk. A galéria szinten 15 személy tud kényelmesen helyet foglalni, az éttermi részen pedig 60-80 vendég töltheti kellemesen az időt családi összejövetelek keretében. Séfünk egyedi és személyre szabott alkotásaival garantáltan maradandó emlék marad a Malom Étterembe szervezett vendéglátás. Ballagásra, házassági évfordulóra, esküvőre, születésnapra, de akár céges rendezvényre is elképesztő faragott zöldség és gyümölcs kompoziciókat készít Attila. Az előbbieken túl zenés-táncos-élőzenés hétvégeket tervezzük. Egy olyan lehetőséget szeretnénk kínálni, amikoris a gasztronómiai élmények után a társaság még felszabadultan szórakozhat, a vacsora után még néhány órát tartalmasan el tud tölteni egy komplett esti programmá formálva kikapcsolodásra szánt időt. Úgy vélem ez hiánypótló lenne Debrecenben.

 

 

Ez a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics