Garda Pizzéria és Étterem - Hétköznap teltházzal
"Teljesen jól laktam, ám szerettem volna megkóstolni a csegei füstöltharcsát, salátával. Gardáék ugyanis, nem restek utánajárni a helyben termelt, jó minőségű egyedi alapanyagoknak. Kutatva a termelők közt, sikerül a heti ajánlatba csempészniük igazi ínyencségeket is. Kénytelen leszek mihamarabb visszajönni, hogy el ne halasszam a füstölt csegei harcsát. Persze nem ér kár, ha addigra változik a heti ajánlat, mással sem járok rosszabbul. No meg hátra vannak a rafinált pizzák, cipós levesek, bőségtálak, a hagymás rostélyos, ami persze, hogy kap valami kis csavart, tetején, a rostlapon sült tojással..."
Gondoltam, valamit nagyon tudhatnak, amiért autóval is megéri idelátogatni, még a zord téli estéken is. Most nyár van, terasz szezon, persze a nagy kinti placc szintúgy tele - hétköznap este. Na, megálljanak csak! Azért is elmegyek holnap! Holnap délben, utánajárok, mi van a gardapizzán és mitől olyan kapósak a cipóban felszolgált leveseik?
Kedden délben érkeztem, a teraszon, egy gyufát se lehetett leejteni. Sebaj, bent még volt két szabad asztal. Hamarjában jött a felszolgáló. Kedvesen és magabiztosan fogadott, tetszett, hogy nem akart egyből rám tukmálni semmi innivalót (ezzel a rossz szokással még mindig sok helyen találkozom). Nem voltam még nagyon éhes, gondoltam, kiválasztok valami különleges előételt és iszom egy pohár csapolt Radebergert.
Otthonos hangulatban | Szeretik a különtermet |
Hát, van rendesen előétel kínálat (is) a Gardában! Ráadásul sokrétű, hisz a libamáj kedvelő gurmantól az extra vega-válogatósig mindenki talál magának megfelelőt. Végül is, rántott camembert rendeltem áfonyamártással, roston sült gyümölcsökkel. Tudom, unalomig ismételt téma a rántott sajt, nem is rendeltem volna a szokványos párolt rizzsel vagy hasáb burgonyával. De így azért mégis más! A briekhez és camembert-félékhez diót, almát és más gyümölcsöket szokás halmozni a sajttálra. Rántottan és sülten egy tovább gondolt változata az örök párosításnak.
"csak lenne hely a teraszon..." | Pizzájuk is messze földön híres! |
A sajt panírja szép zsemleszínű, nem volt túl vastag, a camembert forrón, de nem tolakodóan folyt, a grillezett gyümölcsök is csak pont annyira voltak átsütve, hogy még nem súrolták a kompót kategóriát, így megőrizték ízűket. Egy szó, mint száz, nagyon ízlett.
"Egy szó, mint száz, nagyon ízlett." |
Egy probléma azért akadt. Teljesen jól laktam, ám szerettem volna megkóstolni a csegei füstöltharcsát, salátával. Gardáék ugyanis, nem restek utánajárni a helyben termelt, jó minőségű egyedi alapanyagoknak. Kutatva a termelők közt, sikerül a heti ajánlatba csempészniük igazi ínyencségeket is.
Kénytelen leszek mihamarabb visszajönni, hogy el ne halasszam a füstölt csegei harcsát. Persze nem ér kár, ha addigra változik a heti ajánlat, mással sem járok rosszabbul. No meg hátra vannak a rafinált pizzák, cipós levesek, bőségtálak, a hagymás rostélyos, ami persze, hogy kap valami kis csavart, tetején, a rostlapon sült tojással…csak lenne hely a teraszon.
Készül a hagymás rostélyos | |
Közelről a füstölt csegei harcsa |
Azt mondanom sem kell, hogy a külön terem is foglalt volt…
-hSéf-
(2011-08-03)
kapcsolódó cikkek
- Helló nyár, helló Garda terasz!
- A tavasz ihlette - szezonális ételek a Gardában
- Ön már lefoglalta?
- A tél kincsei az étlapon
- Teázni mindig jó! – Szenvedélyből született teák a Gardában
- Kalapos vitaminforrás - gomba
- A Gardában megköszönték a hűséget
- Hörpintsenek, frissüljenek a Gardában
- Kerek, batyu, csiga – avagy pizza tészta Garda-módra
- Saj(á)tos üzletvezetői szemlélet