A tél kincsei az étlapon

Ha bevásárlás közben elsétálunk egy multi zöldség, gyümölcs választéka mellett, feltűnhet, hogy télen, nyáron minden van. Paradicsom, cseresznye januárban, lilahagyma, sütőtök júniusban. Ennek ellenére miért válasszuk nassolásra, ételeink elkészítéséhez évszak adta finomságokat?  A folyamatosan szem előtt tartandó válasz egyszerű: a szezonális, hazai termékek jobb ízűek, gazdagabb beltartalommal rendelkeznek, és nem utolsó sorban kedvezőbb áron vásárolhatók meg. Drabik László tulajdonos-séf ezért is állította össze téli kínálatát!

 

A Garda szezonális ajánlata megjelenésében és összetételében is eltér az étterem étel kínálatának gerincét adó étlaptól. Felvonultatja az évszak adta zöldségeket és gyümölcsöket, a vendégeknek újdonságotkat kínál, és nem mellékes módon a séfnek, valamint szakácsainak szakmai változatosságot biztosít.

 

„Dió, alma, cékla, kacsa, szilva, velő, narancs. Tipikusan téli hozzávalók, ezek felhasználásával találtam ki az ételeket. Vegetáriánusok, hússzeretők, a kímélő étrendet preferálók is találnak kedvükre valót igen kedvező áron.” – mondja a tulajdonos.

 

A hideg hónapok betétlapjának már az első tétele is nagy kecvenc. A finom rágcsálnivaló napraforgómag és az ásványi anyagokban bővelkedő mák fogja közre a sült camambert ágyát, a krutont. A lágy sajt mellé diós almasalátát és a szinte fekete szemű szederből készült mártást tálalják. A vegetáriánusok számára a csicseriborsóból készült fasírt juhtúrós lepényben lilahagymás öntettel, rukkola salátával minden bizonnyal fenséges falat.

 

 

„A velő két fogásunkban is szerepel. Igazi megosztó étel, aki szereti, az gyakran választja. Most rántott változatban illetve sertésszűzzel összeadva ajánljuk rajongóinak, mindkét esetben az erdei gombák királyának tartott vargányás rizzsel. A rántott velőhöz kevéssé ismert csík mártást kavatunk, ami tartásmártásba vegyített céklát, almát és zöldhagymát jelent. A négy szűz medalion, velő, paprika és paradicsom váltakozásából épülő toronyhoz pedig friss salátát szervírozzunk.” – részletezi László.

 

A tésztaimádók számára is vannak különlegességek: szélesmetélt tejszínes vargánya gombával, vajban pirított dióval, rostonsült camamberttel; sajtkrémmel nyakonöntött sonkás tortellini vajban futatott tökmaggal, a pincér által, felszolgáláskor reszelt illatozó szarvasgombával; spagetti pármai sonkás carpaccióval.

 

„Az elmúlt hetekben is egyértelműen kiderült, hogy vendégeink nagyon szeretik a kacsahúst. A szilvalekváros kacsasalátához a mellet roséra sütjük, mikor már majdnem kész, bekenjük lekvárral, hogy karamellizálódjon. A vajkörtével és a kéksajt golyókkal fantasztikus harmóniára képes. A másik kacsa fogásban is rózsaszínűre sütjük az értékes húsdarabot, felszeleteljük, megcsorgatjuk narancsmártással, köretnek frissen készült juhtúrós puliszkát és fügés káposztát adunk.” – ajánla a séf.

 

Ha fantasztikus ízek kombinációira vágynak, akkor semmiképpen se hagyják ki a Garda Étterem szezonális ajánlatát. A rendkívül kedvező árakat február 8-án 34 %-kal még lejjebb faraghatják, ha a asztalt foglalnak! Ne hagyják ki!

 

 

-eSBé-

 

Az a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics