Teázni mindig jó! – Szenvedélyből született teák a Gardában

A tea rajongókat nemigen befolyásolja az évszakok váltakozása, télen-nyáron örömmel kortyolgatják kedvenc nedüjüket, de a hideg, zord idő beálltával a kedvelők létszáma kétségtelenül többszörösére nő. Szívesen öleljük kezünk szorításába a forró csészét és élvezettel hagyjuk, hogy a zamatos élénkítő lecsorogjon torjunkon, átjárva testünk minden porcikáját. Ez a kellemes, ellazító állapot hangulatunkra, lelki világunkra mindenképp pozitív hatással van, különösen ha egy baráti csevej alkalmával szürcsöljük a Garda Pizzéria és Étterem  La Via del Té minőségét.

 

 

Tea vagy kávé?

Környezetemben szinte nem is ismerek olyan személyeket, akik kávé vagy tea nélkül élni tudnának. Mindkét italnak megvan a maga varázsa, szertartása, valamint a fogyasztók többségét a serkentő hatás motiválja. Reggel, ha életet akarunk lehelni testünkbe, napközben, ha vitalitásra, lendületre vágyunk. A tea és a kávé legfontosabb összetevője is a koffein, mely többek között javítja a szellemi funkciókat, fokozza a fizikai teljesítményt, viszont másként hat. Egy csésze kávé elfogyasztása után már 5 perccel később kimutatható a koffein a szervezetben, maximális hatását körülbelül fél óra múlva éri el, majd az élénkítő hatás rövid idő múlva el is múlik. A teából csak fokozatosan szabadul fel, ezért kevésbé gyorsan, de hosszabb távon frissít.  Ezt szem előtt tartva a dolgos napokon a Garda menü elfogyasztása után megszokásból ne feketét rendeljenek, igyanak teát.

 

 

Tea, az egészséges csodaszer

A kimerültségtől kezdve a megfázáson át mindenre enyhülést hoz. Talán némi túlzást egyesek érezhetnek az előző mondatban, de az kétségtelen, hogy évszázadok óta hisznek a tea egészségre gyakorolt hatásában. Rövid távon serkenti a gondolkodást, megszűnik az álmosság, a légzés felgyorsul és mélyebb lesz, a szívverés szaporább, javul az erőnlét, az arc kipirul. Hosszútávú élettani hatásait az orvostudomány nem régiben kezdte kutatni, s eredményeik egy része valóban igazolta a teázás pozitív hatásait. Az igazán téli időszak beállta előtt érdemes kiemelni a fertőzések elleni hatását – a magas cink és C-vitamin-tartalma miatt mind az influenza megelőzésében, mind pedig a megfázásból való felgyógyulásban hatékony szerepet játszik. A kutatások szerint az étkezés utáni teázás a leghatékonyabb módszer a vérnyomás csökkentésére. Mégegy indok, hogy a vasárnapi ebéd után La Via del Té választékára szavazanak a Gardában.

 

 

La Via del Té

A Garda Étterem Alfredo Carrai, firenzei teakereskedő La Via del Té márkanevű tea különlegességeit szolgálja fel. Választásuk megfontolt döntés eredménye, hisz az olasz cég a legjelentősebb „tea országok” levelei mellett saját termékeket is előállít: klasszikus és luxus teakeverékek, ízesített teák, gyógy- és gyümölcsteák. A kavargatni valót csodás porcelánban kínálják, hogy a szívet-lelket melengető teázás élményszámba menjen.

 

-eSBé-

 

Az a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics