Hová vigyem a családot?
Az éttermi kínálatot a kereslet, vagyis a helyi lakosság és a messziről jött vendégek igénye határozza meg. Mivel azonban mindenkinek mást jelent a „kitűnő étterem” kifejezés, ezért különféle profillal rendelkező éttermeket találunk a városban. Ha valaki megkérdezi tőlem, hogy hová menjen enni Debrecenben, akkor először visszakérdezek: milyen légkörre vágysz? -milyen ételeket szeretsz enni? -feleséggel, barátokkal vagy szeretővel mennél?
Azok, akik fő szempontként a családias, otthonos légkört, házias, levespormentes ízeket nevezték meg, és a Krúdy novellákban olvasható figyelmes vendéglátást, azoknak egyértelműen a GardaPizzéria&Éttermet ajánlottam, és eddig még nem panaszkodott senki, hogy tévedtem volna. Amikor legutóbb a Gardában jártam, volt szerencsém találkozni az étterem legnevesebb törzstársaságával, akik elárulták nekem, mi vonzza őket hétről hétre Drabik László éttermébe.
|
|
„Hogy miért járunk ide? – kérdezett vissza Dr. Polgár Péter professzor, akinek jóváhagyása nélkül a barátok nem rendelnek maguknak ételt- mert itt találtuk meg azt a változtatásokra fogékony üzletvezetőt, aki a társaság egyedi igényeinek maximális kielégítésére törekszik. Az üzletvezető, aki egyben a séf is, olyan személyes varázzsal rendelkezik, ami számunkra hozzátartozik a minőségi vendéglátáshoz. Nagyon kevés étteremben lehet látni azt, hogy az üzletvezető vagy a séf kimenjen a vendégekhez. A Garda óriási előnye többek között ebben rejlik. László nemcsak minket tüntet ki figyelmével, hanem az összes betérő vendéget. Mindenkihez odamegy, megkérdezi, ízlett-e az étel, mi a kifogás, és ha kritikát kap nem sértődik meg, hanem elnézést kér, és igyekszik kijavítani a hibát.”
|
„Én azért járok ide –szólal meg Dr. Csiba László neurológus professzor-, mert számomra a gasztronómia többet jelent, mint hogy valamit megrendelek és jó. Sokkal fontosabb az, hogy az ember otthon érezze magát egy étteremben, ismerje a főnököt, érezze azt, hogy az illető számára nemcsak egy pénzkereseti forrás, hanem véleményformáló. Azért becsülöm Drabik urat, mert tényleg mindig újítani akar, és nyitott a kívánságokra. Természetesen itt sem tökéletes minden, de mi nagyon jól érezzük magunkat.”
D.É.: Az étteremtulajdonososok gyakran panaszkodnak arra, hogy nem tudnak új ételeket feltenni az étlapra, mert a vendégeik a megszokott és más helyen is kapható ételeket igénylik. A debreceni emberek tényleg ennyire nehezen fogadják be az újdonságokat?
„Ez nem igaz! – rázza fejét határozottan Dr. Polgár Péter- az az igazság, hogy az új emberekre nem befogadóak. Mi szeretjük, igényeljük a változatosságot, László pedig partner ebben, mert bár meghagy pár hagyományos ételt a nagyközönségnek, bátran emel be újdonságokat. „
Csupán ennyi tehát a Garda-titok, ám amennyire egyszerűnek tűnik, annyival több energiát, odaadást, a szakma és a vendégek iránti alázatot igényel a tulajdonos és a dolgozók részéről. Ezért szeretjük a Gardát!
Ha egy igazán finom, kiadós pizzára vágyik, de nincs kedve otthonról kimozdulni, akkor rendeljen a Garda kemencés pizzái közül!
A Garda Pizzéria&Étterem extra szolgáltatásai: WIFI, online rendelés, sportközvetítés, gyermekülés, pelenkázóasztal, családias hangulat, terasz, kemence.
Tekintse meg a Garda étlapját!
kapcsolódó cikkek
- Helló nyár, helló Garda terasz!
- A tavasz ihlette - szezonális ételek a Gardában
- Ön már lefoglalta?
- A tél kincsei az étlapon
- Teázni mindig jó! – Szenvedélyből született teák a Gardában
- Kalapos vitaminforrás - gomba
- A Gardában megköszönték a hűséget
- Hörpintsenek, frissüljenek a Gardában
- Kerek, batyu, csiga – avagy pizza tészta Garda-módra
- Saj(á)tos üzletvezetői szemlélet