Jeles napok a Régi Posta Étteremben

Hány ünneplésre méltó nap van egy ember életében? A kérdés költői, hisz életünk során megannyi jelentős eseményt számolhatunk össze, melyek szeretettel, sikerrel vannak átitatva, és évek múltán is emlékezni akarunk ezekre. A megrendelő részéről a tökéletes szervezés és vendéglátás, a nyomot hagyó hangulat elsődleges szerepet játszik, míg az étterem ezek kielégítésére, az elégedett vendég visszatérésére és jó hírnevének öregbítésére törekszik. Családi- és céges rendezvények a Régi Posta Étteremben.

 

„A különböző rendezvényekkel kapcsolatos megkeresések telefonon, e-mailben, személyesen történnek. Ezek rendszerint valamilyen alkalomhoz kötődnek: esküvő, osztálytalálkozó, szalagavató, névnapi-, születésnapi összejövetel, üzleti találkozó.  A lehető legrészletesebben igyekszünk megismerni a megrendelő kérését, igényét, pontos elképzelését, ezt figyelembevéve állítjuk össze az ételsort.” – kezdi Gábor Tamás, üzletvezető.

 

Üzlet az étteremben

A munkával kapcsolatos étkezések gyakran tárgyalással vannak egybekötve, sikeres üzletkötésre is szokás koccintani, illetve egyre gyakrabban fordul elő az üzletfelek közös reggelije is. „Amennyiben délutáni vagy esti programról van szó, általában svédasztalos kínálattal készülünk, de volt már példa bográcsos ételek felszolgálására is - a szabadtűzön főzött kakaspörköltnek nagy sikere volt. Ez persze családi-, baráti találkozón is kivitelezhető, a 60-70 fős teraszunkon.” – emlékszik vissza Tamás.

 

40 férőhelyes terem

 

Diák találkozók

Az őszi hónapok nemcsak az iskolakezdéssel „terheltek”, míg a diákok a szalagtűző tánclépéseivel, a ruhák kiválasztásával vannak elfoglalva, addig a szülők a vacsora megszervezéséről gondoskodnak. Az egykori osztálytársak találkozójára is ezidőtájt kerül jellemzően sor. A kötetlenebb összejövetelek ételei két- vagy négyszemélyes tálak, az osztálytalálkozó esetében egy pohár sör, bor vagy üdítő ára is benne foglaltatik a kiajánlott összegben.  Az érettségi találkozókra Debrecenből elszakadtak is szép számmal érkeznek, nekik a Régi Posta Panzióban lehetőségük van kedvezményes szobaáron megszállni.

 

Házasulók mulatsága

Maga az esküvő szó a pár egymásnak tett esküjére utal, régen hitnek, hitlésnek is nevezték. Ahogy e elnevezés, a szokások is változtak, de a ceremónia kiemelt eleme a vendégül látás akkor, és most is különös figyelmet kap. „A Régi Posta Étteremben a hagyományos menüsor a jellemző: tyúkhúsleves, töltött káposzta, sültes tálak stb., a hely magyaros jellegének megfelelően, de tekintettel arra, hogy több korosztály van együtt jelen. A nyári, kellemes őszi napokon a teraszon kerül lebonyolításra a nagy esemény, a kisebb létszámú esküvők helyszíne a múlt relikviáit őrző enteriőr.– mondja Tamás.

 

Régi Posta Étterem, ingyenes parkoló

Ingyenes parkoló az udvarban

 

Legyen szó bármilyen rendezvényről a Régi Posta Étterem és Panzió a belvárosban kitűnő választás a magyaros konyha kedvelőinek, a cigány zenét szeretőknek, az egyedülálló stílusban berendezett szálláshelyre igényt tartóknak.

 

(2013-09-04)

 

-eSBé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics