A Melange Kávéház étlapjáról ajánljuk

Január 6-val véget ér a karácsonyi ünnepkör, sokan a tűleveleiket hullató fát is leszedjük, s a szilveszteri mulatságról is múltidőben beszélünk. Újévi fogadalmaink tengeréből is néhány csepp maradt, melyeket igazán komolyan veszünk, betartunk. A mai nappal szigorúan elkeződött a munka, az iskola, az ezévi nagy tervek részletes átgondolása, papírra vetése. Csakhogy az előbbiek sikeres megvalósításához kellemes percekre, kikapcsolódásra is szükségünk lesz, melyekhez a Melange Kávéház 2014-ben is helyszínt, csodás ételeket, programokat biztosít Önöknek. Rózsa Attila séffel a nem mindennapi fogásokat tartalmazó étlapról szemezgettünk.

 

A nyugati országokban az üzleti reggeli egy gőzölgő fekete mellett bevett szokás, miért ne szervezhetné Ön is ezt egy étterembe? A Melange színvonalas környezetével, az elsőosztályú Lamborghini kávészemekbők készült különlegességeivel, a remek szendvicseivel partnerét minden bizonnyal meggyőzné. Mi ebből most kettőt ajánlunk a figyelmükbe. Az egyik a Paradicsomos serranos bagett parmezánnal grillezve, rukkolával. Elkészítésénél a bagettet megsütik, fokhagymával megkenik, rámegy a paradicsommártás, a rukkola, a serrano sonka, a parmezánsajt, a frissen őrölt bors, és jön az összesütés. A paradicsommártás természetesen házi, paradicsom, bazsalikom, balzsamecetkrém és cukor keverékéből áll. A másik a Sajtkrémes bagett főtt tojással, olivás zöldsalátával. A bagettre sajtkrémet kennek, amiben ötfajta sajt van - kék, trappista, füstölt, cheddar, krémsajt, plusz cheddar sajtmártás - és egy pici majonéz, hogy lazítsák, illetve kenhető legyen. Kerül bele némi Erős Pista is, amitől enyhén pikáns íze lesz, megy rá a főtt tojás, tetejére pedig cheddar sajt. A következő lépésként berakják a szalamanderbe, megsütik úgy, hogy a széle ropog, de belül a krémtől puha lesz. Olajos zöldsalátát kínálnak hozzá.

 

Ha a karácsonyi halászlé már szintén a könyökükön jön ki, rendeljék a Burgonyakrém levest rozmaringolajjal, sült serranoval és parmezánforgáccsal vagy a ház levesét. Előbbinél füstölt csülök levében főzik meg a burgonyát, ami alatt hagyma, babérlevél, valamint fűszerek vannak. Ezt összeturmixolják, tejföllel felhúzzák, fehér borral ízesítik, tálaláskor pedig rozmaringolajjal díszítik, valamint sült serranoval, parmezán sajttal és rukkolával teszik gazdagabbá, így nemcsak jól néz ki, hanem nagyon finom is. A Melange levese paprikás leves, amit kaporral főznek és van benne csirkecomb és rókagomba is. Ez egy igazi magyaros raguleves tejföllel.

 

 

A halak után szívesen fogyasztjuk a különlegesebb húsokból készült fogásokat. A Melange étlapján ezekből is széles a kínálat. Itt van például a Szűzpecsenye "Pompadour" módra, vajas cukorborsóval és rozmaringos pecsenyelével. Ez egy 20 dekás szűz, amit fűszereznek, pácolnak, rostlapon kérgeznek, majd 7 percre a sütőbe tesznek és gombapépet készítenek hozzá, ami sült vöröshagyma, apróra vágott gomba, petrezselyem zöld, valamint barnamártás. A keverék eredménye nem mártás, inkább krém lesz, és a végén még tojássárgáját is adnak hozzá, majd ráteszik a szűzre. Ahhoz, hogy Pompadour legyen, kap egy tojásos burgonyapépet (burgonyapüré tojássárgájával), vagyis habzsákkal körbefúják úgy, hogy semmi ne látszódjon ki a húsból, majd visszateszik a sütőbe, ahol szépen megpirul.

A Bélszín steak tálaláskor szeletelve fetasajtos sült paprikás cukorborsó salátával, paradicsomos jázminrizzsel elnevezésű fogás egy klasszikus bélszín a vendég kérésének megfelelően átsütve. Pihentetés után felszeletelik, majd a kaliforniai paprikát batonokra vágják, barna cukron és oliván lesütik, a végén hozzákerül a cukorborsó, a só, illetve a bors. Tálaláskor a tányérra teszik a rukkolát, arra kerül a balzsamkrém - az kissé savanykásabb ízű, ezzel ellensúlyozzák a barna cukrot, ami bele van pirítva a salátába -, a megsült paprika, a cukorborsó saláta, majd megszórják fetasajttal. Paradicsomos jázminrizset adnak hozzá.

 

 

Ha a sok húsos étel után hirtelen a vegetáriánus életmód kedvelőivé válnának a következő ételeket tanácsoljuk megkóstolni. A Taglieniri carbonára Melange módra, parmezánforgáccsal és rukkolával fogásnál klasszikus módon készítik el a carbonarat kevés baconnal, majd fognak 3 szelet serrano sonkát, kihajtják, belehelyezik a tésztát, feltekerik, parmezán sajtot szórnak rá, és berakják a szalamanderbe pirulni. Három sonkacsomagot kap a vendég.

Az Olajbogyós-fetás rizottóval töltött sült paradicsom és gomba azért került étlapra, mert a rizottó korábban is közkedvelt volt, ezért kedveskednek most a vendégeknek egy olajbogyós változattal, amit paradicsomba és gombába töltenek. A töltelékhez minőségi rizottó rizset használnak, aminek más az alakja, mint a sima rizsnek, dúsabb, rostosabb, sőt, magasabb a keményítő tartalma is.

 

 

A Waldorf salátával töltött serrano sonka, langyos gombasalátán ételnél egy fagylaltos kanalat serrano sonkával bélelnek ki, ebbe teszik a Waldorf salátát (angol zeller, alma, forrázott dió, pici majonéz, citrom leve, jégsaláta), majd az így elkészült gombócok a vendég tányérjában landolnak gombasaláta társaságában.

 

-Nitta-

Járt már itt? Kóstolta már, vagy szívesen kipróbálná?

Nyomjon egy lájkot vagy ossza meg!


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics