A nyár íze, illata, színe a Melange Kávéházban

Szabadság, nyaralás vagy kikapcsolódás? Szinte mindegyis, ha az ember együtt lehet családjával, barátaival a tündöklő napfényben – ez mindenkit boldogsággal, könnyedséggel tölt el és fel. A nyár nem csak az a néhány hónap, amikor szabira megyünk, felújítjuk a lakást, ennél sokkal több. Egy pici gondtalanság, szerelem, vitalitás szimbóluma, a ragyogó pillanatoknak íze, illata, színe van.

Tapasztaljuk meg ezt a Melange Kávéházban felhőtlenül, lazán, nyitott szívvel.

 

Nyáron minden lehetséges – állítja ezt számtalan ember, s milyen igazuk van. Őszinte érdeklődéssel, kíváncsisággal, egy csipetnyi tenniakarással az álmok valóra válhatnak. Engedjen teret fantáziájának, vesse papírra a még oly hihetetlennek tűnő vágyait egy kellemes környezetben, egy tányér „gondolatindító” étel mellett. Szemezgessen a Melange Kávéház séfjének, Rózsa Attilának kreációi közül.

 

A gyomor előkészítőiből a kéksajt domináns vajon forgatott garnélát ajánluk figyelmükbe kevert zöld salátával és pirított ciabattával fondü szettben tálalva, valamint a szintén garnélával megspékelt cukorborsó krémlevest. A vajon megforgatott borsót turmixolják, átszűrik, húslével és tejszínnel hígítják, majd a pikantériáját megadó, illatával és aromájával elvarázsoló menta levelekkel szórják meg.

 

 

Aki két étkezés között keresni fel a Kávéházat és „komolyabb” étkezést nem kíván, ugyanakkor tele hassal kíván távozni kitűnő választás a BBQ cheddar sajtos, sült hagymakarikás hamburgert az elmaradhatatlan spirálburgonyával. A hamburgerhúst természetesen marhahúsból készítik zamatot adó fűszerekkel. A sajtot rásütik a pirított zsemlén és a zöldségeken csücsülő húsra, majd meglocsolják BBQ szósszal.

 

 

A szárnyasételeket favorizálók csirkecombból, -mellből és kacsából csemegézhetnek. A mindenki által kedvelt rántott csirkecombot burgonyapürével, őszibarack kompóttal szervírozzák. A falatkák imádói baconos-currys és mozzarellával, tejszínes spentómártással készített változatokból rendelhetnek. Az előbbi bacon bundába tekert csirkemell darabokat rejtenek, mennyei mártogatóssal, roppanós zöldségekkel és jázminrizzsel. A mártogatóshoz a krémsajtot tejjel főzik fel, miután kihűlt hozzáadják a fetasajtot, közben gyömbért, áfonyát, pici cukrot, limeot összehevítik, tumixolják és elkeverik a sajtos krémmel.  A másik finom harapnivaló a pirított csirkefalatkák mozzarellával és paradicsommal töltött gnocchival, tejszínes spenótos és paradicsommártással elnevezésű piros-fehér-zöld színben pompázó étel.

Nem különben étvágygerjesztő a rosera sütött kacsamell spenótos, parmezános burgonyafelfújttal, tejszínes pecsenyelével. A legfinomabb szárnyas húsrész a sült thai tésztába is belekerült. A wokban készített ételben vékony szeletekre vágott kacsamell, zöldségek, gyömbér, szójaszósz, lime, valamint chili rendezi egzotikus harmóniába a hozzávalókat.

 

 

Ha már Távol-Keleten vagyunk, hozzuk szóba az indiai Biryani zöldségragut jázminrizzsel és mentás cukorborsópürével, sült pitával. Ennek a remek ételnek a lényegét a rizs, a bámulatos fűszerek sokasága és a hús vagy a zöldség adja.

 

Egy igazán férfias fogás a vasalt hátszín gombás barnamártással, steakburgonyával, szójás pirított káposztával. A hátszín húsa egyébként enyhén márványozott, és lehetnek benne zsíros csíkok is, viszont ezek többsége kisül a hús elkészítése közben. A Melangéban a séf 25 dkg hátszínt használ, amit vékonyra klopfol, majd sóz, borsoz, mustároz és olajba pácol. Rendeléskor sütik készre és feltekerik, mint egy csövet.

 

Végül tegyünk említést az üdítően jóízű desszertekről. Milyen is lehetne egy nyári édesség: gyümölcsös, könnyen krémes, ízlelőbimbókat megbabonázó. Az erdei gyümölcsös leveles pont ilyen. A roppanó leveles tésztán gyümölcsragu, tejszínes mascarpone, majd újra tészta, gyümölcsragu, tejszínes mascarpone…..

 

 

Azt hiszem, nemcsak a napfény és a derűs meleg van jótékony hatással kedélyállapotunkra, de egy-egy kiváló ételköltemény is megédesíti napunkat.  Próbálják ki!


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics