Autentikus enteriőr, magyar ételek – a Flaska Vendéglő erőssége

.

A „pont jó” rendezvényhelyszínt megtalálni olykor nem is olyan könnyű feladat, előfordulhat, hogy amit első pillantásra ideálisnak találunk, az összes elvárásunk feltérképezése után már alkalmatlannak bizonyul. Lelki szemeink előtt le kell bonyolítanunk az eseményt résztvevőkkel, a vendéglátóhely atmoszférájával, a kínált ételek ízvilágával, a kívánt hangulat megteremtésével. A Flaska Vendéglő esetében ez meglehetősen pontosan körvonalazható: autentikus enteriőr, magyar ételek.

 

Mégha családi rendezvényről is van szó, akkor sem árt gondolatban végigfutni a meghívottak listáját, mert más összetételű lehet egy születésnapi összejövetel, s megint más egy eljegyzési ünnepi vacsora. Míg az előbbiben viszonylag homogén társaság jöhet össze, a nagy napot megelőző családi találkozón különböző korosztály lesz jelen. S, hogy miért fontos ez? Azért, mert a nagyi nem biztos, hogy a modern, vagány miliőben jól érzi majd magát, az ételköltemények láttán inkább megdöbbenést érez, sem vágyat elfogyasztására, hogy a süppedős ülőalkalmatosságokról ne is beszéljek…

 

 

Persze sokan most mondhatják, hogy az ünnepelt, vagy a döntéshozó kívánsága az elsődleges, de azért mégis nagyban számít a hangulat, igaz?

 

A Flaska Vendéglőbe több korosztály, sokféle rendezvény igénnyel jelentkezik be. A fiatalok kíváncsiak a magyar ételekre, szívesen kóstolják meg például a szürke marha fogásokat, az idősebbek pedig nosztalgiát éreznek a régmúlt időket felidéző helyiség és azok berendezési tárgyai iránt, a házias fogások mellett. Nem ritka a külföldi csoportok vendégül látása sem, akik érdeklődve fogyasszák el hazánk jellegzetes ételeit, figyelik meg étkezési kultúránkhoz kapcsolódó tárgyakat az étteremben.

 

Flaska tál

 

A hagyományos magyar ínyencségek sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy jónéhány már az étterem nyitása óta, 1986-tól az étlapon szerepel: bableves füstölt csülökkel, a magyar tarka húsának felhasználásával készült palócleves, csülökpaprikás, Túróczy csülökmetélt, sertéspecsenye betyárosan.

Természetesen ezek az ínyencfalatok is felkerülhetnek a rendezvény menülapjára, de a vendéglő személyzete a vendég kívánságának megfelelően állítja össze sült, rántott, göngyölt húsokkal, zöldségekkel, különböző köretekkel, ha nem a’la carte fogyasztás történik.

 

 

Legyen szó céges évvégi partiról, vagy magán jellegű eseményről, akit már „elbűvölt” Flaska Vendéglő máshova talán már menni sem akar.

 

(2013-09-24)

-eSBé-

 

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics