Mesterek és tanítványaik a 11. Debreceni Pulykanapokon

Napsütés, ínycsiklandozó illatok, fenséges falatok, tehetséges fiatalok, tapasztalt öreg rókák. Ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni a 11. Debreceni Pulykanapokat, mely a Gál Sándor Gasztronómiai Emlékversennyel, a profi szakácsok szabadtéri főzőversenyével egybekötve került megrendezésre. A hétvégi gasztronómiai összejövetelre több ezren látogattak el, mely a kulináris élmények mellett szórakoztató programokkal is csábította a közönséget.

 

A szervezők célja a megmérettetéssel lehetőséget teremteni felnőttek, valamint tanulók számára, hogy e versenyen is emlékezzenek egy kiváló kollégára, séfre, mesterszakácsra és tanítómesterre, Gál Sándorra, aki sok fiatalt nevelt ennek a szakmának.

 

 

Rédai Attila, a Calico Yack Pub konyhafőnöke azon szerencsések közé tartozik, akik Gál Sándortól sajátíthatták el a szakács mesterség fortélyait. „Nagyon sokat tanultunk tőle és voltak olyan mondatai, amik mai napig a fülemben csengnek. Emlékszem, sokszor mondta, hogy kisfiam, ötöst én főzök, te csak négyest főzhetsz.” Mesélte mosolyogva Attila, majd azonnal hozzátette, hogy ezt elfogadták, és nem adódott ebből probléma. „Felnéztünk rá, nagyon jó oktató és ember volt. A tanárunk volt, de a barátunk is. Tiszteletteljesen viselkedtünk vele szemben.

 

 

 

A szervezők szándéka nemcsak a méltó megemlékezés volt, hanem az is, hogy az elmúlt évekhez hasonló módon színvonalas szakmai versenyt rendezzenek, melyből tanulni lehet. A zsűri neves hazai szakemberekből állt, akik az értékelésnél figyelembe vették az étvágygerjesztő, ízléses és elegáns megjelenést, a kiegyensúlyozott táplálkozás kritériumainak megfelelő összetételt, a felhasznált anyagok ízben, színben, valamint arányokban való harmonizálást, illetve az újszerű tálalást.

 

További képek a 11. Debreceni Pulykanapokról.

 

(2013-06-10)


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics