Borok és választások a Calicoban
A borok kiválasztása nem könnyű feladat, viszont egy jól eltalált bor fantasztikus képességekkel bír, megteremti az étellel a valódi harmóniát, legyen szó egy kettesben elköltött vacsoráról vagy egy üzleti megbeszélésről. Ismerői könnyedén választanak, vagy nyitott szellemmel kóstolnak, az érdeklődők ízlésének felderítése valódi kihívás. A Calico Jack Pub borkínálatáról, az „isteni nedű” fogyasztási szokásairól Görgényi Tamással beszélgettünk.
A Calico Jack Pubban a borlap összeállítása a vendégigények és ízlésformáló kifinomult iránymutatás alapján történik. Ebből kiindulva több tájegység, több pincészetének kínálata felsorakozik, megfelelő szélességet és mélységet bemutatva. „Vannak nélkülözhetelen tételek, úgymint a Nyakas Irsai Olivér, Konyári Chardonnay, St. Andrea borai, vagy a ház borának kinevezett Calico Cuveé Villányi, valamint kisebb palackszámban előállított borok is a kínálat részét képezik. A Csányi Kővilla Válogatás vagy a Sauska Cabernet Savignon terméskorlátozással készült italok, melyek nagyobb odafigyeléssel, kisebb mennyiségben kerültek előállításra. Választékunk a magyarországi borválaszékot szépen lefedi, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet, nem csak minőségben, de árfekvésben is” – mondja az üzletvezető.
Egy amerikai kutatás szerint már nem oly egyértelmű, hogy egy éttermi asztalnál a borlapot a férfinek kell átnyújtani, ugyanis a tengerentúl a borforgalom 60%-áért a nők a felelősek. Itthon viszont más a helyzet: a férfiak gyakrabban isznak bort, mint a nők, a napi fogyasztók is leginkább az erősebb nem képviselői. Ebből kifolyólag helyénvaló, hogy férfi és nő esetében a bor rendelése és kóstolása egyaránt a férfi feladata, a pincérrel való kommunikáció szintén. „Éttermünkben jellemzően a férfiak választanak, de egyre határozottabban teszik le voksukat a nők is egy-egy bor mellett. A hölgyek a kevésbé karakteres italokat preferálják, mellőzve az erős, testes társaikat. Így merlot vagy cabernet sauvignon-t részesítik előnyben, ízlésüknek megfelelően. Általánosságban elmondható, hogy a rendszeres borivók a magyar földek terméseiből készült nedüt elég jól ismerik, a tapogatózók számára a pincérek nyújtanak segítséget, illetve több fajtából egy decilitert is lehet kérni” – tájékoztat Tamás.
Az üzletvezető elmondása alapján a vendégeik ízlése évről-évre finomodik, nem kötik ünnepi alkalmakhoz fogyasztásukat, keresik a minőséget és élvezik a különleges zamatokat.
Az a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
kapcsolódó cikkek
- Újborköszöntők és libavacsorák - Márton napi lakomák
- Nyári tábor a Paripa Csárdában
- Töltött káposzta, a magyar konyha esszenciája
- Borjú hetek a Play Pub House-ban
- Régi idők ételei - pacal, velő, borjúláb
- Melengető hangulat a pohárból – forralt bor, grog és forró csoki
- Miért pont a Paripa?
- Látványa festői, illata keleti és az íze…
- Kacsamáj, lacipecsenye, bárányragu – megújult a Pálma étlapja
- A Play Pub House ételei és a Vincze Pincészet borai randevúznak egymással