Osztozzunk az étkezés örömeiben is

Eszükbe jutott már, hogy mi történik, ha összetalálkoznak egy kedves ismerőssel az utcán vagy meghívnak valakit az otthonukba? Mi az az ösztönszerű reakció, ami az első néhány pillanatban elhangzik, s elmaradhatatlan kelléke egy kellemes beszélgetésnek? Invitálás egy italra, harapnivalóra. A közös étkezéseknek hatalmas ereje van. Művelése vagy mellőzése meghatározhatja egy kapcsolat sorsát. Mi most a Régi Vigadóba hívjuk meg Önöket egy pohár italra, tányér ételre.

 

Válaszoltak az első kérdésre? Ugye Ön is kezdeményezte már, hogy kávé mellett, vacsora közben folytassák a társalgást? Az étkezés nemcsak éhségünk csillapítására szolgál, sokkal nagyobb a jelentősége. Élmény, szenvedély, kikapcsolódás, tapasztalás...

Amikor valakivel vagy valakikkel együtt eszünk, jóízűen falatozunk, örömmel teszük, boldog pillanatokban osztozunk velük. A hangsúly az osztozáson van, melynek összetartó ereje megkérdőjelezhetetlen. Többek közt ezért is érdemes olykor kimozdulni a négy fal közül, hogy csakis párunkra, ismerősünkre, családunkra koncentrálhassuk, néhány órára magunk mögött hagyva a hétköznapi nehézségeket, és persze zamatokban gazdag fogásokat ízleljünk.

 

Mennyei ételekkel bővelkedik a Régi Vigadó kínálata, aki kósolta alátámaszthatja soraim, aki még nem, érdemes próbát tennie.

 

A tél sláger gyümölcse, magas vitamin tartalmával a birsalma. Medve Zoltán, séf forró levesének édes aromáját a csillagánizs és a vaníliarúd adja, másik különlegességét pedig a saját készítésű kalács. Szintén házilag előállított nudli kerül – garnélával megspékelve - a lazac steak mellé, nyakonöntve a bársonyos állagú, zöldségekben bővelkedő fokhagymás parajosvelouté-val.

 

Kivételes összeállítás, rendkívüli élmény a szürkeharcsa összeadása kapros székelykáposztával, kolbász chipsszel. A magyar ragadozóhalat rostlapon sütik, tengeri sóval szórják és a rizst mellőző, kaporban bővelkedő, füstölt kolozsvári szalonnával „tűzdelt” káposztával tálalják.

 

 

Medve Zoltán nagy hangsúlyt fektett a házias ízekre. Úgy véli, hogy a saját kézzel készített hozzávalók – nudli, kalács – össze sem hasonlíthatók az üzletben vásároltakkal. A szakácsaitól megköveteli, hogy képesek legyenek ezeket elkészíteni, és ha tehetik ne hagyatkozanak a fagyasztóból elővett termékekre.

 

A mi gnocchinkat, a magyar konyha egyik hagyományos ételét a pecsenye kacsamellhez is hozzáadta. A szárnyas javát vákumos eljárással készíti elő, majd sütéssel adja meg rosé állagát, a húshoz krémes kelkáposzta velouté-t álmodott tepertővel. A kacsa másik nemes részét is szervírozák a Régi Vigadó Étteremben. A hízott májat nem mindennapi módon, kandírozott bacon társaságában tálalják. Első hallásra talán meglepő a cukor és a szalonna találkozása, de higgyék el nem fog csalódást okozni, különösen a krémes húsféleséggel, valamint az édes, savanyú hagymával együtt fogyasztva.

 

Találjanak alkalmat meghitt beszélgetésre, vidám pillanatokra, osszanak egymásnak sok mosolyt, nevetést, no és persze ízletes fogásokat.

 

-eSBé-

Járt már itt? Kóstolta már, vagy szívesen kipróbálná?

Nyomjon egy lájkot vagy ossza meg!

 

Az a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics