Paleo- és Francia kávékülönlegességek a Leroyban

A tél közeledtével jólesik a meleg helyiségből nézni a hópihék szárnyalását, de igencsak megnyugtatóan hat a zimankós idő kizárása egy forró itallal a kézben, jó társaságban, kellemes miliőben. A Leroy Cafe-ben számos meleg és hűs ital közül választhatunk, most viszont a kávé rajongóihoz szólunk, hisz Berényi Julcsi és munkatársai megalkották a paleó és a francia kávékülönlegességeket.

 

Debreceni Éttermek: Mitől lesz egy kávé paleo? Miben különbözik a hagyományos kávétól?

Berényi Julcsi: A kávé általában hagyományos presszókávé, a többi összetevőn változtatunk. A hozzávalók teljesen természetes anyagok, nem tartalmaznak cukrot, tej helyett mandulatejet használunk, így tejfehérje sincs az italokban, szirupok helyett mézet adunk ízesítésként. A fekete csúcsán a tejszínhab kókusztej sűrítményből készül, a díszítés pedig 100 %-os kakaóporból ékesíti az italt. Így a megszokott kávék új értelmet nyernek, a paleo étrend követelményeinek megfelelően.

 

Songe au Coco

 

A Paleo Marocchino presszókávéból, kakaóporból és mandulatejből áll. A tetején van a kakaópor, erre kerül a mandulás tejkrém. A Paleo Mandel Cafe Latte hagyományos latte recept alapján készül, annyi változtatással, hogy ebbe is mandulatej kerül, felhabosítása után töltjük a pohárba a kávét, hasonlóképpen készül a Paleo Cappuccino is. A Paleo Mézes Álom esetében a kávét összegőzöljük a mandulatejjel, a pohárba mézet rakunk, fahéjat szórunk rá és erre kerül a mandulatejes kávé.

 

Munka közben...

 

D.É.: Ízük miben különbözik a megszokott kávétól?

B.J.: Szokatlanabb az ízviláguk. Ha valaki tehéntejjel készült kávét fogyaszt nap, mint nap, azoknak első ízlelésre különösnek tűnhet a mandulatej egyedi aromája. Semleges, enyhén édeskés, marcipános íze miatt jól harmónizál fahéjjal, kókusszal, kakaóval is. Ezt a selymes luxusként is aposztrofált italt a laktóz-, tejérzékenyek és a vegetáriánusok is előszeretettel isszák.

 

D.É.: Francia kávékülönlegességek is felkerültek az italválasztékba, némelyik alkohollal megspékelve.

B.J.: Igen, ezeknél mindegyikhez valamilyen szirup van hozzáadva, legfőképp a narancsot helyeztük előtérbe. A kávét naranccsal és karamellel ötvözzük, a különlegességeknek francia neveket adtunk.

 

La Croisette

 

A La ’Croisette egy nagyon különleges kávé, tökéletes édesség helyett is. A hosszú kávéban vanília fagylalt van, le van öntve makadámdiós sziruppal, ami igazán különleges ízt ad neki, a tetején tejszínhabbal, és kakaóporral megszórva. Akit magával ragad a világ legfinomabb diójának tartott csonthéjas és a fagyinak a varázsa, biztos többször fog rendelni, annyira isteni. A másik rendkívüli italunk a Le Caramell, amiben a pohár alján - ahogy a nevéből is kivehető - karamellkrém található, erre töltjük rá a kávét, amit naranccsal és jéggel keverek össze blenderben. A jég miatt hideg, viszont krémesre van pürésítve, nem darabos. A tetejére kerül egy kis tejszínhab és karamell öntet.

A Songe an Coco-ban a kávét kókusz és csokoládé teszi pazarrá, nemcsak látványban…

Ütős párosítások a kávék és az alkoholok. Egy-egy délutánra vagy az ünnepek közeledtével a bevásárlások után szinte új életet lehet az emberbe a koffein és a szesz kettőse. Az Amour á Paris, azaz Szerelem Párizsban ital gyümölcsössége szinte megrészegíti fogyasztóját. A pompás kávés finomságot Grand Marnier narancs likőr bolondítja meg, melyenek alapja az a konyak, melyet kizárólag a francia Cognac régióban termesztett szőlőből készítenek.  A fűszeres, tölgyfahordóban érlelt Bacardi rum az amarettó likőrrel flörtöl a Saint-Tropez flirt-ben, míg a Vacances á la Cote d’ Azur-ban a vodka emeli ki a fehér kókusz zamatát.

 

Saint-Tropez flirt

 

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics