Azok az ellenállhatatlan habos feketék….

Elképzelhetetlen a reggel nélküle, mert lendületbe hoz, kihagyhatatlan ebéd után, mert intenzívé tesz. De egy zamatos kávé ennél sokkal több! Szusszanásnyi időt biztosít a rohanó világban, hogy pár perc erejéig magunkra figyeljünk, vagy átgondoljuk a következő órák tennivalóit. Adjuk időt a kávézás élvezetének, kapcsolatépítő hatásának engedjünk teret, mert a bensőséges hangulatra manapság mindenkinek szüksége van.

A fekete energiabomba változatairól Czibere Veronikával, a Régi Vigadó pultosával beszélgettünk.

 

Debreceni Éttermek: Mióta vagy kapcsolatban a kávék varázslatos világával?

 

Czibere Veronika: Már 25 éve dolgozom pultosként a vendéglátásban, a Régi Vigadóban pedig 2011 májusától. Eddigi munkahelyeimen a tulajdonosok a minőségi kávék tartása mellett tették le voksukat, s nincs ez mostsem másként. Jelenleg a Piazza o’Doro Forza telt karakterekkel rendelkező 100 %-ban Arabica kávészemekből készült márkájából készítjük élénkítőinket és csodaszép különlegességeit. A latte art az elmúlt években lett divat, így a Régi Vigadóban mi is kitanultuk a kávédíszítés fortélyait, hogy vendégeink szemet is gyönyörködtető feketét fogyaszthassanak, melyeket koffeinmentes változatban is tudunk szervírozni.

 

D.É.: A cappuccino nagy valószínűséggel az eszpresszó mellett a legismertebb kávévariácó…

C.V.: Igen, egy jó cappuccino alapja a profi módon elkészített tejkrém, amit csakis hideg alapanyagból és hideg kiöntő segítségével lehet kitűnőre megcsinálni. A tejszín állagára hasonlító krémes tejhab előállításához szükséges némi rutin és ráérzés, de ez gyakorlással elsajátítható. A tökéletes cappuccino nem égeti meg a szánkat, hanem kellemesen kortyolható ital. Amennyiben valaki gazdagabb változatra vágyik, akkor a mutatós, csíkos extrát ajánljuk. Az üvegpohárban felszolgált ital az espresson és a tejkrémen kívül meleg tejjel, karamell öntettel és tejszínhabbal fokozza a kávéfogyasztás élményét.

 

D.É.: Mi a különbség a macchiato, caffé latte és a latte macchiato között? Adjunk egy kis útmutatót a kávékülönlegességek útvesztőjében!

C.V.: A macchiato, espresso tejhabbal díszítve; a caffé latte 1/3 kávé, 2/3 tej, tetején pici tejkrémmel. A latte macchiato 1/3 5 cl fekete, 1/3 fehér ital és 1/3 habja. Ezek a különlegességek látványra is gyönyörűek, a rétegek csodásan megmutatják magukat az áttetsző pohárban.

 

 

D.É.: A tengerentúlon népszerű, nálunk is kedvelik a hosszú kávét?

C.V.: Gyakran választják vendégeink, azok, akik a hosszabb, könnyedebb feketét preferálják. Ennél az italnál az espressot forró vízzel dúsítjuk.

 

D.É.: A tavaszi és nyári napok sztárja a jeges kávé…

C.V.: Kétségtelenül. A Régi Vigadóba járó étteremlátogatók nagyon szeretik az általunk készített hideg frissítőt, mert mi vanilia fagylalt hozzáadásával szervírozzuk. A könnyen oldodó cukorszirupra kerül a jeges gombóc, majd az üvegpohár oldala csokoládé díszítést kap, ezt követően felöntjük tejjel, és a felszínre bukkanó fagyira csorgatjuk a lehűtött kávét. Utolsó mozzanatként kerül rá a tejszínhab és az ezt ékesítő csokiöntet. Akár desszertnek is fogyasztható, igazi élénkítő finomság.

 

 

D.É.: Néhány nap múlva március 8-a, mit ajánlatok a Hölgyeknek?

C.V.: Természetesen az előbb említett kávécsodát mindegyikét, valamint megemlíteném forró csokoládéinkat barna és fehér színben. Nőnapon pedig minden kedves Hölgy vendégünk, aki a’la carte választ, egy fehér forró csokival ajándékozzuk meg.

 

-eSBé-

 

Az a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics