Étvágygerjesztők és szárnyas fogások a Semannban
Önök milyen gyakran választanak előételt? Megvallom, inkább leveses vagyok, de egy kicsit utána olvastam, elmerültem gondolataimban mire jó az élőétel, kedvet kaptam hozzá. Néhány apró szösszenet, amire eddig nem figyeltem fel, odavezetett, hogy legközelebb előételt is fogok választani. Az ínycsiklandozó különlegességek vagy a klasszikus saláták a menüsor kiváló felvezetői. Megadják az alaphangot, hangulatot az ebéd vagy vacsora elfogyasztásához. Felkészítik gyomrunkat a főfogásra, elnyelik az alkohol erejét. Beszélgetések, összejövetelek bemelegítői az előtelek. Csipegessük, csenjünk étkezőtársain tányérjáról egy-egy falatot, örvendeztessük meg magunkat minél több pompás ízzel és színnel a szárnyas választék előtt!
A Semann Étterem 8-féle előételt kínál. Kacsa, liba, csirke, bélszín, lazac, szűzérme, tonhal. Ön melyiket fogja választani? Azt hiszem a klasszikusnak számító, görög-, tonhal- és cézár salátát, - az utóbbi megbolondítva Unicumos öntettel – nem kell bemutatni. Ezeket a színes, egészséges hideg előételeket már majdnem mindenki próbálta és szereti, kedvelt a Semann Étterem vendégei körében is. Ezen hideg ízelítők előkészítik gyomrunkat a további fogások befogadására, így ne számítsunk óriási méretekre, annál inkább várjuk a fűszerek harmóniáját, és a hideg saláták roppanását a fogunk között.
Jégsaláta, lilahagyma, paradicsom ágyba költözött fűszeres hideg kacsamellszeleteket, a magyaros libamájszeletek olivás jégsalátával, hideg lecsódresszinggel a Semann Étterem séfje, Kulcsár Zoltán meleg szívvel ajánlja. A libamájszeleteket fűszerezzük, sütjük, a hagyományos módon elkészített lecsót turmixoljuk, és ezzel a dresszinggel locsoljuk meg a libamájat – mondja a szakember.
Magyaros libamájszeletek olivás jégsalátával, hideg lecsódresszinggel |
Nézd, a libák libasorban, libasorban, libatollban keresik a nyarat; hol van? |
ELŐÉTELEK | |
---|---|
Fűszeres hideg kacsamellszeletek balzsamecetes tépett salátaágyon savanyított gyöngyhagymával | 1.400.- |
Magyaros libamájszeletek olivás jégsalátával, hideg lecsódresszinggel | 2.400.- |
Füstölt lazacrózsák színes salátával, citrommal,tejszínes tormával |
1.700.- |
Cézársaláta csirkemellcsíkokkal, Unicumos öntettel | 1.200.- |
Görögsaláta | 1.100.- |
Tonhalsaláta | 1.300.- |
Fokhagymás szűzérmék majonézes jégsalátán, paradicsomkockákkal | 1.400.- |
Tatárbeafsteak friss zöldségekkel | 2.400.- |
A hungaricumnak számító libamáj nem hiányzohat az étterem szárnyasétel választékából. A rántott libamájszeletek burgonyapürével, aszún párolt almával fogás, képzeljék, 27-28 dekagramm libamájból készül, ellensúlyozva kissé borsos árát. Nemcsak a legjobb minőségű alapanyag beszerzésére törekszik a Semann, de az XXL méretű adag feledteti a vendéggel a 6550 Ft-os árat, bizonyítja ezt az, hogy sok törzsvendég, többek között ezért az ételért jár az étterembe – mondja a séf. Hasonló méretekkel bír a libamáj Lyoni módra, currys chipsburgonyával is. A májat fűszerezzük, rostonsütjük, frissen sült hagymakarikákkal tálaljuk, adja elő Kulcsár Zoltán.
1850 Ft-ért egy nagyon gazdag ételt ajánl figyelmünkbe a szakember: vaslapon sült fűszeres pulykamell, bacon-nel takart juhtúróval, füstölt sajttal, burgonyakrokettel, sült zöldségekkel. Rostlapon megsütjük a pulykamellet, rátesszük a juhtúrót, betakarjuk bacon-nel, terítjük sajttal, majd a salamanderben pirítjuk – részletezi.
A bőséget a ropogós fokhagymás kacsacombok párolt káposztaágyon, burgonyapürével étel is illusztrálja. A szakácsok 2 darab, egyenként körülbelül 25 dekagramm nyers combot serpenyőben kevés zsiradékon megsütik, pirítják, köménnyel, almával dúsított vörös káposztával szolgálják fel a kedves vendégnek.
Kacsamell szeletek vörösboros aszalt szilva – raguval, párolt almával, röstiburgonyával |
Háp! Háp! Háp! Jönnek a Kacsák! Hű, de éhes, hű, de szomjas ez a társaság! |
Igencsak nagy ízmámort ígér a betérőneknek a kacsamell szeletek vörösboros aszalt szilva – raguval, párolt almával, röstiburgonyával szárnyasétel is. Fehérbor, fahéj, áfonya üti meg izlelőbimbóinkat, ha ezt az ételt választjuk.
Az újra felfedezett, népi étel, a lepcsánka köretként asszisztál a kemencében sült snidlinges, sajtos pulykamellfilé mellett. A Semann séfje elmondja, hogyan készül: a pulykamellet vaslapon, roston sütjük, egy laza tejfölös-sajtos mártásba snidlinget, fokhagymát, különböző fűszereket teszünk, s mindezt még egy adag sajttal tetézzük.
Utolsó kedvcsináló fogásunk, a hízlalt tarhonyát tartalmazó vasalt csirkecomb tüzes lecsóval.
A szalonnával gazdagított tarhonya a súly alatt sütött csirkecomb társa.
SZÁRNYAS ÉTELEK | |
---|---|
Rántott libamájszeletek burgonyapürével, aszún párolt almával | 6.550.- |
Libamáj Lyoni módra, currys chipsburgonyával | 6.550.- |
Vaslapon sült fűszeres pulykamell bacon-nel takart juhtúróval, füstölt sajttal, burgonyakrokettel, sült zöldségekkel |
1.850.- |
Ropogós fokhagymás kacsacombok párolt káposztaágyon, burgonyapürével | 1.750.- |
Kacsamell szeletek vörösboros aszalt szilva – raguval, párolt almával, röstiburgonyával | 2.650.- |
Szezámmagos bundában sült jércemell vegyes körettel | 1.650.- |
Roston sült jércemell sajttal, burgonyapürével, baracklegyezővel grillezve | 1.650.- |
Camembert sajttal, aszalt szilvával töltött jércemellfilé burgonyapürével | 1.850.- |
Roston jércemell szeletek fetával, bazsalikomos paradicsommal egybe sütve, héjas burgonyagerezddel, friss, kevert salátával | 1.850.- |
Kemencében sült snidlinges, sajtos pulykamellfilé fokhagymás lepcsánkával | 1.850.- |
Vasalt csirkecomb tüzes lecsóval, hízlalt, házi tarhonyával | 1.650.- |
Sajttal, sonkával töltött pulykamell bundázva, hasáburgonyával, kukoricás rizzsel | 1.750.- |
Mi a véleményük? Legközelebb melyik étvágygerjesztő előételt, s melyik szárnyasételt választják a Semann Étterem étlapjáról?
(2012-02-22)
kapcsolódó cikkek
- Paleósok és a koktélok
- Mire iszunk március 17-én a Pálmában?
- Boldog Nőnapot!
- Ezekért a falatokért érdemes kimozdulni
- Bőséges lakmározás a Honfoglaló étteremben
- Valentin-nap és Torkos Csütörtök a Barabás étteremben
- Helló Február!
- Melengető teák
- Itt a nagy falatozások időszaka – kóstoljon a Régi Vigadóban
- A múlt és a jelen találkozása a Malom Étterem és Hotelben