Melengető teák
A hűvös napokon igazán jól esik egy forró csésze tea, s mégjobban, ha magunk készítjük el könnyen hozzáférhető alapanyagokból. Alma, körte, sárgarépa, fahéj szinte minden otthon konyhájában fellelhetők, egészségesek, finomak, támogatják egészségünket. Főzzünk belőlük meleg kortyolnivalókat, tüzesítsük át velük testünket, lelkünket! Pofon egyszerű receptek következnek!
Almatea
Egy nagyobb darab almát hámozzunk meg és vágjunk cikkekre, tegyük lábasba. Adjunk hozzá 5 dl forró vizet, 3-4 db szegfűszeget és alacsony lángon főzzük körülbelül 10 percig, majd szűrjük le. Ha veszített hőmérsékletéből mézzel és citrommal ízesítsük. Birsalmából is el lehet készíteni. |
Csipkebogyós almatea
Egy alma héját vágjuk apróra, adjunk hozzá egy teáskanálnyi csipkebogyóhúst, egy rövid fahéjat és forrázzuk le 3 dl vízzel. 10 perc állás után szűrjük le, és miután ihatóra hűlt, ízesítsük mézzel, majd öntsük fel félpohárnyi friss narancslével. |
Körtetea
Egy nagyobb hámozott körtét vágjunk cikkekre. Adjunk hozzá félliternyi forró vizet, egy rúd fahéjat, és kis lángon főzzük 10 percig, majd szűrjük le. Ízesítsük mézzel, citrommal. |
Sárgarépalé
Egy nagyobb sárgarépát reszeljünk le, és turmixoljuk össze 2 kiskanál mézzel, 4 dl szénsavmentes ásványvízzel, fél citrom vagy narancs reszelt héjával, valamint egy kiskanál darált mandulával. Nagyszerű vitaminbomba! Ugyan nem forró, és nem tea, de finom és nem hagyhattam ki! :) |
Az a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
kapcsolódó cikkek
- Hűsítők a tányérból
- Pálma teraszon gyümölcsös italokkal a kezünkben...
- Mexikói Debrecenben
- A tél kincsei az étlapon
- „Azért vannak a jó barátok...”
- Osztozzunk az étkezés örömeiben is
- Látványa festői, illata keleti és az íze…
- Kacsamáj, lacipecsenye, bárányragu – megújult a Pálma étlapja
- Almás finomságok a Melange étlapjáról
- Ízlelőbimbókat és szemeket kényeztető japán falatkák – Sushi a Pálmában