Új étlap kívül, belül 2. rész

A Garda Étterem étlapja november 1-jétől frissült, a séf-tulajdonos Drabik László és munkatársai új ételekkel, és a vendégek által jól ismert és kedvelt fogásokkal várják az étteremlátogatót. „Arra törekszem, hogy olyan ételeket kóstolhassanak a Garda Étterem betérői, amit máshol nem.” – mondja László. Füstölt szűzpecsenye, kecskesajt, füstölt gomolya, vörös tonhal, tésztamuffin hívogatja az újdonságokra vágyó közönséget.

 

László az új ételkínálat kidolgozásában arra törekedett, hogy olyan fogásokat tálaljon, melyekkel a vendég nem találkozhat a városban, - úgy érzi ez sikerült. Új alapanyagokkal játszott, kifogástalan ízű és mutatós finomságokat készített. „Ha megtetszik egy recept vagy valamely étteremben találkozom egy étellel, azt sohasem ugyanúgy használom fel, természetesen inspirál és elképzelhető, hogy érdemesnek tartom arra, hogy kreáljak belőle valamit. Az ételötletet lefőzöm,  és ha kiállja a próbát, felkerül az étlapra. A felszolgált ételeknek mindig ugyanolyannak kell lennie, ezért nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy minden szakács azonos ízzel és tálalással készítse el az adott betevőt. A pincérek is megkóstolják az új ételeket, hiszen ők ajánlják a vendégeknek, ismerniük kell az összetevőket, azok ízhatásait. Nem használok fantázianeveket, úgy alakítom ki a megnevezéseket, hogy tartalmazza az alapanyagokat, a vendég tudja mit rendelt, ne akkor szembesüljön például azzal, hogy esetleg egyik-másikra allergiás. Ehhez ragaszkodom, az hogy hogyan tálaljuk vagy mivel növeljük a gasztronómiai értékét, milyen technológiával készítjük az a mi dolgunk, a lényeg, hogy a vendég tudja mit rendel pontosan.„

 

 

Lássuk az ételeket!

 

Az előételek között mutatkozik be, a már említett füstölt szűzpecsenye „A sertés legnemesebb részét egy hentes füstöli részemre, melynek színe, íze és puhasága alapján a vendég egyértelműen tudni fogja, hogy szűzpecsenyével van dolga. Az enyhén sós ízt a kevert saláta és a tzatziki ellensúlyozza. Gasztronómiai élményét egy jól megválasztott bor az egekig emeli.”

Régebbi cikkünkben már említettük, hogy olimpiai úszónőnk gyakran fogyasztotta a Séf kedvenc salátáját, ezért László Risztov Éva iránti tiszteletből e előétel nevét Risztov Évi kedvenc salátájára „keresztelte”.

Novemberben új halféle úszott a Garda konyhájába: a vörös tonhal. Az élénk színű, feszes állagú csodálatos halhús padlizsános, cukkinis spagettivel van összeadva. „Ez a nyersanyag jellegzetes halízzel rendelkező hal, finom, omlós…, kuriózum.”

Ugyan nem új étel a rántott harcsafilé, de László mégis megemlíti, mert a vendégek szívéhez közel áll. Látszólag egyszerű, de „minden megmunkálás kérdése, nem sima rizzsel adjuk, hanem rizskrokettet készítünk rizsből, tojásból, fűszerekből.”

 

 

Tészta, sajt, zöldség, gyümölcs a vega fogyasztók számára jól ismert szavak, ugyan vegetáriánus ételek terén nincs változás, de a választék mégis bőséges. „Ezeket a fogásokat nemcsak vegák, de a kímélőbb ételekre vágyók is szívesen fogyasztják.”

„A marhahús és sertéshús választékhoz egyszerűen nem tudtam hozzányúlni, annyira jól mennek. A tarjatoronyt rostonsült zöldségekkel egészítettem ki, hogy egy kicsit trendibb legyen.”

Séf ajánlatban találhatjuk meg a városban egyedülálló egészben sült szűzpecsenyét tarka borskéregben. „A húsra kérget pirítunk, majd a sütőben rózsaszínűre sütjük, sajtmártást teszünk rá, zöldségköretet adunk hozzá, és egy tükörtojással gazdagítjuk.” A gusztusosan szeletelt szűzpecsenye minden bizonnyal sikeres lesz.

A hús és gyümölcs kombináció szerelmesei előszeretettel fogják fogyasztani a kecskesajttal töltött pulykamellet, melyet áfonyamártásban flambírozott gyümölcsökkel tálalnak. Újdonság az igazi magyar édességnek számító aranygaluska is, de a Gardában áfonyalekvárral töltve! A klasszikus, ellenállhatatlan finomság nemcsak desszertként, de főételként is megállja a helyét.

 

Tésztamuffin Tarka borskéregben sült egész szűzpecsenye füstölt gomolya sajtmártással, tükörtojással, párolt zöldségekkel

 

 

 

Csodálatos muffinok! Nincs olyan ember, aki ne evett volna muffint, de tésztamuffint? A Garda eredeti ötlete a muffinformában sütött, közkedvelt ínyencséggekkel töltött tészta.

 

Ételek, melyeket meg kell kóstolni
Füstölt szűzpecsenye szárított paradicsommal, kevert salátával, tzatzikivel, baconbe tekert spárgával 1890.-
Pandúrleves, ahogy "Tarsoly Attila" szereti 890.-
Vörös tonhalfilé padlizsános, cukkinis spagettivel, friss salátával 2790.-

Csirkés tortillatekercs, vagy tortillatorony csirkemellel, sajttal, szárított paradicsommal rakva tzatzikivel, friss salátával

2290.-
Dióval, körtével, kecskesajttal töltött pulykamell mandulás bundában gyümölcskörettel burgonya gratinnel 2290.-
Rostonsült pulykafalatok füstölt gomolyával grillezve, pestós, szárított paradicsomos spagettivel 2290.-
Tarka borskéregben sült egész szűzpecsenye füstölt gomolya sajtmártással, tükörtojással, párolt zöldségekkel 2290.-
Camemberttel, pármai sonkával, libamájjal töltött csirkemell rántva, pestós rizzsel, tökmagolajos, balzsamkrémes friss salátával 2290.-
Zöldfűszeres omlós  grillcsirke kecskesajttal, almával töltve baconbe tekert spárgával 2290.-
Aranygaluska áfonyalekvárral töltve vanília sodóval 890.-
Tésztamuffin - Paradicsomos alap baconnel, sonkával, sajttal töltött 1390.-
Tésztamuffin - Tejfölös fokhagymás alap, csirke, tarja, füstölt sajttal töltve 1390.-
Séf kedvenc pizzája (tejfölös, mustáros, paradicsomos alap, bacon, kukorica, ecetes ubi, tükörtojás) 1320.-
SZAKI DANI KEDVENC pizzája (darálthús, hagyma, ecetes ubi, szalámi, tükörtojás) 1320.-

 

Ugye jól hangzik? Ne habozzon, próbálja ki e nagyszerű falatokat!

Drabik László az új étlap bevezetése alkalmából 40%-os kedvezményt biztosít! Töltse le a kupont és egyen egy jót!

 

(2012-11-02)

-eSBé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics