A Belga bajnok - rózsaborsos bélszínszték!
Rózsaborsos bélszínjava roston, egy pici keserű csokival, erdei gombás- vörösboros mártással, sült burgonyahordókkal és baconos babrőzsével. Nyitás óta szerepel a Belga étterem étlapján ez a fogás. Minden debreceni éttermeket látogatónak egyszer meg kell rendelnie, hogy megérezze, milyen is a „tökéletes” fogás. Nincs túlbonyolítva, mégis nagyon nehéz lenne az otthoni konyhánkon reprodukálni. Pedig az elkészítése első olvasatra nem tűnik boszorkányságnak...
„A bélszínt megtisztítjuk, majd steakek-et vágunk belőle. Borsozzuk és bedörzsöljük olajjal, majd rostlapon elő, majd sütőben igény szerint készre sütjük, sózzuk és meghintjük rózsaborssal a tetejét. Megszórjuk egy kis keserű csokival, hozzá barnamártásból erdei gombákkal mártás készítünk, amit alá, illetve ráöntünk. Sült hordó burgonyát és baconos babrőzsét adunk mellé.”
![]() |
Ugye milyen egyszerű? De mielőtt rávágnák, hogy „igen”, nézzük meg Boros László a Belga Étterem séfje hogyan készíti el nekünk ezt a remekművet!
HOZZÁVALÓK:
HÚS SÜTÉSE:
MÁRTÁS KÉSZÍTÉSE:
TÁLALÁS:
Ugye, hogy nem is olyan egyszerű?
Minek fáradnánk az elkészítésével, inkább menjünk el a Belgába, és rendeljük meg!
kapcsolódó cikkek
- Steak imádók figyelem!
- Vesepecsenye a Play Pub étlapján
- Óbester módra…
- AZ ÉLETEMMEL ÖSSZEFÜGG A VENDÉGLÁTÁS – interjú Pajna Zoltánnal, Debrecen alpolgármesterével
- Vargánya a konyhában
- Véresen komoly! A Pálma bélszín sztékjeiről…
- Bélszín-carpaccio kaprival, petrezselyemmel sült padlizsánon
- Debreceni terasz-körkép – Pálma Étterem
- Nyers mennyország