Debreceni terasz-körkép – Pálma Étterem
A Pálma Étterem terasza nyáron már-már legenda. Biztos pont a barátoknak, üzleti tárgyalások színtere, szerelmes párok búvóhelye. A villamos természetesen oda-vissza megáll előtte-mellette, a rajta utazók irigykedve bámulnak ki az ablakon, és bámulják az elégedett vendégeket, akik hűs italokat kortyolgatva pihennek. Le kell szállni a „tujáról”, és be kell ülni közéjük! De ha autóval érkezünk, az sem baj, ingyen parkolhatunk a körút szélein. És hogy mit együnk? Bélszín steaket. Mit igyunk? Epres pezsgőt. Mit adjunk a gyereknek? Pillangó kelyhet! És mivel zárjuk le az élményt? Természetesen egy Pálma cafféval!
Azok, akik nyitottak a nemzetközi konyhák különlegességeire, feltétlenül a Pálma Étterembe látogassanak el. Az Egyetem közelségéből kifolyólag a külföldi diákok egyik legkedveltebb helye, így az étlap ezekhez az igényekhez alkalmazkodott – nem csak a külföldiek, hanem a helyiek örömére is.
Mit igyunk a Pálma étterem teraszán? Epres pezsgőt. Csodás ital! Pezsgőbuborékkal ölelt friss eper, fehérrummal vadítva, de csak szolidan
Picike zöldcitrom lé és a rengeteg jég teszi nagyon nyárivá ezt a pezsdítő felfrissülést! |
Jól megfér egymás mellett az arab gulyás kurkumás rizzsel és a hagymás csülökragu, köménymagos pirított burgonyával. A nagyjából 130 férőhelyes terasz a virágosládák mögött rejtőzik, nem messze a Nagyerdei körút villamosmegállójától. A Medgyessy sétánytól egyenesen ide vezet a séta, a kellemesen eltöltött ebéd után pedig, tovább sétálva, kóstoljuk meg a házi főzésű fagylaltok valamelyikét a fagyizóban.
Mit adjunk a gyereknek a Pálma étterem teraszán?
Pillangó kelyhet!
A fagyizóban készülő aranyos desszert minden „rosszcsontból” széken ülőt varázsol, és minden széken üllőt felélénkít!
De ne szégyelljünk mi sem ilyen kelyhet kérni a baráti társaságunk leghallgatagabb tagjának, ettől ő is jobb kedvre derül majd! |
A Pálma Étterem a legjobb választás, ha már elegünk van a napi robotból és a monitor bámulásából. A fiatalos, pörgős, zajos terasz felpezsdít; miközben a kényelmes, nagy háttámlás székeken kipihenhetjük a nap fáradalmait. Ha pedig magabiztosan mozgunk a külföldiek közt, akár még új ismertségeket is szerezhetünk, a vendégkör jelentős része ugyanis közülük kerül ki.
És mivel zárjuk le az élményt a Pálma étterem teraszán? Természetesen egy Coffe a’la Pálmával!
A pohárba fehér rum kerül, ráöntik a forró kávét, vanília fagylaltot kanalaznak a tetejére és végezetül lezárják sok, sok, nagyon sok tejszínhabbal. |
A viszont látásra…
- Janetonic -
és
- kágyé -
(2011-08-17)
kapcsolódó cikkek
- Beatrix kedvencei a Honfoglaló Étteremben
- A nyár íze, illata, színe a Melange Kávéházban
- A Régi Vigadó étlapjáról ajánljuk
- Hűsítők a tányérból
- Alaposan kiveséztük a Csokonai Étterem új étlapját 1. rész
- Helló nyár, helló Garda terasz!
- Jönnek a roston sültek, a saláták és a nyárias ételek
- Pálma teraszon gyümölcsös italokkal a kezünkben...
- Mexikói Debrecenben
- Látványa festői, illata keleti és az íze…