Csárda hangulat a Paripában

Elgondolkoztak már azon, hogy mitől csárda egy csárda? A szakirodalom így jellemzi: családias környezetet nyújtó üzlet, kínálata házias, berendezések, bútorok hagyományosak, néprajzi egység illetve foglalkozás gasztronómiai hagyományait kívánja feleleveníteni, szórakoztató szolgáltatása a népi zene.

Ilyen a Paripa Csárda? Hát persze.

 

A Paripa Csárdát, Debrecentől keletre fekvő erdőspusztákon találja meg a betérő. Gépkocsival, autóbusszal, de ki-ki edzettsége, felkészültsége, vállalkozó kedve szerint kerékpárral is könnyen megközelítheti. 1988-ban nyilvánították védetté az erdőspuszták fennmaradt őshonos faállományát, növényeit, rétjeit, legelőit, így ebben a környezetben a tiszta levegő garantált.

Az ébredező természet látványa, a napsütés hívogató sugarai sarkalja Önöket is mozgásra, kirándulásra.

Az útról letérve, elhaladva a rügyező fák mellett, már az első pillantásra is érezhetjük, hogy jó helyen járunk, ha a magyar konyha ízeire, családias hangulatra vágyunk, elszakadva a városi környezettől. A berendezés, a kemence, falvédők, kockás terítő, és az étlap választéka mind-mind a csárda hangulatot idézi.

 

 

Internetes olvasók szavaztak a legjobb és legfinomabb magyar ételekről. A végeredmény azt hiszem senkit nem fog meglepni, ha elárulom, hogy élen végzett a halászlé, pörkölt, bográcsgulyás, töltött káposzta, paprikás csirke, újházi-tyúkhúsleves, hortobágyi húsospalacsinta, cigánypecsenye, pacalpörkölt …

A Paripa Csárda szakácsai tudják, mit szeretnek a magyarok, az említett ételek mindegyike szerepel az étlapon. Úgy vélem, jogosan lehetünk büszkék konyhaművészetünkre és rendkívül változatos ízvilágunkra, melyet a más országokból érkezett vendégek is elismernek, és méltatják a három legfontosabb és leggyakoribb alapanyagunkat a paprikát, zsírt, és a hagymát ételeinkben.

 

 

A folklór a nép szellemi tudása, vagyis mindaz, ami megnyilvánul a néphagyományokban, a népszokásokban, a néptáncban, a népzenében. A Paripa Csárda ápolja a hagyományokat, a keddi halvacsorán és a csütörtöki kemencés esten nem csak az ízlelőbimbóinkat kényeztethetjük, de az élő magyaros folkór zenét is élvezhetjük, akár egy pohár bor kíséretében.

 

 

Ha kilépünk a Csárdából, az istállóban hátaslovak várják mind a kezdő mind a túralovaglás szerelmeseit. Nyáron sétakocsikázást tehetnek a környező, vadakban bővelkedő erdőkben, ahol igény szerint vadászati lehetőséget is biztosítanak.

 

A Paripa Csárda ízelítőt ad a magyar vidéki életből erdős-ligetes környezeteben, szakítson időt, szedje össze a család apraját-nagyját és látogasson el a Paripa Csárdába!

 

-eSBé-

(2012-03-30)


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics