Disznóölés egykori itala ma már elegáns termékké vált

A jó minőségű pálinka alapja a tökéletesen érett gyümölcs, a legmodernebb technológia és a gyakorlott pálinkamester. A pálinka fejlődése, népszerűsége töretlen, egyre többen fedezik fel a benne rejlő értékeket, a gyümölcsös illat és íz varázsát.

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium és az Agrármarketing Centrum 2006-ban közös stratégiát készített, amelyben a hazai gyümölcs- és törkölypálinka presztízsének emelését, a pálinka imázsának javítását, valamint nemzeti italként való pozicionálását tűzték ki. Azt hiszem sikerült, kétségtelenül nőtt a pálinka befolyása, tekintélye, és hírneve is. Ahogy az egyéni vállalkozási formából induló Szicsek Kft-nek, amely ma már Magyarország egyik legszínesebb pálinkaválasztékát képes felmutatni.

 

A Semann Étterem nem fukarkodik a Szicsek Pálinkafőzde termékeivel, kínálja a vidéki lét nedűit, valamint a mátra erdeiben  meghúzódó vad gyümölcsök bogyóit. A pálinkák minôségi alternatívát jelentenek a prémium import márkákkal szemben mind a  vendéglátók, mind a fogyasztók számára. A pálinka legalább olyan jól csengő választás az italpultoknál, mint a külföldi prémiumitalok. Az ágyas-, mézes-, bogyós-, esetleg erdei gyümölcsökből készült párlatok pedig már a kényesebb torkú női fogyasztóknak is kedveznek.

 

Pálinkák
Szicsek Besztercei Ó-szilva   (44%)
Szicsek Bodza   (46%)
Szicsek Birs   (46%)
Szicsek Ó-barack   (44%)
Szicsek Ó-körte   (44%)
Szicsek Ó-cseresznye   (44%)
Szicsek Ó-szilva   (44%)
Szicsek Bíbor Kajszi   (44%)
Szicsek Málna   (44%)
Szicsek Cigánymeggy   (44%)
Szicsek Homoki Faeper   (46%)
Szicsek Madárberkenye   (44%)
Szicsek Csipkebogyó   (44%)
Szicsek Magony Mézes Barack   (34%)
Szicsek Magony Mézes Meggy   (34%)
Szicsek Háromszéki Áfonyapárlat (44%)
Szicsek Sárgabarack   (50%)
Szicsek Törköly   (50%)
Szicsek Körte   (50%)
Szicsek Szilva   (50%)

 

A Szicsek Pálinkafőzde az egyik legrégebbi pálinkafőző műhely. A Pálinkafőzde pálinkái hagyományos technológiával, kisüsti eljárással, szigorú szakmai precizitással készülnek. A termesztett és vadon termő gyümölcsök széles skálájának feldolgozása és a sokféle kiszerelés lehetőséget ad arra, hogy a pálinkaszerető közönség a homoki pálinkafőzde termékei között felfedezze kedvenc ízeit. Jelenleg körülbelül 30 féle gyümölcsből készítenek pálinkát, ezek a jól ismert termesztett klasszikus gyümölcsökből, ritkább termesztett, valamint vadon termő gyümölcsökből tevődik össze. Ez palackozva kb. 70 féle pálinkát jelent a kiszereléstől, alkoholtartalomtól és a megjelenéstől függően.

Pálinkáinak minőségét jól prezentálja az a számtalan elismerés, amelyet az elmúlt években a különböző versenyek díjaiként kapott az adott pálinka. 2003-tól 2010-ig összesen 134 elismerésben, champion, arany, ezüst és bronz díjban részesültek termékeik.

 

 

 

Szicsek Prémium Bodza pálinka

4 centiliter pálinka elkészítéséhez 1,6 kilogramm bodzagyümölcsöt kell feldolgozni. Ahhoz, hogy e párlat igazi hatása érvényesüljön, a cefrébe több puttony napon szárított virágot is bele kell főzni…

Vadon termő gyümölcsből készült. Enyhe sárgás színét rövid fahordós érleléstől kapta. Nem túl fűszeres, vadhúsból készült ételek után, zárásképpen ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C.

 

Szicsek Prémium Besztercei Ó-Szilva pálinka

Emlékeznek még nagymamáik szilvalekvárjára? Arra a felejthetetlen íz orkánra, ami egy-egy kanál elfogyasztásakor végigsöpört ínyükön? Mielőtt ajkához emelné, szippantson egy mélyet belőle, s meglátja, e vihar visszatér…

Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült, tölgyfahordóban érlelt szilvapálinka. Saját, Rákócziújfaluban található szilváskert „gyümölcse”. 600-650 literes tölgyfahordós érlelés után került palackozásra, melynek következtében enyhe vaníliás jelleg érezhető benne, mely nem veszi fel a versenyt a gyümölccsel, inkább kicsit megfűszerezi, kiegészíti. Ízben vastag, kissé lekváros, a besztercei szilvafajtára jellemző fahéjas, fűszeres illat, hosszú utóíz jellemzi. Bár nem az Alföldről származó, mégis a környéken igen elterjedt, kedvelt szilvafajta. Fahéjas desszertekhez, zárásképpen ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C.

 

Élvezze a nyelvén elterülő zamatokat...

 

Szicsek Prémium Málna pálinka

Különlegesen gazdag ízvilágot rejt e nedű. Elég belőle egy korty, s rögvest meglódul az ember fantáziája: lelki szemeink előtt tarka, gyümölcsérlelő nyarak, rügyeket fakasztó zsenge tavaszok képe libben tova. S miközben a vérvörös szemekből főzött finomságot fogyasztjuk, megbékélhetünk a világgal...

Nógrád megye málnaültetvényeinek köszönhető „illat-bomba”. Behízelgő, édeskés, hölgyek nagy kedvence. Utóíze kifejezetten hosszú, gyümölcsössége kiváló. Érzékeny aromái miatt a pálinka nem érett fahordóban, hiszen már rövid érlelés után „legyőzné” a fa. Erdei gyümölcsös desszertek kísérő italaként ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20°C.

 

Szicsek Prémium Bíbor Kajszi pálinka

A fekete-sárga darazsaktól körbedöngött levesedő barackok a magyar Alföld forróságát, a távolban remegő délibábot, Jókai török kori meséit idézik. A belőle készült nemes ital e tarka képek előtt húzza fel a képzelet függönyét…

Tölgyfahordóban enyhén érlelt kajszibarack pálinka. Alapját részben saját ültetvényből, részben környékbeli ültetvényekből származó, Ceglédi Bíbor kajszibarack adja, mely kifejezetten aroma-dús fajta. Édeskés illata, lekváros íze a kecskeméti napsütötte vidéknek és talajnak köszönhető. A táj jellegéből adódik magkarakterre jellemző marcipános, kissé banános, tiszta zamata. 3 hónapos tölgyfahordós érlelés után alakult ki hosszú lekváros íze. Édes desszertek kiváló kísérőitala. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20°C.

 

 

Forrás: jnszmkik.hu, magyarpalinkahaza.hu

(2012-09-14)

-eSBé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics