Esküvő elegánsan – Mit ajánl a John Bull Pub házasodni vágyóknak?

Ha itt a nyár, itt az esküvők ideje! Egyre gyakrabban látni fotózás közben pózoló párokat a város különböző terein, a templomok környékén vagy a Nagyerdőn, és egyre többször hallani szombatonként hangos dudálással végigvonuló autó-karavánokat, ahogyan egy esküvő vendégserege a szertartásról a lakodalom helyszínére érkezik.

A házasodó pároknak kardinális kérdés, hogy hol szervezzék meg az esküvőt, a helyszín kiválasztása pedig egyáltalán nem könnyű feladat. A társaság általában nagyon vegyes, hiszen a fiatalabb és idősebb családtagok épp úgy jelen vannak, mint a közeli barátok. Ráadásul nem elég a létszámnak megfelelő helyet kiválasztani, de gondoskodni kell megfelelő zenéről és természetesen a lakomáról is. Az esküvői menü összeállítása legalább olyan nagy jelentőséggel bír, mint a helyszín kiválasztása, ezért nem csoda, ha a legtöbb étterem rendelkezik esküvői menüajánlattal, és fel vannak készülve nagyobb vendégcsoportok fogadására. Igaz ez a John Bull Pub-ra is, ahol a csodás hangulatú teraszon akár 200 fős csapat is ünnepelhet.

 

Az étterem jó választás minden olyan pár számára, akik kedvelik az elegáns, de mégis barátságos környezetet. Bár a John Bull Pub – és az Óbester Hotel – csak két éve nyitott, a hangulata mégis kellemesen patinás. A vendégek létszámától függően többféle lehetőség közül is lehet választani, a hotel pedig kellemes szállása lehet a messziről érkező rokonoknak. A vendégségbe érkező gyerekek szívesen nézegetik majd a bejáratnál felállított ólomkatona-hadsereget, amely az 1809-es Wagram-i csatának állít emléket,  a lányok kedvence pedig bizonyára a porcelán figurák gyűjteménye lesz. A felnőttek „néznivalója” a több mint száz olajfestményen és képen kívül – amelyek mind a huszárok világát idézik – a mintegy ötezer darabos mini italos üvegcse gyűjtemény, amely a világ minden tájáról tartalmaz italokat.

 

 

A szűk családi körben ünneplők akár az étteremben is megülhetik a lakodalmat: itt egyszerre legfeljebb 25-30 fő tud helyet foglalni. Eközben az étterem zavartalanul üzemel, így azoknak sem kell lemondani a John Bull előnyeiről, akiknek éppen ezen a napon támad kedvük itt ebédelni vagy vacsorázni.

Amennyiben a család szeretne kis létszámban ugyan, de külön teremben étkezni, van rá lehetőség: a kb. 30 fős Simonyi terem kiváló terep erre, nagyobb létszám esetén pedig a Szivarszobával egybenyitva akár 60 fő megvendégelése is lehetséges.

 

Szivarszoba Lovagterem

Simonyi terem John Bull Pub

 

Persze jól tudjuk, hogy ennél sokkal nagyobb létszámú esküvők is vannak. A középkori hangulat kedvelőinek a Lovagtermet ajánljuk, ahol legfeljebb 120 fő fér el. Jó választás lehet ez a nyári kánikulában, hiszen a pincében található terem mindig hűs marad, a boltívek alatt elhelyezkedő asztalok pedig igazán rusztikus hangulatot teremtenek.

Mind közül talán a legelegánsabb és leghangulatosabb a kerthelyiség: francia hangulatú kerti székek és asztalok, óriási árnyékoló, amely véd a nap ellen: igazi filmbe illő helyszín fogadja itt a legfeljebb 200 fős vendégséget. A teraszon akár egy zenekarnak is tudnak helyet biztosítani, sőt, a ceremónia is lebonyolítható itt – bár erre egyelőre nem volt példa.

 

 

Az ételeknél a párok leginkább a klasszikus fogásokat szokták előnyben részesíteni, így az ajánlat is elsősorban ezeket tartalmazza: előételnek a legtöbben a debreceni töltött káposztát választják füstölt csülökkel, a főételek között pedig természetesen különböző húsételek szerepelnek: zöldfűszeres párizsi bundában sült csirkemell, fűszeres sertéstarja, ropogós kacsacomb párolt káposztával, vagy kemencés sertéscsülök kenyértésztában. A levesek kedvelőinek igazi különlegességben lehet részük: a „húsleves a tyúkudvarból Óbester módra” tartalmaz minden finomságot a baromfiudvarból: tyúkhúst, kakastaréjt, fürjtojást, zúzát, kakas herét, csirkemájat, zöldségeket, és csigatésztát. Az éjfél utáni tálalás főszereplője legtöbbször a vörösboros marhalábszár pörkölt tojásos galuskával, vagy töltött csirkecomb majonézes és friss salátákkal. Ha egy pár nem elégszik meg a hagyományos ételekkel, hanem újítani szeretne, és van elképzelése a menüről, akkor természetesen szívesen segít az étterem személyzete. Ezen kívül a teljes étlap is rendelkezésre áll: volt már rá példa, hogy á la carte vacsorával ünnepeltek a vendégek – ilyenkor érdemes előre egyeztetni a meghívottakkal, mi lesz majd a kívánságuk, így az étterem is fel tud készülni, és gördülékenyebben halad a vendéglátás.

A házasodni vágyók tehát keressék bátran az étterem-szállodát, hogy igazán kellemes és elegáns környezetben tölthessék el közös életük első napját!

 

(2012-04-11)

(janetonic)


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics