Grillparty a Belgában!
Hajdanán a férfiember kiment az erdőbe fát gyűjtött, tűzet rakott és kisütötte pecsenyéjét. Akkor is, és ma is ellenállhatatlan a grill ételek illata és íze. Számos berendezést kínálnak e finomságok elkészítésére, de Önnek nem kell pénzt költenie egy grillsarok kialakítására. A Belga Étterem és Söröző minden csütörtökön grillparty-t szervez Önnek, családjának és barátainak. Az isteni ételeket pedig Boros Laci bácsi készíti, ami garanciát jelent!
A nyárban az egyik legjobb dolog a grillezés, az ezzel járó beszélgetések, a füst illata, a pácolt húsok, halak, zöldségek, gyümölcsök mellé készült friss, roppanós saláták és egy jó pohár sör vagy hűvös bor.
A Belga Grillparty-ja ezt tálalja, hangulatos, kényelmes grillteraszán csütörtökönként 16 órától. Délután a bogrács alatt fellobban a tűz és már rotyog is a magyaros étel, ami a héten marhapörkölt, június 6-án slambuc. A konyhán készült és a bográcsban készült ételek íze pedig össze sem hasonlítható…
Rablóhús | Fokhagymás afrikai harcsafilé roston sütve |
Grillezett gyümölcsök | Saláták |
A grill étlap összeállítása során gondoltak a könnyű, kímélő csirke és pulyka húsokat kedvelőire, az ínyenceket bélszínnel, hátszínnel várják, a jövő héttől pedig tenger gyümölcseit is választhat a kedves vendég, tudtuk meg Simonka Péter üzletvezetőtől. A húsok többségét már előző nap pácolják, saját összeállítású fűszerkeverékkel szórják. A nemcsak ízletes, de egészséges grillételeket lávaköves sütőn, rostlapon, faszenes grillen sütik készre, idénysalátát és grillezet zöldségeket kínálnak hozzá, merthogy a grillezés nemcsak a húsfélék kiváltsága, a zöldség mellett a gyümölcsöké is. A forró rostély karamellizálja a gyümölcsben található cukrot, és porhanyóssá teszi azt. Próbálja ki a banánt, almát ananászt! A friss salátát a vendég akár magának is válogathatja, ízlésének megfelelő öntettel kicsi és nagy adagban.
|
|
Ami pedig az italokat illeti, üdvözlésként egy kupica ágyas szilva, vagy barack pálinkával fogadják az éhesszájú urakat, a melegebb idő beköszöntével Sangriaval a hölgyeket, tájékoztatot az üzletvezető. Az ételek mellé a borok és a sörök jöhetnek számításba; a sajt, hátszín, bélszín a vörösborral; a rablóhús egy korsó csapolt sörrel harmonizál a legjobban.
Hűtött italok, kellemesen füstös aromájú ételek, kellemes társaság, kell ennél több? A Belga Acousteria zenekarral még fokozza, hogy Ön elégedett és visszatérő vendég legyen.
Apropó, csatlakozott már a Belga Étterem törzsvendég kártya tulajdonosainak táborához?
GRILL PARTY | |
A vendégek előtt készülő húsok kínálata |
|
Fokhagymás afrikai harcsafilé roston sütve | 1660.- |
Mentával pácolt csirkemell filé | 1440.- |
Óriás pulyka steak argentin fűszerrel | 1660.- |
Szűzérmék szalonna köntösben | 1880.- |
Rablóhús | 990.- |
Frissen borsolt hátszín szelet | 1880.- |
Bélszín java pirított gombával | 3240.- |
Sajtszeletek vaslapon sütve olíva bogyókkal | 990.- |
Köretek | |
Cukkini karikák vaslapon sütve | 440.- |
Héjában sült burgonya | 290.- |
Zöldségtál roston | 780.- |
Saláták | |
Kis tál | 490.- |
Nagy tál | 790.- |
(2012-05-30)
-eSBé-
kapcsolódó cikkek
- Paleósok és a koktélok
- Mire iszunk március 17-én a Pálmában?
- Boldog Nőnapot!
- Ezekért a falatokért érdemes kimozdulni
- Bőséges lakmározás a Honfoglaló étteremben
- Valentin-nap és Torkos Csütörtök a Barabás étteremben
- Helló Február!
- Melengető teák
- Itt a nagy falatozások időszaka – kóstoljon a Régi Vigadóban
- A múlt és a jelen találkozása a Malom Étterem és Hotelben