Hangulat, élmény, kikapcsolódás a Hotel Óbester teraszon
Nyáron ne csak az ételek és ünnepi alkalmak miatt keressünk fel éttermet. A nyár, a frissítő záporok, a rövid éjszakák, az esti lazítás utáni vágy mind, mind a szabadba hívogat. Üldögélni a friss levegőn egy csendes, virágos teraszon, előttünk egy könnyű grillétellel, desszerttel , hideg itallal… Mi kellhet még?
A jó társaság? Hozza magával a Hotel Óbester hangulatos teraszára.
A terasz nemcsak egyszerűen szép, hanem hívogatóan hangulatos, a növények ápoltak, a székek vendégmarasztalóan kényelmesek és a hatalmas naptető megvéd a nap égető sugaraitól. Érdemes betérni ide, mert a Hotel Óbester egy csodás teraszt rejteget.
Azzal a céllal kerestem fel Sárközi Zsanett marketing felelőst, hogy megtudjam, milyen tervekkel néznek a következő hónapok elé, de leragadtam a Hotel mögött kialakított impozáns teraszon. Mivel kora délután volt, többnyire a 3 fogásos menüzőkkel volt megtelve a kerthelyiség. A gusztusosan elnevezett és tálalt menü egyre több vendéget vonz, amit a konyhafőnök, Kovács Zoltán kellő hozzáértéssel és ízléssel állít össze. De nemcsak a rövid ebédszünettel bíró vendégek élvezték a lenyűgöző terasz adottságait, egyik asztalnál egy fiatal pár feledkezett egymásba, egy másiknál két 30-as férfi beszélgetett, majd egy család tűnt fel. A családosok kedvéért nemrégiben kialakított gyermekszigetet az 5 éves forma gyermek néhány perc múlva „bevette”. Néhány játék, kisasztal, kisszék, kréta csodákra képes…, a szülők és felnőttek nyugodtan üldögélhetnek, fogyaszthatnak és a gyerkőcök is vígan kibírják az a’la carte felszolgálást.
Huszárleves Rostonsült sertéstarja steak burgonyával, friss kevert salátával, kapros joghurtos öntettel |
Roston sült pulyka, grillezett zöldségekkel Óbester palacsinta (szilvalekvár, vaníliás tejszínhabbal, vaníliafagylalttal) |
Térjünk vissza a tervekre. Zsanett elmondja, hogy a közeljövőben több újdonsággal is készülnek. Folyamatban van az új étlap tökéletesítése, tematikus gasztronómiai esték kidolgozása. Hamarosan beizzítják a kemencét, készítik a kemencés töltött káposztát, kemencés csülköt, kenyérlángost, kenyeret. Az idős, falusi emberek által már jól ismert, kivételes ízű ételek a kemence zárt, forró levegőjében egészen porhanyósan puhává válnak, ezt akarják felidézni.
Keresik vendégeik számára a megfelelő zenei stílust, zenekart, hogy ezt követően a Lovagteremben zenés-táncos-gasztro estekkel tegyék még vonzóbbá a Hotel Óbestert. Törzsvendégeiknek, vendégeiknek akarnak kedvezni, így első kézből tudakolják meg igényeiket. Hamarosan kiderül, milyen zenére vágyik a közönség...
(2012-06-27)
-eSBé-
kapcsolódó cikkek
- Paleósok és a koktélok
- Mire iszunk március 17-én a Pálmában?
- Boldog Nőnapot!
- Ezekért a falatokért érdemes kimozdulni
- Bőséges lakmározás a Honfoglaló étteremben
- Valentin-nap és Torkos Csütörtök a Barabás étteremben
- Helló Február!
- Melengető teák
- Itt a nagy falatozások időszaka – kóstoljon a Régi Vigadóban
- A múlt és a jelen találkozása a Malom Étterem és Hotelben