Húsvéti készülődés…
A Húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, de a valláson kívül a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, amelyet március vagy április hónapban tartunk.
A Húsvét mindig március 22. és április 25. közé esik, mozgó ünnep. Hogy tudjuk kiszámolni, mikor van Húsvét? A tavaszi napéjegyenlőséget (március 21.) követő holdtölte utáni első vasárnap, 2012-ben, április 8-ra esik.
Néhány nap és itt van az ünnep. Készüljünk rá! Söpörjük ki a telet, hideget, rosszkedvet, öltöztessük a lakást is tavaszi ruhába. Varázsoljuk üdévé, makulátlanrá az otthonunkat egy nagytakarítással, alapos szellőztetéssel, űzzük a téli cuccokat a szekrény mélyére.
A tiszta, rendezett környezet jóleső érzéssel tölt el, és teljes erőbedobással koncentrálhatunk az ünnepre. Jöhet a dekoráció! Önök, hogyan díszítik fel a lakást? Húsvéti koszorú az ajtóra, néhány szál barka, aranyvessző a vázába, mindenképp a tavaszt hozzák otthonunkba. Ágaira apró festett, vagy saját készítésű tojást is aggathattunk. Az ünnepi asztal szépítése kiemelt jelentősséggel bír, a kulináris élmény nemcsak a feltálalt étel minőségén múlik, hanem a színeken is, nem mindegy, hogy mi kerül az asztalra, ahogy az sem, hogy milyen környezetben. Rengeteg ötlet, és kiegészítő az üzletekben, csináld magad tipp az interneten. Tegye próbára magát egy-két rendhagyó megoldással, egyszerű fogással!
Ha már csillog, és pompás a lakás, ne feledkezzünk meg azokról a személyekről sem, akik nem velünk ünnepelnek, küldjünk e képeslapot, a figyelmesség mindenkinek szívmelengető.
A Húsvéti Ünnepek alkalmával is gyakran válunk vendégekké és vendéglátókká is. Gondoljuk át, milyen apróságot hoz a nyuszi a gyerekeknek, a lelkükben még játékos felnőtteknek. Érdemes azon is morfondírozni, milyen szabadtéri programokon vehetünk részt, milyen családi hagyományok, szokások részesei leszünk.
Fotó: blog.williams-sonoma.com |
Végezetül esen szó az ünneppel járó lakomáról. Vallják be, Önök is élvezettel fogyasztják a finom falatokat, legyen az klasszikus, vagy kicsit újszerű fogás.
Az ünnepi menü megszervezése sok feszültséggel járhat. Tudjuk, milyen érzés kapkodni, hogy minden időben kész legyen. Kitalálni az ételsort, vásárolni, a konyhában serénykedni… Lenni kell egy egyszerűbb megoldásnak is!
Van. A teher fárasztó részét levesszük a válláról, Ön foglalkozzon a családdal, hangulattal, egyszóval ünnepeljen!
A Debreceni Éttermek portál ajánlata:
kapcsolódó cikkek
- Paleósok és a koktélok
- Mire iszunk március 17-én a Pálmában?
- Boldog Nőnapot!
- Ezekért a falatokért érdemes kimozdulni
- Bőséges lakmározás a Honfoglaló étteremben
- Valentin-nap és Torkos Csütörtök a Barabás étteremben
- Helló Február!
- Melengető teák
- Itt a nagy falatozások időszaka – kóstoljon a Régi Vigadóban
- A múlt és a jelen találkozása a Malom Étterem és Hotelben