Klasszikus és üdítő

 . 

A tavasz mindenből és mindenkiből kihozza a megújulni vágyás erejét. A változás a Régi Vigadó étlapján is tetten érhető: üdítő, mert frissességet hoz a szezonális alapanyagok, és azok kombinációival; klasszikus, mert a magyaros ízvilágot képviseli. A Régi Vigadó étlapja menetrendszerűen megújult, a csodás terasz kinyitott.

Medve Zoltán séffel beszélgettem.

 

Megesik, hogy az ember úgy érzi, de jó volna enni valamit, de nem különösebben éhes. Ezt orvosolta Zoli a pitába bújtatott pirított csirkecomb falatokkal, amiből persze nem hiányozhatnak évszakunk zöldjei sem.  A másik megoldás, ha levest kanalazzunk. A kínálat gazdag, persze kell is, hisz köztudott, hogy a magyarok szívesen fogyasztják. Tartalmas ragu-, krémesen üdítő-, és a vízek adta halleves is szerepel a nyári étlapon.

 

„A citromos currys bárányragu zöldségekben és gombában bővelkedő combból főzött leves, a gyümölcsös málnakrém harmonikus ízét csillagánizzsal, fahéjjal emeltem, melyhez fehér csokoládéval „rajzolt” ugynevezett fordított omlós tésztát adok. Ezt a nyári finomságot a gyermekmenübe is beleépítettem, csak kisebb mennyiségben, kis emberekhez mérten” – részletezte Zoltán.

 

Újdonság még a hideg kapros, joghurtos uborkaleves pirított pitával, melyhez még tavaly, késő tavasszal egy menü részeként volt szerencsém.  Amikor az első falatot a számhoz emeltem átfutott a fejemen, hogy mire nem képes egy uborka, ha hozzáértő kezek közé kerül. Határozottan ízlett a nagy melegben, frissítő volt, krémes, enyhén fokhagymás.

 

Hideg kapros, joghurtos uborkaleves

 

Az örök kedvenc már szálka nélküli változatban is rendelhető, azaz a halászlé harcsa filével és belsőséggel. Természetesen a ponty is fent maradt az étlapon, mert egész egyszerűen nem hiányozhat az elmúlt évi „szereplése” alapján. „A vendégek kívánsága volt a harcsa, csakúgy, mint a klasszikus kísérője a túrós csusza és a juhtúrós sztrapacska, ezért vettük fel tészta ételeink közé” – indokolta a séf.

 

 

A nyár hangulatát idézi a paprikás hekktörzs és a salátával tálalt, grillezés közben kaporolajjal locsolgatott lazasteak, melyhez marinált paprika is dukál. „A lehéjazott, megsütött paprikát páclében érleljük, így egy kicsit édes, kicsit savanykás köret születik. A hagyományos sült burgonya, rizs kísérőt vendégeink nem hiányolják, sőt, többször előfordul, hogy egyes ételek mellé dupla salátát rendelnek.”

 

Halászlé

 

„Éttermünkben konyhatechnológiai fejlesztések történtek, ennek egyik eredménye a csirkemell steak fűszervajjal, wokban sült joghurtos zöldségekkel. A fűszervajat belevákumozzuk a pipimellbe és így sütjük meg. Szintén ezzel a technológiával készül az illatos kacsamell fogásunk is. A klasszikus ételek kedvelőiről sem feledkeztünk meg, terítéken van a harcsapaprikás töpörtyűs túrós csuszával, ropogós sült kacsacomb, almás párolt káposztával, Vigadó Pincepörkölt juhtúrós sztrapacskával – burgonya helyett” – meséli a konyhafőnök.

 

Ahogy a fentebb említett „vajas” ételt, úgy a következőt sem kivitelezzük otthonunkban. A rozmaringos burgonyakorongokat egy nagyteljesítményű mixerben simára kevert vajjal és rozmaringgal locsolják meg. Ez a körete a nyársra húzott báránycomb és hagymakarikák duójának.

 

 

Tészta és vegetáriánus vonalon öt új ételt tűnt fel. A már szóbakerült halászléhez passzolók mellé, a mézes-chilisben forgatott, tempura tésztában sült csirkemell, ázsiai módon készítve. A másik kettő pedig egy roppanósra főzött olasz csavart, melyből választható garnélás.

 

A kellemes melegben sokan sétálgatnak a Nagyerdő lombjai alatt. A párok, családok akár több órát is elidőznek a zöldellő természetben, de egy idő után megszólal a belső hang: ideje enni! A Vigadó tálak és a gyermekételek nagyszerű választékukkal, kedvező árukkal és méretükkel méltán lesz kedvenc, a többi üdítő és klasszikus fogás mellett.

 

(2013-05-19)

-eSBé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics