Májusi programajánló
A következő napok meleget, napsütést ígérnek, ilyenkor az ember hangulata is jobb. Ezt szeretnénk fokozni az alábbi programokkal. Válasszon kedvére! Pezsgést, kacagást, lüktetést, konyhai robot nélküli hétvégét ajánlunk, természetesen finom ételekkel!
Pezsgő élet a Barabás Étteremben 2012. május 18.,
Esztergályos Cecília műsora a Viktória Étteremben 2012. május 22.,
Jazz Koncert a Szeptember Trió előadásában 2012. május 23-án a Régi Vigadó teraszán.
A pezsgő a borok királynője, kétszer erjesztett ital, különleges értéke a finom szénsav és a különleges érlelés.
Egy szép pezsgőspoharat kb. ¾-ig töltik jól behűtött (6-9 Celsus fok) itallal. A látványhoz hozzátartozik a szépen gerjzírező, gyöngyfűzérekben a felszínre szaladó, futó buborékok képe, és ezt ilyen mennyiségben kitöltve érzékelhetjük igazán. A látvány mellett a szín is nagyon sokat számít. Általában a pezsgők világos színűek, egész világosak szinte fehérek, erre mondják, hogy ezüst színű, vagy zöld-fehér színű. Ez alól kivétel, ha érlelt, vagy több évig érlelt pezsgőt fogyasztunk, ezeknek világos sárga vagy mélyebb árnyalatú a színe.
Az illatban is érdemes két csoportra osztani a pezsgőket. A tankpezsgő és az érlelt klasszikus pezsgő két illatvilágot képvisel. Az előbbi gyümölcsös, a szőlőfajtát is magán hordozó illatjegyeket mutat, a másik az érlelés, a finom autolízis ízeket és illatokat vonultatja fel. (Az autolízis a seprőn érlelés, seprőn tartás során alakul ki, az erjedés során a pezsgőkészítéskor közreműködő élesztőből jutnak ezek az illatok és ízek a pezsgőbe.)
Ízben is sokrétű a pezsgővilág, a tankpezsgő gyümölcsös, szölőíz, -illat dominál; míg a kiérlelt klasszisus pezsgőknél az autolízis és a palackbuké jelenik meg. Az üdességhez, frissességhez a savtartalom és élénkség nélkülözhetetlen. Az üde savtartalom, a szénsav finomsága is nagyban meghatározza a pezsgő minőségét.
Így kóstolják a pezsgőt:
Hagyják, hogy a pezsgőbubokékok felrobbanjanak a szájukban, figyeljék hogy a buborékok mennyire nagy számban vannak, mennyire gazdag a szénsavtartalom. Érdemes a buborékok méretét is figyelni, ez adja meg a pezsgőség-, a buborékok finomságát. Egy igazán finom szénsaveloszlású pezsgőnél azt tarják, hogy olvadékony. Ezt úgy érzékelhetik a legjobban, ha a nyelvük alát tesszik a pezsgőt és hagyják, hogy a pici buborékok csipkedjék a nyelvüket.
Zilai Zoltán nemzetközi borbíráló, a pezsgő kóstolását ismertette a desszert.eu oldalon.
Esztergályos Cecília Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes művész lesz vendége 2012. május 22-én a Viktória Pódiumnak.
A Familia KFT című sorozatban lett igazán népszerű Esztergályos Cecília, akinek az "eddig, eddig, eddig, eddig vagyok" felkiáltása nélkül nem volt Familia KFT. A színésznő a való életben is egy temperamentumos, pörgős nő, mondhatni kalandos életúttal és hihetetlen sztorikkal, amikből szemezgetve garantáltan megnevetteti a közönséget.
A művésznő saját életéről mesél országszerte, és mindezt úgy, hogy senki nem tudja, aznap este mit láthat. Mint mondja, még ő maga sem. Műsorának lényege, hogy a közönséget is beavatva, beszélgetve önmagát figurázza ki, célja szórakoztatni az embereket, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben.
A dzsessz zenei stílus legfontosabb jellegzetessége az improvizáció, az előadók sokszor rögtönzött szólót játszanak vagy válaszolgatnak egymás játékára (kérdés-felelet). Ez az első olyan művészeti stílus, amely az Amerikai Egyesült Államokban alakult ki. A dzsessz gyökerei a nyugat-afrikaiak kulturális és zenei kifejezésmódjában, az afro-amerikai zenei hagyományokban (például blues, ragtime) valamint az európai katonai zenekarok zenéjében találhatóak meg. A 20. század elején az afro-amerikai közösségekből indult ki és az 1920-as évekre vált nemzetközileg is ismertté. Innentől kezdve fokozatosan vált meghatározó zenei stílussá a világban, amely jelentős hatással volt/van a többi zenei irányzatra is. A dzsessz ma is folyamatosan fejlődik, egyre újabb stílusok jelennek meg. |
A mediterrán hangulatú, virágos teraszon, az évszázados fák árnyékában a Szeptember Trio zenéjét élvezve kóstólják meg a Régi Vigadó kemencében és roston sült ételeit, kenyérlángosát, magyaros ételspecialitásait.
Hétről-hétre
Barabás Étterem
Vasárnap
Garda Pizzéria és Étterem
Péntek
Hangulatos gitárzene
Belga Étterem és Söröző
Csütörtök
Grillparty minden csütörtökön a Belgában
Tűzgyújtás: 16.00 óra
Welcome drink, koktélcsodák, kiváló belga sörök
Sütés-főzés: bográcsban, grillen, roston, faszénen
Grillezett zöldségek, rablóhús, roston tarja, salátabár
Kóstolja meg Boros Laci bácsi sültjeit a kerthelyiségben
zenei aláfestéssel!
Paripa Csárda
Hétfő - Tészta és főzelék nap
Kedd - Halvacsora, cigányzene
Szerda - Vegetáriánus ételek, cigányzene
Csütörtök - Kemencés ételek, folklor műsor
Péntek - Grill ételek, nosztalgia zene
Szombat - Zenés-táncos mulatság
Vasárnap - Családi svédasztalos ebéd
Régi Posta Étterem
Keddtől szombatig 18.00-20.00 óra között
Cigány muzsika a Torday Banddel
Régi Posta Étterem
Vasárnap 12.00-15.00-ig
Korlátlan ételfogyasztás az étlapról cigányzene kíséretében.
Ára: 2900 Ft/fő
Gyerekeknek: 1490 Ft/fő
Régi Vigadó
Péntek
Minden pénteken élőben játszik Kocsis Bécó és a Golf együttes!
Semann Étterem
Péntek és szombat
Élőzene, a 70'-es 80'-as és 90'-es évek magyar slágereit
élvezheti vacsorája elfogyasztása mellett!
Semann Étterem
Vasárnap
Korlátlan svédasztal és italpult 12.00-15.00-ig
3 féle leves, 5 féle főétel, 3 féle desszert,
sör, bor, üdítő kávé
Asztalfoglalás szükséges: +36-52-451-390
10 fő feletti foglalás esetén 1 fő ingyen megebédelhet.
Ára: 2500 Ft/fő
12 év alatt: 1250 Ft/fő
kapcsolódó cikkek
- Paleósok és a koktélok
- Mire iszunk március 17-én a Pálmában?
- Boldog Nőnapot!
- Ezekért a falatokért érdemes kimozdulni
- Bőséges lakmározás a Honfoglaló étteremben
- Valentin-nap és Torkos Csütörtök a Barabás étteremben
- Helló Február!
- Melengető teák
- Itt a nagy falatozások időszaka – kóstoljon a Régi Vigadóban
- A múlt és a jelen találkozása a Malom Étterem és Hotelben