Nyári hűsölés egy finom menüvel

A Régi Vigadó Étterem a Nagyerdő szívében nemcsak a Debrecenbe érkező turistákat, hanem a helyieket is egyaránt vonzza. A mediterrán hangulatú teraszon ücsörögve,  - amikor a forró nyári napokon a hőmérő higanyszála  35 fokig kúszik fel - igazán csábító ajánlat lehet a vendégeknek az étterem nyári menükínálata, amely igazi ínyenceknek való leveseket és főételeket ajánl a hétköznapokon.

 

Ottjártamkor egy ízekben nagyon visszafogott, enyhe fokhagyma és kapor íz harmóniáját tükröző uborkalevest kóstolhattam meg, amely nemcsak az ízlelőbimbóimra volt kellemes hatással,  de fagylaltnak is beillő levesbetéte a szememnek is gyönyörködtető látványt jelentett: a különleges ízegyveleg hatását a stílusos tálalás csak fokozta. Mindez így együtt nagyon frissítő és hűsítő hatású is volt egyben e tikkasztó nyári  napon, mivel hideg uborkalevesemet kanalazva egyre elviselhetőbbé vált a hőség, a tölgyfák árnyéka pedig még kellemesebbé tette közérzetemet. Bölcs kezdeményezésnek tűnhet a szláv kulináriai alapokon nyugvó étkek átvétele, bemutatása, a hazai közönséggel való megismertetése, különösen a nyári időszakban.

 

 

A főételnek felszolgált halétel sem okozott csalódást, mivel a tányéromban fekvő hal többé már nem hall, s így Én  tisztán nyomon követhettem az ágról-ágra szálló madárkák csicsergését, a rigók füttyögését, mely kellemes háttérzeneként szolgált az ebéd elfogyasztása alatt. Lehet, hogy a köretnek felszolgált rizs a thai konyhából nyert ihletést, barna szójaszósz és pirított zöldségek keverékét rizzsel összevegyítve tálalták fel, miközben három rántott halacska fogta közre, melynek élvezeti értékét a külön tálkában adott tartármártás csak fokozta.

 

Próbálják ki Önök is a Régi Vigadó napi menüjét!

Jó étvágyat!

 

(2012-07-10)

-JéZsé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics