Nyári hűsölés egy finom menüvel
A Régi Vigadó Étterem a Nagyerdő szívében nemcsak a Debrecenbe érkező turistákat, hanem a helyieket is egyaránt vonzza. A mediterrán hangulatú teraszon ücsörögve, - amikor a forró nyári napokon a hőmérő higanyszála 35 fokig kúszik fel - igazán csábító ajánlat lehet a vendégeknek az étterem nyári menükínálata, amely igazi ínyenceknek való leveseket és főételeket ajánl a hétköznapokon.
Ottjártamkor egy ízekben nagyon visszafogott, enyhe fokhagyma és kapor íz harmóniáját tükröző uborkalevest kóstolhattam meg, amely nemcsak az ízlelőbimbóimra volt kellemes hatással, de fagylaltnak is beillő levesbetéte a szememnek is gyönyörködtető látványt jelentett: a különleges ízegyveleg hatását a stílusos tálalás csak fokozta. Mindez így együtt nagyon frissítő és hűsítő hatású is volt egyben e tikkasztó nyári napon, mivel hideg uborkalevesemet kanalazva egyre elviselhetőbbé vált a hőség, a tölgyfák árnyéka pedig még kellemesebbé tette közérzetemet. Bölcs kezdeményezésnek tűnhet a szláv kulináriai alapokon nyugvó étkek átvétele, bemutatása, a hazai közönséggel való megismertetése, különösen a nyári időszakban.
|
A főételnek felszolgált halétel sem okozott csalódást, mivel a tányéromban fekvő hal többé már nem hall, s így Én tisztán nyomon követhettem az ágról-ágra szálló madárkák csicsergését, a rigók füttyögését, mely kellemes háttérzeneként szolgált az ebéd elfogyasztása alatt. Lehet, hogy a köretnek felszolgált rizs a thai konyhából nyert ihletést, barna szójaszósz és pirított zöldségek keverékét rizzsel összevegyítve tálalták fel, miközben három rántott halacska fogta közre, melynek élvezeti értékét a külön tálkában adott tartármártás csak fokozta.
Próbálják ki Önök is a Régi Vigadó napi menüjét!
Jó étvágyat!
(2012-07-10)
-JéZsé-
kapcsolódó cikkek
- Paleósok és a koktélok
- Mire iszunk március 17-én a Pálmában?
- Boldog Nőnapot!
- Ezekért a falatokért érdemes kimozdulni
- Bőséges lakmározás a Honfoglaló étteremben
- Valentin-nap és Torkos Csütörtök a Barabás étteremben
- Helló Február!
- Melengető teák
- Itt a nagy falatozások időszaka – kóstoljon a Régi Vigadóban
- A múlt és a jelen találkozása a Malom Étterem és Hotelben