Sörös fogások a Play Pub House-ban
A világszerte ismert és elismert Pilsen Urquell a Play Pub House-ban nem csak a pultból fogyasztható, hanem a Pilseni napok keretében az ételekben is megmutatja egyedülálló ízét. A márka ismerői ezt az nedűt harmónikus, kissé kesernyés, masszív utóízzű italnak írják le, mely megköveteli fogyasztója figyelmét. Ezzel ugyan lehet nem egyetérteni, de most nem érdemes, sokkal inkább kóstolni! Nagy Csaba, a Play Pub House séfje beszélt az április 7-27-ig kínált sörös fogásokról.
A Play Pub-ban hónapról hónapra találkozhattunk tematikus hetekkel, a szeszélyes április középpontjába a Pilsen sör és cseh köretek kerültek, folyékony kenyérrel átitatott húsokkal.
A Pilseni kelt lepény tökéletes választás sör mellé, de előételként is megállja a helyét. A 28-30 centiméter átmérőjű tészta frissen őrölt borsot, sót, fokhagymát rejt, tetejét bacon díszíti. A kiadós lapos sörkorcsolya fokhagymás olajjal megkenve kerül felszolgálásra.
A sörös, köményes pácban 2-3 napig érlelt, körülbelül 80 dekagrammos csülök egészben kerül a sütőbe, majd ropogósan, omlósan a vendég tányérjára pirított fehér káposzta körettel. A csehek egyik nemzeti ételét a knédlit adják még a hús mellé. A cseh konyha remeke valójában egy héj nélküli kenyér, melybe a konyhafőnök juhtúrót kevert az ízek fokozása végett.
Egy újabb csülökétel olvasható a betétlapon, de borjúból. Ez az alapanyag színhús, velős csontjával kerül szervírozásra tölcsér alakúra formázott lepénnyel és kicsit édeskés, párolt fehér káposztával, fokhagymás, zöldséges pecsenyelével.
A borjú nemes része, a szűz is terítékre kerül április 7-től. Pikáns pácban érlelt húsrészt mustárral kenik be, színes borssal, kakukkfűvel fűszerezik, majd sütik készre. Társául az isteni, édeskés kelkáposztát választotta Csaba, mert igenis vannak lehetőségek ebben az izgalmas zöldségben. A blansírozott, vitaminokban bővelkedő zöldet besamel mártással, és pármai sonkadarabokkal hozta össze, tetején pirított sajttal. Az ezt az ételt választó étteremlátogató tányérjára még szalvétagombóc is kerül, ami valójában tallér és liszt nélkül készül, emelte ki a séf.
Az édes szájúak sem maradnak a következő hetekben sörös betevő nélkül, banánt forgatnak kókuszos, sörös, mézes masszába, majd bő olajban sütik meg. A zamatok sokszorozásáért pedig a forralt boros, fűszeres, aszalt szilvakrém felel a sült déli gyümölcs mellett.
A fenti ételek mellé mindenképpen sör dukál, sőt ha főételük mellé egy korsó Pilsen Urquell-t választanak, ajándékba egy újabb pohár Pilsnerrel lepik meg Önöket.
-eSBé
Az a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
kapcsolódó cikkek
- Paleósok és a koktélok
- Mire iszunk március 17-én a Pálmában?
- Boldog Nőnapot!
- Ezekért a falatokért érdemes kimozdulni
- Bőséges lakmározás a Honfoglaló étteremben
- Valentin-nap és Torkos Csütörtök a Barabás étteremben
- Helló Február!
- Melengető teák
- Itt a nagy falatozások időszaka – kóstoljon a Régi Vigadóban
- A múlt és a jelen találkozása a Malom Étterem és Hotelben