Svédasztalos ebéd a Semannban

Ha valamit tudni akar vendégeiről , nem elég találgatni: meg kell kérdezni őket! Így tesznek a Semann Étteremben, így kerülnek új ételek a svédasztalra, az étlapra. Meghallgatják a vendégek véleményét, teljesítik a kívánságaikat és a vendég visszatér, törzsvendég lesz. 

Vasárnap a Semannban jártam, gondoltam megnézem mit kínálnak  a manapság egyre népszerűbb korlátlan svédasztalos ebéd keretein belül.

A vendégek ragaszkodnak a tradicionális magyar ételekhez, a leves fogyasztástól sem tekintenek el, így minden vasárnap gőzölőg a húsleves és hűsít gyömölcsleves – mondja Ondi Tibor üzletvezető. Harmadik, első fogásként egy tartalmas babgulyást, káposztás bablevest vagy tárkonyos szárnyas ragulevest kínálunk. „Hat főből  négy, biztos, hogy fog levest enni” idézem fel Kulcsár Zoltán séf korábbi szavait, ami alátámasztja a leves iránti elkötelezettségünket.

  

 

A (régi) nagy családi ebédeket idéző pörkölt és a töltött káposzta nem hiányozhat a vasárnapi asztalról. Ottjártamkor a már-már hazánkat szimbolizáló pörkölt marhából készült változata csalogatott. E két étel állandó, a többi frissül, törekszünk a változatossága – mondja az üzeltvezető –, ma például rakott rácpontyfilét készítettünk, ami magyaros franciás keveréke az ételnek. Igyekszünk úgy megoldani a svédasztalt, hogy legyen rajta rántott -, natúr - , töltött hús és hús nélküli étel is – részletezi tovább.  

 

 

A sokféle desszertből mindenki megtalálja a szája ízének megfelelőt, van itt krémes és habos; csokis és gyümölcsös.

Az ebéd mellé a Szent Isván pincészet 3 féle borából választhat a vendég: rosé, száraz és félszáraz fehér és – vörös bor a választék. Az autóval érkezők sem panaszkodhatnak, szénsavas és szénsavmentes üdítőkkel és ásványvizekkel lehet leöblíteni a pompás étket, majd jöhet a Pellini kávé és változatai.

S, hogy mi lesz a jövő vasárnapi ajánlat? Azt még nem tudta megmondani Tibor, amit a vendégek „megszavaznak”, az új fogások mellett természetesen.

 

Beszélgetésünk zárásaként elmondja az üzletvezető, hogy a svédasztalos ebéddel a Semann Étterem népszerűsítése a céljuk, ennek megfelelően kalkulálták ki a kedvező, 2500 Ft/fő árat.

Számoljon Ön is, aztán tegye próbára a Semann svédasztalos ebédjét, mely hangulatát Petro János élőzenéje is emeli.

 

(2012-06-18)

-eSBé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics