Táblázatok
Csütörtökönként "Zs" menü a Viktóriában! |
Barabás Étterem |
Harcsatatár dióolajos zellersalátával 1800.- |
Belga Étterem és Söröző |
Talicskás leves (pikáns tejfölös leves) 990.- |
Garda Pizzéria és Étterem |
Lazac-steak citromos, vajas rákraguval, burgonyapürével 2490.- |
Lucullus Étterem |
Rántott borjúláb fűszeres cikkburgonyával, tartármártással 1590.- |
Pálma Étterem |
Roston sült flekken szalonnás tojással, hasábburgonyával, házi savanyúsággal 2390.- |
Paripa Csárda |
Őzgerinc "Tumbász Józsi módra" (őzgerinc rántva, vajas burgonyával, áfonyával) 2750.- |
Régi Vigadó |
Bélszín steak sült paprikás mascarponéval, grillezett kacsamájjal, steak burgonyával, fokhagymás hüvelyes zöldborsóval 4290.- |
Viktória Étterem |
Fûszeres mini nyársak, színes zöldségforgataggal, burgonya rösztivel és gyöngyhagymamártással 2650.- |
További halételek a Belga Étterem és Söröző étlapjából: | |
Garnélafarkak nyárson sütve vajas répával | 2590.- |
Fogasfilé bőrén sütve burgonyapürével, tejszínes parajjal | 2990.- |
Harcsapaprikás túrós csuszával | 2790.- |
Lazacfilé rizlinges mártással és vajas pörgetett zöldségekkel | 2790.- |
A debreceni szakácsok, ráéreztek a feelingre |
"csak lenne hely a teraszon..." | Pizzájuk is messze földön híres! |
Ez a felirat bizalomra ad okot! | |
Hozzáértő kiszolgálás! | A whiskyből nem érdemes túl sokat inni... |
Capoeira „szabad csapat” a Fórum előtt |
Földön és levegőben, a Csapó sztríten |
Frissítő italok ritmusra |
Latin amerikai klasszikusok Debrecenben: hús és gyümölcsök a grillen |
És mivel zárjuk le az élményt a Pálma étterem teraszán? Természetesen egy Coffe a’la Pálmával!
A pohárba fehér rum kerül, ráöntik a forró kávét, vanília fagylaltot kanalaznak a tetejére és végezetül lezárják sok, sok, nagyon sok tejszínhabbal. |
Mit együnk a Pálma étterem teraszán? Bélszín steaket snidlinges mascarponakrémmel, grillezett garnélával, pirított erdei gombával, hasábburgonyával
20 dekás bélszín steaket 200°C-os rostlapra fektetnek, félangolosra sütik. Garnélákat szintén a rostlapon megsütik. A ragukhoz vokban gombákat (vargányát, fafült, csiperkét) - sóval, tört borssal, vágott petrezselyem zöldjével ízesítve - erős tűzön rövid ideig pirítanak. Mascarponét sóval, tört borssal, schnidlinggel kikavarnak, jól behűtik.
Tálaláskor steakburgonya kerül a tányér aljára, erre egy zsemlekrutont fektetnek, amire a kipihentetett sült bélszínt helyezik. Ráhalmozák a gombát, megkoronázzák fél gömb krémmel, a garnélákkal, feldíszítik, körbelocsolják demi-glace-al (e.: demi glász). Igazi férfias adag, húsimádóknak, egyenesen a Pálma konyhájáról!
Ha nem a ház borával együtt kortyolgatva fogyasztjuk (vagy faljuk) (f)el, olyan, mint amikor a régi jugoszláv feliratos, üvöltő magyar hangalámondásos akciófilmeket néztük a videón, amiknek minden köztes részét kivágták, "csak" a harcijelenetek hagyták benne. Úgy sem volt rossz az a negyven perc, de az úgy mégsem volt az igazi... Tehát: egy pohárnyi VILLÁNYI CABERNET SAUVIGNON MERLOT teszi teljessé a "filmet"!
|
kapcsolódó cikkek
- Paleósok és a koktélok
- Mire iszunk március 17-én a Pálmában?
- Boldog Nőnapot!
- Ezekért a falatokért érdemes kimozdulni
- Bőséges lakmározás a Honfoglaló étteremben
- Valentin-nap és Torkos Csütörtök a Barabás étteremben
- Helló Február!
- Melengető teák
- Itt a nagy falatozások időszaka – kóstoljon a Régi Vigadóban
- A múlt és a jelen találkozása a Malom Étterem és Hotelben