Táblázatok

Csütörtökönként "Zs" menü a Viktóriában!

 

 

Barabás Étterem

Harcsatatár dióolajos zellersalátával

1800.-

Belga Étterem és Söröző

Talicskás leves (pikáns tejfölös leves)

990.-

Garda Pizzéria és Étterem

Lazac-steak citromos, vajas rákraguval, burgonyapürével

2490.-

Lucullus Étterem

Rántott borjúláb fűszeres cikkburgonyával, tartármártással

1590.-

Pálma Étterem

Roston sült flekken szalonnás tojással, hasábburgonyával, házi savanyúsággal

2390.-

Paripa Csárda

Őzgerinc "Tumbász Józsi módra" (őzgerinc rántva, vajas burgonyával, áfonyával)

2750.-

Régi Vigadó

Bélszín steak sült paprikás mascarponéval, grillezett kacsamájjal, steak burgonyával, fokhagymás hüvelyes zöldborsóval 4290.-

Viktória Étterem

Fûszeres mini nyársak, színes zöldségforgataggal, burgonya rösztivel és gyöngyhagymamártással 2650.-

 

 

További halételek a Belga Étterem és Söröző étlapjából:  
Garnélafarkak nyárson sütve vajas répával 2590.-
Fogasfilé bőrén sütve burgonyapürével, tejszínes parajjal 2990.-
Harcsapaprikás túrós csuszával 2790.-
Lazacfilé rizlinges mártással és vajas pörgetett zöldségekkel 2790.-

 

   

 

 

 

 

 

 

 

A debreceni szakácsok, ráéreztek a feelingre

 

 

 

"csak lenne hely a teraszon..." Pizzájuk is messze földön híres!

 

 

 

Ez a felirat bizalomra ad okot!
Hozzáértő kiszolgálás! A whiskyből nem érdemes túl sokat inni...

 

 

 

 

Capoeira „szabad csapat”

a Fórum előtt

Földön és levegőben,

a Csapó sztríten

Frissítő italok ritmusra

Latin amerikai klasszikusok Debrecenben:

hús és gyümölcsök a grillen

 

 

 

 

 

Mit igyunk a Pálma étterem teraszán?

Epres pezsgőt.

Csodás ital! Pezsgőbuborékkal ölelt friss eper, fehérrummal vadítva, de csak szolidan

 

 

Picike zöldcitrom lé és a rengeteg jég teszi nagyon nyárivá ezt a pezsdítő felfrissülést!

 

 

 

 

És mivel zárjuk le az élményt a Pálma étterem teraszán?

Természetesen egy Coffe a’la Pálmával!

 

 

A pohárba fehér rum kerül, ráöntik a forró kávét, vanília fagylaltot kanalaznak a tetejére és végezetül lezárják sok, sok, nagyon sok tejszínhabbal.

 

Mit együnk a Pálma étterem teraszán?

Bélszín steaket snidlinges mascarponakrémmel, grillezett garnélával, pirított erdei gombával, hasábburgonyával

 

 

20 dekás bélszín steaket 200°C-os rostlapra fektetnek, félangolosra sütik.

Garnélákat szintén a rostlapon megsütik.

A ragukhoz vokban gombákat  (vargányát, fafült, csiperkét) - sóval, tört borssal, vágott petrezselyem zöldjével ízesítve - erős tűzön rövid ideig pirítanak.

Mascarponét sóval, tört borssal, schnidlinggel kikavarnak, jól behűtik.

 

 

Tálaláskor steakburgonya kerül a tányér aljára, erre egy zsemlekrutont fektetnek, amire a kipihentetett sült bélszínt helyezik. Ráhalmozák a gombát, megkoronázzák fél gömb krémmel, a garnélákkal, feldíszítik, körbelocsolják demi-glace-al (e.: demi glász).

Igazi férfias adag, húsimádóknak, egyenesen a Pálma konyhájáról!

 

 

Ha nem a ház borával együtt kortyolgatva fogyasztjuk (vagy faljuk) (f)el, olyan, mint amikor a régi jugoszláv feliratos, üvöltő magyar hangalámondásos akciófilmeket néztük a videón, amiknek minden köztes részét kivágták, "csak" a harcijelenetek hagyták benne. Úgy sem volt rossz az a negyven perc, de az úgy mégsem volt az igazi... Tehát: egy pohárnyi VILLÁNYI CABERNET SAUVIGNON MERLOT teszi teljessé a "filmet"!

 

 

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics