Zúzavagdalékkal és libamájbabbal töltött pulykaszárny parázson puhítva

Köret:

erdei gombákkal dúsított puliszka leveles tésztában sütve,

kecskesajtos újburgonya tortácskával és friss zöldségparádéval,

kapros-fokhagymás túrómártással

 

Dusnoki Ferencnek, a Viktória Étterem szakácsának receptje

A  kicsontozott pulykaszárnyat sóval és őrölt borssal megszórjuk, a töltelék elkészítéséig félre rakjuk.

 

Töltelék:

Zúzát megtisztítjuk, majd libazsíron és finomra vágott vöröshagymán szakaszosan puhára pároljuk. A pároláshoz a csontokból készítet alaplevet használjuk fel, melyet kakukkűvel és babérlevéllel, sóval, borssal ízesítünk. Miután megpuhult, apróra vágjuk.

 

A libamájbabból babragut készítünk (hasonlóan, mint a sóletet, csak bográcsban készítjük,szabad tűzön).
Miután a zúzavagdalék és a babragu kihűt, a húsba töltjük, minden darabot alufóliába csomagoljuk, majd rostlapon lassan pirosra sütjük.

 

Tészta:
Puliszkát készítünk, melybe vajon pirított erdei gombákat is teszünk. A levelestésztát formára

nyújtjuk, és beletöltjük a langyosra hűlt kukoricadarát. Ezek után parázson készre sütjük.

 

A "TORTA":
A burgonyát lereszeljük kecskesajttal és friss lestyánnal összekeverjük, sóval ízesítjük..A kapott masszából serpenyőben korongokat sütünk, melyeket egymásra rakunk.
 

Mártás:
Túrót jó minőségű tejszínnel, friss kaporral és fokhagymával, sóval összeforralunk.

 

Tálaláskor az ételt harmonikusan elrendezzük a tányéron.


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics