Zúzavagdalékkal és libamájbabbal töltött pulykaszárny parázson puhítva
Köret:
erdei gombákkal dúsított puliszka leveles tésztában sütve,
kecskesajtos újburgonya tortácskával és friss zöldségparádéval,
kapros-fokhagymás túrómártással
|
Dusnoki Ferencnek, a Viktória Étterem szakácsának receptje |
A kicsontozott pulykaszárnyat sóval és őrölt borssal megszórjuk, a töltelék elkészítéséig félre rakjuk.
Töltelék:
Zúzát megtisztítjuk, majd libazsíron és finomra vágott vöröshagymán szakaszosan puhára pároljuk. A pároláshoz a csontokból készítet alaplevet használjuk fel, melyet kakukkűvel és babérlevéllel, sóval, borssal ízesítünk. Miután megpuhult, apróra vágjuk.
A libamájbabból babragut készítünk (hasonlóan, mint a sóletet, csak bográcsban készítjük,szabad tűzön).
Miután a zúzavagdalék és a babragu kihűt, a húsba töltjük, minden darabot alufóliába csomagoljuk, majd rostlapon lassan pirosra sütjük.
Tészta:
Puliszkát készítünk, melybe vajon pirított erdei gombákat is teszünk. A levelestésztát formára
nyújtjuk, és beletöltjük a langyosra hűlt kukoricadarát. Ezek után parázson készre sütjük.
A "TORTA":
A burgonyát lereszeljük kecskesajttal és friss lestyánnal összekeverjük, sóval ízesítjük..A kapott masszából serpenyőben korongokat sütünk, melyeket egymásra rakunk.
Mártás:
Túrót jó minőségű tejszínnel, friss kaporral és fokhagymával, sóval összeforralunk.
Tálaláskor az ételt harmonikusan elrendezzük a tányéron.
kapcsolódó cikkek
- Paleósok és a koktélok
- Mire iszunk március 17-én a Pálmában?
- Boldog Nőnapot!
- Ezekért a falatokért érdemes kimozdulni
- Bőséges lakmározás a Honfoglaló étteremben
- Valentin-nap és Torkos Csütörtök a Barabás étteremben
- Helló Február!
- Melengető teák
- Itt a nagy falatozások időszaka – kóstoljon a Régi Vigadóban
- A múlt és a jelen találkozása a Malom Étterem és Hotelben