séfajánlat

 

A Garda étterem cipóban tálalt levesei:

 

Tejszínes-gombás-kapros csirkeraguleves cipóban   

890.-

Közkívánatra: Francia hagymaleves cipóban           

890.-

Sajtkrémleves cipóban          

890.-

 

Garda tipp a cipóban tálaláshoz: a cipók tetejét levágjuk, kibelezzük, majd sütőben megpirítjuk őket. Belemerjük a forró levest, a cipó nem ázik el, és a levessel együtt meg lehet enni.

Nem minden cipó alkalmas leves tálalására. Lehetőleg tömör, rozscipót vegyünk erre a célra, olyat, aminek jó vastag a héja. Ha nem lehet könnyen összenyomni, nem szivacsszerű az a jó. A cipó levágott tetejére olvaszthatunk sajtot, megkenhetjük a leves jellegének megfelelően ízesített vajjal, vagy meg is piríthatjuk.

Az ilyen módon tálalt leves látványos, finom és az utolsó falatig ehető. Úgy, mint „Gergely juhász kanala…”

 

 

Gergely juhász kanala

A Gergely juhásszal történt, meghítta Mátyás király vacsorára. Aztán elment.

A király azt mondta, hogy mindenkinek adjanak kanalat, de a juhásznak ne adjanak. Hát a juhásznak elibe tették az ételt, kivágta a kenyér hajábul a belét, megette a levest. Aztán azt mondta, hogy:

– Az az ember huncut, aki a kanalát nem eszi meg!

Mátyás király megjutalmazta, egy zsák aranyat adott neki. Aztán azt mondta neki, hogy: neki nem köll az arany, neki többet ér egy jó májusi eső, mint a zsák arany, mer – azt mondja – ennek a zsák aranynak csak magamba örvendezek, de a májusi esőnek az egész ország.

 

 

További levesek a

GARDA ÉTTEREM ÉTLAPJÁRÓL:

Hajdúsági orjaleves 890.-

Házi májgombócleves, vagy civis kakasraguleves, házi májgombóccal, csigatésztával

890.-
Borjúraguleves füstölt szalonnával, savanyú káposztával, csíkokra vágott zöldségekkel, füstölt kolbásszal 890.-

Új!    Pandúrleves, ahogy "Tarsoly Attila" szereti

890.-
Harcsahalászlé bográcsban 990.-
Olaszos paradicsomleves bacon-nel 870.-
Hideg gyümölcsleves 790.-

 

korábbi séfajánlatok

Archívum

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics