séfajánlat
A Garda étterem cipóban tálalt levesei:
Tejszínes-gombás-kapros csirkeraguleves cipóban 890.- Közkívánatra: Francia hagymaleves cipóban 890.- Sajtkrémleves cipóban 890.- |
Garda tipp a cipóban tálaláshoz: a cipók tetejét levágjuk, kibelezzük, majd sütőben megpirítjuk őket. Belemerjük a forró levest, a cipó nem ázik el, és a levessel együtt meg lehet enni. Nem minden cipó alkalmas leves tálalására. Lehetőleg tömör, rozscipót vegyünk erre a célra, olyat, aminek jó vastag a héja. Ha nem lehet könnyen összenyomni, nem szivacsszerű az a jó. A cipó levágott tetejére olvaszthatunk sajtot, megkenhetjük a leves jellegének megfelelően ízesített vajjal, vagy meg is piríthatjuk. Az ilyen módon tálalt leves látványos, finom és az utolsó falatig ehető. Úgy, mint „Gergely juhász kanala…” |
Gergely juhász kanala A Gergely juhásszal történt, meghítta Mátyás király vacsorára. Aztán elment. A király azt mondta, hogy mindenkinek adjanak kanalat, de a juhásznak ne adjanak. Hát a juhásznak elibe tették az ételt, kivágta a kenyér hajábul a belét, megette a levest. Aztán azt mondta, hogy: – Az az ember huncut, aki a kanalát nem eszi meg! Mátyás király megjutalmazta, egy zsák aranyat adott neki. Aztán azt mondta neki, hogy: neki nem köll az arany, neki többet ér egy jó májusi eső, mint a zsák arany, mer – azt mondja – ennek a zsák aranynak csak magamba örvendezek, de a májusi esőnek az egész ország. |
További levesek a |
|
---|---|
Hajdúsági orjaleves | 890.- |
Házi májgombócleves, vagy civis kakasraguleves, házi májgombóccal, csigatésztával |
890.- |
Borjúraguleves füstölt szalonnával, savanyú káposztával, csíkokra vágott zöldségekkel, füstölt kolbásszal | 890.- |
Új! Pandúrleves, ahogy "Tarsoly Attila" szereti |
890.- |
Harcsahalászlé bográcsban | 990.- |
Olaszos paradicsomleves bacon-nel | 870.- |
Hideg gyümölcsleves | 790.- |
korábbi séfajánlatok
- Hagymás rostélyos mangalica tarjából - Calico Jack Pub
- Újházi tyúkhúsleves - Belga étterem
- Egészben sült malaccsülök - Barabás étterem
- Roston sült sertéscsülök - RV/Régi Vigadó
- Túrós csusza tepertővel - Belga étterem
- Fokhagymával pácolt báránycsülök - John Bull Pub
- Csöröge fánk házi főzésű pálinkás baracklekvárral - Paripa Csárda
- Eszterházy torta - Régi Vigadó
- Csülöktál - Régi Posta
- "Bundázott" ételek - Viktória étterem