séfajánlat

 

A Belga étterem ajánlja

"A baromfiudvar legjavából":

Fűszeres sajtokkal házilag töltött pulykamell

burgonya pürével, vajas répával

 

 

Kijevi jércemell burgonyapürével

Hozzávalók (1 adaghoz)

Csirkemell 15 dkg (belső filéjétől leválasztott mell, vastag nyakfelőli részétől felszúrva)

Ízesítésre: só, őrölt bors.

Töltelék: Reszelt sajt 2 dkg, vaj 2 dkg (ízesítésre: só, őrölt bors, reszelt szerecsendió)

Köret:  Burgonya 25 dkg (nettó, kisebb kockákra vágva). Főzéséhez: víz (amennyi épp ellepi). Ízesítésre só. Püréhez: Vaj 2 dkg. Forró tej 1dl. Ízesítésre: só, őrölt fehérbors.

Elkészítése: A burgonyát megsózva vaj puhára főzünk. Vizet leszűrjük róla, még forrón áttörjük, olvasztott vajat belecsurgatva habverővel egyneművé kavarjuk. Ezután forró tejet hozzáöntve, habverővel erőteljesen keverjük, (így nemcsak egyneműsítjük, de levegőt is viszünk bele) addig, míg egy habosan könnyű burgonyapürét nem kapunk. Megkóstolva, ha kell, utána sózunk, több tejet már nem adunk hozzá.

Húst töltjük, majd elkészítéséig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt fél órával bécsiesen bundázzuk, bő olajban nem túl erős tűzön, fedő alatt szép pirosra sütjük.

Tálalása: Tányér felére burgonyát halmozunk, másik felére feltesszük a frissen megsütött mellet.

 

korábbi séfajánlatok

Archívum

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics