séfajánlat
A Belga étterem ajánlja |
|
Fűszeres sajtokkal házilag töltött pulykamell burgonya pürével, vajas répával |
|
Kijevi jércemell burgonyapürével Hozzávalók (1 adaghoz) Csirkemell 15 dkg (belső filéjétől leválasztott mell, vastag nyakfelőli részétől felszúrva) Ízesítésre: só, őrölt bors. Töltelék: Reszelt sajt 2 dkg, vaj 2 dkg (ízesítésre: só, őrölt bors, reszelt szerecsendió) Köret: Burgonya 25 dkg (nettó, kisebb kockákra vágva). Főzéséhez: víz (amennyi épp ellepi). Ízesítésre só. Püréhez: Vaj 2 dkg. Forró tej 1dl. Ízesítésre: só, őrölt fehérbors. |
|
Elkészítése: A burgonyát megsózva vaj puhára főzünk. Vizet leszűrjük róla, még forrón áttörjük, olvasztott vajat belecsurgatva habverővel egyneművé kavarjuk. Ezután forró tejet hozzáöntve, habverővel erőteljesen keverjük, (így nemcsak egyneműsítjük, de levegőt is viszünk bele) addig, míg egy habosan könnyű burgonyapürét nem kapunk. Megkóstolva, ha kell, utána sózunk, több tejet már nem adunk hozzá.
Húst töltjük, majd elkészítéséig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt fél órával bécsiesen bundázzuk, bő olajban nem túl erős tűzön, fedő alatt szép pirosra sütjük.
|
|
Tálalása: Tányér felére burgonyát halmozunk, másik felére feltesszük a frissen megsütött mellet. |
korábbi séfajánlatok
- Hagymás rostélyos mangalica tarjából - Calico Jack Pub
- Cipóban tálalt levesek - Garda étterem
- Újházi tyúkhúsleves - Belga étterem
- Egészben sült malaccsülök - Barabás étterem
- Roston sült sertéscsülök - RV/Régi Vigadó
- Túrós csusza tepertővel - Belga étterem
- Fokhagymával pácolt báránycsülök - John Bull Pub
- Csöröge fánk házi főzésű pálinkás baracklekvárral - Paripa Csárda
- Eszterházy torta - Régi Vigadó
- Csülöktál - Régi Posta